DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Cântecul popular face parte din ființa mea, așa m-am născut, ascultând, cântând, dansând pe ritmurile tradiționale

Bună ziua și bine v-am găsit! Acesta fiind primul nostru interviu, povestiți-ne puțin de unde este mai exact îndrăgita Viorica Macovei.

Bine v-am găsit! Viorica Macovei vine din inima Bucovinei, mai precis de la Mănăstirea Humorului, localitate cu oameni credincioși, harnici, dar și buni păstrători de tradiții.

Viorica Macovei- Gazeta Muzicanților

Când și cum începe povestea cântecului pentru dumneavoastră?

Cântecul popular face parte din ființa mea, așa m-am născut, ascultând, cântând, dansând pe ritmurile tradiționale. Prima urcare pe scenă a avut loc la 11 ani, iar debutul tv s-a înfăptuit la 16 ani la TVR 1, apoi au urmat zeci de premii, realizări notabile și multe aplauze.

Moșteniți acest talent din familie sau pur și simplu așa a vrut Dumnezeu?

Mama a cântat foarte frumos, și-a dorit să devină artistă, însă visul ei s-a împlinit prin mine, de aceea m-a susținut necondiționat, împreună cu tatăl meu.

Viorica Macovei- Gazeta Muzicanților

Cu ce surprize veniți în următoarea perioadă pentru publicul dumneavoastră?

Cele mai frumoase surprize pentru oamenii care mă iubesc și care mă ascultă reprezintă cântece noi, de aceea am pregătit cel de-al patrulea album, împreună cu maestrul Botgros și Lăutarii. Sper să ajungă la inima publicului, la fel ca și precedentele.

Viorica Macovei- Gazeta Muzicanților

Ce alegeți mai degrabă, un spectacol pe o scenă mare a țării sau un eveniment privat?

Fiecare eveniment are particularitatea și frumusețea lui. Atâta vreme cât sunt primită cu aplauze și ovaționată la scenă deschisă, nu pot să fiu decât fericită și recunoscătoare bunului Dumnezeu pentru talent, dar și părinților mei pentru susținerea materială de la începutul drumului, eu neavând vreodată vreun sponsor.

Viorica Macovei- Gazeta Muzicanților

Un gând pentru cititorii Gazetei Muzicanților!

Să iubească muzica noastră a românilor, să recunoască și să respecte valorile și să sporească credința în Dumnezeu, pentru că numai așa putem deveni mai puternici. Vă mulțumesc frumos!

-