DISTRIBUIȚI

Atât de mult îmi iubesc publicul și atât de fericită sunt atunci când cânt, încât uit de tot ce îmi umbrește sufletul

Bună ziua și bine v-am regăsit doamna Maria! Ne reîntâlnim după un an 2018 plin pentru dumneavoastră. Spuneți-ne în câteva cuvinte cum a fost anul trecut pe plan muzical și nu numai.

Anul 2018 a fost un an plin de evenimente, atât în cadrul Ansamblului Doina Oltului, unde sunt angajată ca solist, cât și pe plan personal. Am întâlnit oameni care îmi îndrăgesc cântecul și care mă îndrăgesc ca artist și pentru asta le rămân recunoscătoare.

Maria Ghinea- Gazeta Muzicanților

Ce reprezintă pentru artista Maria Ghinea portul popular?

Niciodată nu renunț la costumul popular, care pentru mine este cel mai de preț, în el sunt ca într-o ținută de neegalat. Este o podoabă care îți impune respect față de ceea ce interpretezi și față de cei care te ascultă și te privesc.

Cât de mult contează promovarea tradițiilor și obiceiurilor românești?

Sunt născută la țară, în comuna Olanu din județul Vâlcea și acolo am învățat ce înseamnă respect și admirație față de cântecul popular. Bunica avea un difuzor pe prispa casei și acolo am auzit-o pentru prima dată pe Maria Lătărețu, Maria Apostol, Maria Cornescu și Maria Ciobanu. Dacă nu iubești ceea ce faci, dacă nu cânți cu sufletul, dacă nu ști să pătrunzi în sufletul celor care te ascultă cu bunătate și dăruire, atunci nu te poți numi artist. Atât de mult îmi iubesc publicul și atât de fericită sunt atunci când cânt, încât uit de tot ce îmi umbrește sufletul.

Maria Ghinea- Gazeta Muzicanților

Ce planuri aveți pentru viitorul apropiat?

Acum pregătesc un nou album, care vreau și sper să fie primit cu drag și să îmi bucure ascultătorii.

Un gând pentru cei care vă îndrăgesc și vă apreciază munca, cât și pentru cititorii Gazetei Muzicanților?

Mulțumesc din suflet cititorilor Gazetei Muzicantilor pentru că mă îndrăgesc și îmi ascultă cântecele. Vă doresc o primăvară frumoasă și cântecul meu să vă bucure viața!

-