DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Totul a început la o vârstă foarte fragedă de 7 anișori când părinții mei au început să mă înscrie la cursurile de canto-muzică ușoară.

Respir prin muzică, îmi dă aripi să zbor, mă răscolește sau mă înalță pe cele mai înalte culmi

Bine te-am găsit, dragă Elena! Acesta fiind primul nostru interviu, spune-ne unde te-ai născut și unde ai copilărit.

Bună ziua, dragii mei! Înainte de a începe acest interviu, doresc să vă urez o primăvară frumoasă și însorită cu mult spor în toate!

Copilărie dulce copilărie… M-am născut în “Orașul lui Bacovia”, Bacău, pot spune că aici s-a născut și strălucita interpretă de muzică populară Maria Pietraru, în comuna Pâncești, județul Bacău. Copilăria… în marea parte a vacanțelor de vară mi le petreceam la bunicul meu alături de prieteni și verișori. Clipe minunate, pe care nu le voi uita niciodată.

Mădălina Petrache- Gazeta Muzicanților

Cum și când a început povestea ta cu muzica populară?

Totul a început la o vârstă foarte fragedă de 7 anișori când părinții mei au început să mă înscrie la cursurile de canto-muzică ușoară la Palatul Copiilor din Bacău, prin îndemnul doamnei mele învățătoare. Pe atunci cred că nici o lună nu aveam de când începusem clasa întâi, țin minte că doamna profesoară de muzică care preda în acea perioadă selecta copiii pentru concursul “Micul Prinț”, concurs ce se desfășura prin anii 2000, printre care fiind și eu selectată.

Cu muzica populară am început la vârsta de 13 ani participând la concursuri ce se țineau la Casa de Cultură, țin minte primul cântec popular l-am interpretat cu Taraful Plaiurile Bistriței instrumentiști foarte buni ce erau angajați pe atunci acolo. Revenind la primul cântec, cu mari emoții îmi alesesem “Savetuca”, sârbă din repertoriul doamnei cântecului bucovinean, Sofia Vicoveanca. De atunci și până-n prezent îmi dedic timpul, viața, numai cântelui. Harul îl avem de la Dumnezeu, însă el trebuie șlefuit!

Mădălina Petrache- Gazeta Muzicanților

De la cine ai moștenit pasiunea pentru muzică?

Frații bunicului meu, cât și mama mea, mi-au povestit că Moșul Condurache, așa cum obișnuia să i se spună (acesta fiind unul din frații bunicului meu), a cântat la 2 instrumente: trompetă și clarinet la Teatrul de Estradă & Ansamblul de Estradă din București, acum având numele Teatrul de Revista Constantin Tănase. 

Ce înseamnă muzica pentru tine?

În primul rând, muzica este un lucru fără de care nu cred că aș putea trăi. Respir prin ea, îmi dă aripi să zbor, mă răscolește sau mă înalță pe cele mai înalte culmi. Nu cred că se poate explica prin foarte multe cuvinte, ea se simte!

Mădălina Petrache- Gazeta Muzicanților

Care a fost prima ta piesă înregistrată?

Primul cântecel a fost înregistrat în clasa a II-a, “Sunt o fată frumușică”, pe care încă îl mai am pe cd, și pentru care am fost acompaniată de verișorul meu Andrei Matees care în prezent este instrumentist. După acesta au urmat alte melodii o dată cu începerea Școlii Populare de Artă, unde am avut-o ca profesoară pe doamna Maria Salaru.

Mădălina Petrache- Gazeta Muzicanților

Cum te simți atunci când ești în fața spectatorilor?

Publicul mă ridică, îmi dă curaj, încredere, nu este nimic mai frumos si mai satisfăcător decât atunci când oamenii te aplaudă pentru ceea ce ești ca artist, pentru munca și dăruirea ta, este o binecuvântare de la Dumnezeu.

Mădălina Petrache- Gazeta Muzicanților

Ce rezoluții ai pentru noul an?

Cu ajutorul lui Dumnezeu și, bineînțeles prin studiu, voi aduce anul acesta cântece de joc culese din vatra satului prin sprijinul profesioniștilor care au fost și care în continuare sunt alături de mine prin harul ce le-a fost dat. Însă doresc ca totul să fie o surpriză pentru public.

Mulțumiri din suflet domnului dirijor Ion Dascăl, Orchestrei Mugurel din Chișinău, domnului Costel Gogan și doamnei Mariana Honceru.

Un mesaj cititorilor!

Oameni dragi, cei care sunteți lângă mine și îmi oferiți sprijin, vă mulțumesc mult pentru omul din voi, tuturor celor ce îmi urmăresc activitatea mulțumiri din suflet! Suntem în Postul Paștelui, așa că aduceți-vă aminte de speranță, adevăr, puritate, mântuire, iertare, și asta nu doar acum, ci mereu, căci Dumnezeu este pretutindeni și în fiecare din noi!

____________________________________________________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here