DISTRIBUIȚI

Pentru mine, pricesnele sunt o dulceață a sufletului, o rugăciune către Dumnezeu

Bine te-am găsit, dragă Amalia! Aflându-ne în Postul Paștelui, ne-ai oferit un cadou muzical de excepție, un album cu pricesne. Spune-ne cum de ai ales să lansezi un album întreg de pricesne.

Bună ziua și bun găsit tuturor! Am avut norocul să mă nasc într-o familie de oameni cu frică de Dumnezeu, oameni credincioși. La noi în casă se păstrau cu sfințenie obiceiurile și tradițiile. Bunica mea cânta în corul bisericii din sat, iar în fiecare duminică mă lua cu ea la slujbă. De atunci am început să prind drag de cântările bisericești, care mi-au intrat în suflet.

Amalia Ursu- Gazeta Muzicanților

Câte pricesne se găsesc pe album și cu cine ai colaborat pentru producerea acestora?

Albumul conține 12 pricesne, culese din satul meu natal. La realizarea lor am colaborat cu Grupul bizantin “Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Satmarului, cărora țin să le mulțumesc pentru ajutorul acordat, în special Arhidiaconului Adrian Dobreanu. Toți sunt oameni minunați cu studii teologice și cu voci de îngeri.

Amalia Ursu alături de Grupul bizantin “Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Satmarului

Ce însemnătate au pricesnele pentru tine?

Pentru mine, pricesnele sunt o dulceață a sufletului, o rugăciune către Dumnezeu.

Amalia Ursu- Gazeta Muzicanților

Ce sentimente și trăiri te trec atunci când interpretezi pricesne?

Mă simt binecuvântată și pun multă dragoste în ceea ce fac. Cânt cu sufletul și cu mintea.

Împreună cu soțul tău, Vasilică Ceterașu, aveți o minune de fetiță. Cât de important este ca micuța voastră, și nu numai, să nu uite aceste obiceiuri folclorice și mai ales, să fie aproape de Dumnezeu?

Vă mulțumim frumos! Într-adevăr, Selena este un copil minune. Având în vedere mediul în care a crescut, mereu înconjurată de muzică, de oameni și de tradiții, sunt convinsă că nu o să uite și sper ca la rândul ei să ducă mai departe ceea ce noi am început. Deși are 2 anișori și 4 luni, merge în fiecare duminică la biserică, știe câteva rugăciuni și își face semnul crucii. Iubește foarte mult portul popular, iar nouă ne râde inima când o vedem.

Amalia Ursu și Vasilică Ceterașu, alături de fetița lor, Selena- Gazeta Muzicanților

Cum se prevede restul primăverii pentru tine?

Restul primăverii este unul plin de evenimente și multe proiecte de viitor. La sfârșitul lunii iulie, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne dorim să finalizăm și albumul de Maramureș, la care lucrăm de anul trecut. Suntem plini de surprize pentru publicul nostru, pe care de-abia așteptăm să le împărtășim cu cei ce ne apreciază.

Un gând cititorilor!

Aș vrea să le doresc tuturor un post binecuvântat și cu credință în Dumnezeu! Vreau să îi mulțumesc încă o dată soțului meu, Vasilică, pentru sprijinul necondiționat pe care mi-l oferă zi de zi. Doamne ajută la toată lumea!

-