DISTRIBUIȚI
-
_____________________________________________________

Pricesnele reprezintă un adevărat leac pentru sufletul omenesc şi o rugăciune trimisă prin cântec lui Dumnezeu

Bine te-am regăsit, dragă Laurențiu! Aflându-ne în Postul Paștelui, astăzi vom discuta despre priceasna lansată de tine, Cine bate-n poartă și despre ce înseamnă pricesnele pentru tine. Spune-ne, în primul rând, cum de ai ales să lansezi o priceasnă.

Bună ziua, bine v-am regăsit! Este cunoscut faptul că Moldova este o regiune cu foarte multă încărcătură istoric religioasă și cele mai multe minuni au avut loc aici în ținuturile noastre! Pricesnele sunt vechi cântări religioase, ce au darul de a ne apropia mai mult de Dumnezeu şi a păstra cunoaşterea credinţei noastre strămoşeşti. Toate aceste lucruri pe mine m-au încântat încă de mic; mănăstirile, cântecele religioase, istoria religiei noastre și așa mai departe, cred sigur că aceste lucruri m-au îndemnat să cânt cu dragoste priceasna “ Cine bate-n poartă!?”

Laurențiu Marian- Gazeta Muzicanților

Cu cine ai colaborat pentru producerea pricesnei Cine bate-n poartă?

La imprimarea pricesnei am colaborat cu un coleg și un bun prieten, Ionuț Pahoncea, cu care sper ca până anul viitor să reușim să imprimăm un album întreg de pricesne!

Laurențiu Marian- Gazeta Muzicanților

Ce însemnătate au pricesnele după tine?

Referitor la însemnătatea şi rolul pricesnelor pentru mine, ele reprezintă un adevărat leac pentru sufletul omenesc şi o rugăciune trimisă prin cântec lui Dumnezeu.

Cum te simți atunci când interpretezi o priceasnă?

Adevărat este faptul că atunci când interpretezi o priceasnă starea pe care o ai este pe cât de frumoasă pe atât de diferită! Cânți cu sufletul, iar cred că asta înseamnă și spune mult!

Laurențiu Marian- Gazeta Muzicanților

Cum vei sărbători Paștele anul acesta?

Din totdeauna Sărbătorile Pascale le-am sărbătorit în familie, la fel voi face și anul acesta, nimic nu se compară cu o cină în familie urmată mai apoi de poveștile bunicilor despre copilăriile noastre.

Laurențiu Marian- Gazeta Muzicanților

Un gând pentru cititori!

Dragii mei, acum în miezul postului nu putem decât să ne plecăm și noi genunchii sufletului și, în fața Pruncului Mântuitor, să căutăm a fi mai buni, mai curați, mai smeriți, mai puțin plini de răni și neîmpliniri pentru a face cale întoarsă de la tristeţe la bucurie! Sărbători luminate!

-