DISTRIBUIȚI
-
_____________________________________________________

Vreau să vă dezvălui câte ceva despre cel mai nou proiect ce stă să fie gata cu ocazia zilei de 8 Martie.

Pentru implicarea în acțiunile colegilor unionioniști, am primit titlul onorific de „Ambasador al Unirii”

Bine te-am regăsit, draga noatră Elisabeta! Tocmai a trecut „luna dragostei”. Cum și cu cine ai sărbătorit Dragobetele?

Bun găsit, dragii mei! Am sărbătorit Dragobetele în cel mai românesc mod posibil, cântând dragostea, pe scena Palatului Culturii din Câmpia Turzii, alături de colegi dragi mie și un public minunat.

Elisabeta Guzu – Gazeta Muzicanților

Tot de Dragobete ai lansat o nouă piesă, „Te chem, Basarabie” acasă”, un proiect mult mai special decât de obicei. Spune-ne de unde  a început ideea acestei piese?

În urmă cu un an de zile am cunoscut niște oameni minunați, cu dragoste de neam și țară. Printre multe acțiuni pe care aceștia le-au întreprins, m-a impresionat un uriaș gest de patriotism: „Marșul Centenarului” – un marș în care tinerii unioniști au străbătut 1300 de km pe jos (de la Alba-Iulia la Chișinău, timp de o lună) prin 300 de localități și orașe din România și Republica Moldova, pentru a marca cele mai importante repere istorice cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire și pentru a cere înfăptuirea visului suprem – unirea Basarabiei cu Țara-Mamă.

Am avut onoarea să fac parte din „comitetul de primire” atunci când Marșul Unionist a trecut prin Cluj-Napoca, unde Î.P.S. Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a ținut o slujbă de binecuvântare la Catedrala Mitropolitană din oraș. 

Elisabeta Guzu – Gazeta Muzicanților

Pentru implicarea în acțiunile colegilor unionioniști, am primit titlul onorific de „Ambasador al Unirii”. Astfel, în cinstea acțiunilor lor și a tuturor celor implicați în înfăptuirea acestui vis, am scris cântecul „Te chem, Basarabie, acasă”.

Cu cine ai colaborat pentru versuri și linie meldică?

Linia melodică a fost compusă de Gavrilă Danciu, versurile au fost scrise de mine și tatăl meu, Anchidim Guzu, iar înregistrările au avut loc în studioul maestrului Săndel Filip, care s-a ocupat și de aranjamentul muzical.

Unde găsim acest cântec? Urmează să lansezi și un videoclip pentru el?

Deocamdată cântecul se găsește pe canalul meu de YouTube. Pe fundalul muzical rulează un colaj de fotografii ce au fost făcute în cadrul Marșului Centenar, însă sper ca într-un timp cât mai scurt să filmez și un videoclip pentru el.

Elisabeta Guzu – Gazeta Muzicanților

Ce alte surprize muzicale ne pregătești pe viitor?

Nu vreau să dau prea multe din casă, dar am câteva proiecte în gând. Dintre toate, vreau să vă dezvălui câte ceva (dar puțin de tot) despre cel mai nou proiect ce stă să fie gata cu ocazia zilei de 8 Martie: un cântec ATLFEL, pentru mama mea. Dați un Like (Îmi place) paginii mele oficiale de Facebook – Elisabeta Guzu și Subscribe (Abonare) canalului meu de Youtube pentru a fi primii care află în ce constă acest proiect.

https://www.facebook.com/ElisabetaGuzuOfficial/

https://www.youtube.com/channel/UConem48zVpIv93M6xQzu33A

Elisabeta Guzu – Gazeta Muzicanților

Un mesaj pentru cititori!

Dragii mei, să fiți sănătoși și voioși, să aveți o primăvară minunată, cu mult soare și multe bucurii. La mulți ani tuturor doamnelor și domnișoarelor, tuturor mamelor, dar în special mamei mele. Vă țuc cu drag pe fiecare-n parte!

-