DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Este un cântec aparte deoarece descriu viața unui om prin versurile pe care le-am croit alături de domnul Casian Balabasciuc

Bine te-am regăsit, draga noastră Angelica! Recent ai lansat o nouă piesă, una mai specială, Jocu’ lu’ badea Cocârță. Spune-ne cum a luat naștere această piesă.

Dragii mei, mulțumesc pentru interviu și mă bucur să povestim câte ceva despre proiectul meu cel mai recent! Într-adevăr, am lansat pe canalul meu de YouTube “Angelica Flutur” mult așteptatul cântec “Jocu’ lui badea Cocârță” care se află pe discul cu numărul 3 din palmaresul meu și pe care l-am înregistrat alături de maestrul Viorel Leancă!

Angelica Flutur- Gazeta Muzicanților

Care este povestea din spatele versurilor și cu cine ai colaborat pentru acestea?

Este un cântec aparte deoarece descriu viața unui om prin versurile pe care le-am croit alături de domnul Casian Balabasciuc, este vorba despre tezaurul uman viu Dorin Cocârță din comuna Fundu Moldovei, județul Suceava! Un om căruia îi port un respect deosebit și pe care îl iubesc pentru felul lui de a fi, de a trăi, de a-și purta straiul lui de-acasă dar mai ales pentru vorba lui curată cu pronunția din zona Câmpulungului cât și pentru jocul pe care îl știe de la înaintașii lui! Cunoaște foarte multe jocuri tocmai de aceea i-am spus că vreau să fac un cântec despre el, iar Nea’ Dorin s-a gândit să-mi dea acest joc “Hop ș-alta” să-i pun text și să mă audă! Am fost foarte fericită pentru alegerea jocului și uite așa a luat naștere cântecul “Jocu’ lui badea Cocârță”.

Angelica Flutur- Gazeta Muzicanților

Cu ce ansamblu ai colaborat pentru videoclip și unde a avut loc filmarea?

Filmările videoclipului au avut loc în satul lui Nea’ Cocârță la pensiunea “La Moară” alături de Ansamblul “Arcanul” din Fundu Moldovei, ansamblu pe care l-a “strunit” cum zice cântecul, Nea’ Dorin Cocârță! Acest om are 83 de ani și încă nu se dă pe mulți tineri la joc. Sunt tare bucuroasă că îl cunosc și mă rog lui Dumnezeu să-l țină sănătos, avem nevoie de oameni care să iubească satul, costumul național, jocul și sărbătorile, oameni prin care să ducem neamul nostru românesc mai departe, fără ei nu prea știm cine suntem.

Angelica Flutur- Gazeta Muzicanților

Cui dedici acest cântec?

Acest cântec este dedicat de la primul gând acestui tezaur uman viu Dorin Cocârță!

Angelica Flutur- Gazeta Muzicanților

Un gând cititorilor!

Cititorilor dumneavoastră le doresc post ușor, sărbători cu bucurie și să nu uite să fie români oriunde s-ar afla!

-