DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Ce bogaţie! Câtă satisfacţie! Când ştii că prin cântecul tău poţi deveni căldura, lumina şi izvorul de armonie pentru cei din jur…că poţi schimba măcar pentru o clipă necazul cu bucuria şi atâta lume vrea să te asculte…

Petrică Miulescu Irimică s-a născut la 12 februarie 1960 în satul Pârvova, comuna Lăpuşnicel, judeţul Caraş Severin, o zonă de interferenţă între Valea Almăjului şi Craina. În anul 1978, fiind elev la Liceul din Orşova, a debutat cu formaţia lui Mihai Stanciu Piţigoi. Tot în acea perioadă, a adolescenţei, a cules primii lauri ai succesului numărându-se printre câştigătorii Festivalului de la Orşova şi al cunoscutului festival din acea vreme „Cântec nou în Mehedinţi”, de la Drobeta Turnu Severin.

Deşi s-a stabilit la Orşova  nu a rupt nici un moment legăturile cu satul natal, cu locurile de unde îşi culege doinele şi cântecele de joc, meleaguri care-l inspiră în interpretarea atât de pătimaşă (cum spun bănăţenii). Pe de altă parte, trăind pe malul Dunării şi auzindu-i zi de zi valurile care aduc melosul vecinilor noştri sârbi, a încercat să creeze o punte muzicală inspirându-se din trăirile şi emoţiile lor, pe care le-a îmbinat cu sufletul şi mândria bănăţenilor. De-a lungul anilor, Petrică Miulescu Irimică a colaborat cu ansamblurile folclorice „Doina Cernei” din Băile Herculane, „Danubius” din Drobeta Turnu Severin, „Semenicul” din Reşiţa, „Timişul” şi „Banatul” din Timişoara şi altele. Anul 1990 marchează începutul unei colaborări cu formaţia „Sandu Florea” condusă de Simion Florea alături de care a şi înregistrat câteva casete. În anul 1994 a fost invitat de comunitatea românilor din Sydney – Australia pentru un turneu de şapte luni iar în iarna anului 1995 a cântat mult în Germania. Succesul obţinut în Australia l-a rechemat în acele locuri în anii 1997, 1998.

Dintre albumele de muzică populară bănăţeană imprimate de Petrică Miulescu Irimică pe parcursul acestor ani menţionăm: „Am iubit nu pot să spun”, Iubesc tot ce mi-i pe plac” (2001), „Am deschis la maica poarta” (2006), albumele de doine „Doamne eu făceam ce vrei” şi „La mormânt la tata meu”(2004) iar în 2011, albumul de mare succes „Viaţă ascultă şi de mine”.

Calităţi vocale incontestabile, interpretarea specifică zonei, o fire sinceră, deschisă care răzbate din toată fiinţa lui, ţinuta scenică şi farmecul său, tenacitatea i-au adus lui Petrică Miulescu Irimică recunoaşterea şi aprecierea, succesul şi răsplata printr-un loc al lui în rândul interpreţilor de muzică populară bănăţeană.

____________________________________________________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here