DISTRIBUIȚI

Pe la 4-5 ani dădeam adevărate concerte vecinilor când se întorceau seara cu vitele din luncă

Bună ziua și bine v-am găsit, stimată doamnă! Vă rugăm să ne povestiți pe scurt de unde vine MARIA LOGA și când începe călătoria dumneavoastră pe acest drum al cântecului popular.

Bun găsit tuturor cititorilor! Maria Loga vine din Gorj, iar de cântat cânt de când mă știu, probabil încă din pântecul mamei. Pe la 4-5 ani dădeam adevărate concerte sătenilor, vecinilor când se întorceau seara cu vitele din luncă. Mă cocoțam la poartă pe o băncuță și cântam de răsuna satul.

Pe o scenă adevărată am urcat la 16 ani la îndemnul unei mari artiste, Filofteia Lăcătușu, solistă la acea vreme la Ansamblul Doina Gorjului. La 16 ani am parcurs toate etapele Festivalului ,,Cântarea României,, până la faza republicană unde am câștigat locul 1. În 1979 am câștigat Trofeul Festivalului Cântului, jocului și portului popular gorjenesc Tismana. De atunci nu am mai părăsit scena.

Maria Loga- Gazeta Muzicanților

În 1980 am debutat la TVR cu emisunea ,,De straja patriei,, o emisiune dedicată armatei. Am locuit în Drobeta Turnu Severin din 1979 până în 1983 activând ca solistă a Casei Armatei și colaboram și cu maestrul Ionel Puia, dirijor al orchestrei ,,Danubius,, din Severin. În 1984 m-am întors la Târgu Jiu și m-am înscris la Școala Populară de Artă. Am absolvit în 1987, iar până în 1993 am tot mers la numeroase festivaluri din țară unde am câștigat premii și trofee.

În 1984 am făcut primele înregistrări la Radio București sub bagheta dirijorilor Paraschiv Oprea, Marin Ghiocel și Marius Olmazu. În 1992 am fost câștigătoare absolută a Topului Topurilor Național Radio București și am înregistrat primul disc de vinil cu orchestra ,,Doina Gorjului,, dirijor Marin Ghiocel. Cu acest mare dirijor am înregistrat mai apoi 10 albume. În 1995 am dat examen și am fost angajată la Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” din Târgu Jiu.

Maria Loga- Gazeta Muzicanților

Ați cântat pe scenele mari ale țării și nu numai, ce simțiți când sunteți în fața publicului?

După 40 de ani de când slujesc cântecul, de fiecare dată am emoții când sunt în fața publicului. Publicul e cel ce m-a ajutat să ajung până aici, fără dragostea oamenilor nu aș fi reușit nimic și pentru asta le sunt profund recunoscătoare și le mulțumesc din suflet.

Maria Loga- Gazeta Muzicanților

Sunteți o artistă consacrată, cu dar de la Dumnezeu, frumoasă, dar care cu siguranță a avut și piedici până a ajuns unde este astăzi. Povestiți-ne, a fost greu să ajungeți să fiți iubită și apreciată de public?

Pentru mine a fost foarte greu pentru că în afară de glas, de dăruire, de drag de cântec doar publicul, oamenii mi-au fost alături, dar cum spuneam, cu ajutorul bunului Dumnezeu și al oamenilor am reușit să mă mențin și să bucur multe inimi!

Ce planuri aveți pentru anul acesta?

Planuri nu îmi fac pe termen lung, îmi doresc să fiu sănătoasă, căci dacă avem sănătate, avem de toate. Sper să pot să mă bucur de copiii și de nepoții mei, cât și de copiii mei de la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu unde activez ca profesor de canto și sper să pot realiza lucruri frumoase cu grupul ,,Măriile Gorjului,, grup pe care îl coordonez de puțină vreme.

Maria Loga- Gazeta Muzicanților

Un gând pentru cititorii Gazetei Muzicanților!

Pentru cititorii gazetei toate gândurile mele bune, Dumnezeu să vă ocrotească, să aveți sănătate și să vă bucurați de viață alături de cei dragi. Prețuiți și trăiți fiecare clipă! Viața e un dar! Vă îmbrățișez cu drag pe toți!

-