DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Toată lumea mă striga cu numele de Scuti și inevitabil a trebuit să îmi accept acest nume.

Am început să iubesc muzica cu toată ființă mea, din toate punctele de vedere și în loc să ies cu copii pe afară după ce îmi terminam temele, preferam să merg să cânt

Bine te-am găsit, dragă Cătălin! Acesta fiind primul nostru interviu, spune-ne unde te-ai născut și unde ai copilărit.

Bine v-am găsit! M-am născut la poalele muntelui Măgura, într-un orășel destul de mic, dar cu o populație vastă și o istorie minunată, numit Cisnădie, din județul Sibiu.

Scuty Cătălin- Gazeta Muzicanților

De unde vine numele de Scuty?

Împreună cu frații mei mai mari, 3 flăcăi și o fată, mama mea m-a botezat cu numele de Cătălin Dumitru, urmând ca eu să duc mai departe numele familiei noastre, Scutaru.

Probabil că v-ați întrebat de la ce vine Scuti. Ei bine, la fel ca și numele meu, nu am putut avea nici un cuvânt în asta, deoarece de la vârsta de 2 ani, toată lumea mă striga cu numele de Scuti și inevitabil a trebuit să îmi accept acest nume.

Scuty Cătălin- Gazeta Muzicanților

Cum și când a început povestea ta cu muzica?

Pasiunea mea pentru muzică o am de la o vârstă foarte fragedă. Încă din grădiniță dansam, cântam și mă zbenguiam pe orice însemna muzică. La orice mică serbare care avea loc la grădiniță, educatoarele mă puneau să cânt și o făceam cu drag și cu mândrie.
La începutul clasei întâi auzisem că la noi în oraș este un așa numit “Clubul Elevilor”, unde copii, ca și mine cu dorința de a cânta, mergeau și își petreceau după-amiaza acolo instruiți de un profesor, care totodată le era ca un al doilea părinte pentru ei. Așa că mi-am rugat mama să mă
ducă și pe mine.
Am plecat cu măicuța mea de mânuța în locul care avea să îmi schimbe viața încă de mic. Ajuns acolo, am descoperit PIANUL cu sunetul lui cald, care m-a cucerit încă de la prima apăsare pe clapă. Am rugat-o pe mama mea să mă înscrie la cursul de pian și începând cu acea zi, timp de 9 ani de zile mergeam la ore de pian de două ori pe săptămână.

Am început să iubesc muzica cu toată ființă mea, din toate punctele de vedere și în loc să ies cu copii pe afară după ce îmi terminam temele, preferam să merg să cânt. Uitam de toate grijile copilărești care le aveam în momentul în care cântam și pot spune că niciodată nu era la fel, îmi găseam în acea lume a mea câte ceva nou de care nu mă plictiseam niciodată.
Pe toată această durata de timp mama mea era foarte mândră de mine, acest “Club al elevilor” alegea să meargă la diferite concursuri și eu îmi reprezentam orașul nostru. Mândria mea și totodată a mamei și a profesorilor creștea când ne întorceam cu toții acasă de fiecare dată pe podium.

Scuty Cătălin- Gazeta Muzicanților

Când ai început să cochetezi cu ideea de solist vocal?

Ei bine, odată cu adolescența, s-a născut în mine și rebelitatea și dragostea față de mândruțe, așa că pasiunea mea pentru pian se stingea încet, încet.
Am lăsat deoparte muzica ca și practicant pentru 4 ani de zile și cântam doar ca solist vocal, la serbăriile liceului.
La vârsta de 19 ani, un prieten foarte bun a primit de la unchiul lui o orgă electronică și ne întâlneam săptămânal să cântăm la ea, el la orgă, iar eu cu vocea.

Scuty Cătălin- Gazeta Muzicanților

Cum a început povestea ta cu muzica populară?

Am descoperit frumusețea folclorului și culturii românești prin muzica populară. Mergeam la tot felul de aniversări ale prietenilor și cântam muzică populară de petrecere, din ardeal, dar și din alte regiuni, precum muzică populară bănățeană.
O vara mai târziu, am început să cânt la o terasă împreună cu o formație de nunți din Sibiu care mi-a accentuat și mai mult dragostea pentru muzica populară și muzica de petrecere.

Cu timpul, acumulând un repertoriu din ce în ce mai vast, am descoperit că și alte țări, precum România, au o muzică tradițională frumoasă. Așa că muzica armenească mi-a intrat la inimă.

Scuty Cătălin- Gazeta Muzicanților

Cum a luat naștere formația Scuty Cătălin?

Odată cu trecerea timpului și văzând că muzica pe care o cânt este pe placul tuturor, am luat decizia ca alături de oameni profesioniști să punem bazele unei formații de muzică cu care să bucurăm inimile ascultătorilor noștri și în același timp să facem ce ne place cel mai mult, ca lumea să poată auzi dragostea noastră față de muzică și folclor. Astfel a luat naștere formația Scuty Cătălin!

____________________________________________________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here