DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

În mâinile mele se află o părticică infimă de folclor, dar îl păstrez cu sfințenie și dăruire pentru public

Bine te-am regăsit, draga noastră Amalia! Ne reîntâlnim astăzi pentru a discuta puțin despre începuturile tale în muzică și despre rolul folclorului în viața ta. Pentru început, spune-ne de unde vine Amalia Ghine și unde ai copilărit.

Bună ziua! Mă bucur din suflet că de data aceasta cititorii Gazetei pot afla și despre mine unele lucruri de suflet. Așa că am să vă răspund la prima întrebare spunându-vă că m-am născut, am crescut și am copilărit în satul Mosnița-Veche, din județul Timiș, unde și în zi de azi trăiesc și locuiesc cu familia mea. Aici este locul în care mă simt cel mai bine și nici nu cred că vreodată aș putea pleca de aici deși mulți dintre tinerii satului au plecat în țări străine pentru a-și câștiga un trai mai bun. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am rămas pe ulița pe care am crescut și că pot să-mi câștig existența aici, unde îmi sunt rădăcinile.

Aici în sat am făcut școala primară, urmând mai apoi școala gimnazială în Timișoara, terminând liceul de muzică CNA Ion Vidu și Facultate de Geografie și Turism Dimitrie Cantemir, ambele tot în Timișoara.

Amalia Ghine- Gazeta Muzicanților

Cum și când începe povestea ta cu muzica?

Mă întorc în anii copilăriei de fiecare dată cu aceleași trăiri și emoții în suflet și o să vă spun cum a început povestea mea. De fapt, nu cred că a fost un început, ci o continuitate a celor din familia mea pentru acest dar, muzica!
M-am născut într-o familie de oameni simpli de la țară, care iubeau muzica populară. Bunicul meu, tatăl mamei, a cântat la taragot, urmând unchii mei la taragot și saxofon și pe urmă mama, care avea o voce foarte frumoasă și care cu siguranță și-ar fi dorit să ajungă artist, dar în vremurile de atunci stăteau altfel lucrurile și mai greu ajungeai artist, însă prin mine, cred cu tărie că și-a îndeplinit visul!

De mică am ascultat muzică populară pentru că la noi în casă mereu se asculta câte o emisiune de folclor, Tezaur Folcloric, radioul care transmitea emisiuni cu dedicații ori chiar casete cu interpreți de muzică populară pe care îi ascultam cu atâta drag. Țin minte că aveam vreo 6 anișori când o ascultam pe o casetă pe îndrăgita noastră Andreea Voica pe care o idolatrizam.

Și așa am început să cânt la serbările școlii, mai apoi m-am înscris la Palatul Copiilor din Timișoara unde am învațat ce înseamnă cu adevărat o horă, un brâu, o ardeleană, unde am învățat multe lucruri.

Amalia Ghine- Gazeta Muzicanților

Ce artiști au avut un impact asupra ta ca artist la începuturile tale în muzică?

Desigur, și eu, ca orice copil, am avut mai mulți interpreți care au avut impact asupra mea și pot să amintesc de Andreea Voica, Nicoleta Voica, sau Mihaela Petrovici, și nu doar din Banat, îmi plăceau și din alte zone folclorice, de exemplu Mioara Velicu, Niculina Stoican și mulți alții.

Amalia Ghine alături de Nicoleta și Andreea Voica- Gazeta Muzicanților

Care ar fi unul dintre motivele pentru care iubești muzica și folclorul românesc?

Unul din motivele pentru care iubesc folclorul și muzica este faptul că prin ele nu îmi pierd identitatea de român, încerc să fiu autentică prin ceea ce fac, îmi respect costumul popular, cântecele și satul. Asta numesc eu “folclor” și mă bucur că încă sunt tineri care îndrăgesc acest gen muzical și dansurile populare și cât încă acest lucru se întâmplă atunci nu ne pierdem rădăcinile.
Până la urmă, folclorul vine din adâncul sufletului, așa m-am născut și am crescut. În mâinile mele se află o părticică infimă de folclor, dar îl păstrez cu sfințenie și dăruire pentru public.

Cum se prevede restul primăverii pentru tine?

Primăvara pentru mine este anotimpul cel mai frumos, când totul revine la viață, așa și eu. Acum îmi încarc “bateriile”, mă bucur de flori, de soare, de zâmbete împreună cu copiii și soțul meu. Avem planuri, dar îl lăsăm pe Dumnezeu să le rânduie așa cum știe El că e mai bine pentru noi.

Amalia Ghine alături de familia sa- Gazeta Muzicanților
Amalia Ghine alături de familia sa- Gazeta Muzicanților

Un gând cititorilor!

Gânduri de bine pentru cititorii Gazetei și să rămână fideli căci noi artiștii, interpreții, tot ceea ce facem o facem cu dăruire pentru ei și pentru telespectatori, fără ei noi nu am exista! Vă mulțumesc!
Cu drag și prețuire, Amalia Ghine!

-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here