DISTRIBUIȚI

Nicușor este îndrăgostit de saxofon, instrument cu care cântă la evenimente, însă stăpânește foarte bine și clarinetul.

Pot spune că de mică m-am îndrăgostit de tot ceea ce înseamnă muzica, mai ales folclorul românesc

Am stat de vorbă cu unul dintre cele mai apreciate cupluri folclorice, Diana și Nicușor Dobrescu, care ne-au dezvăluit cum a fost începutul în muzică pentru ambii artiști, care a fost prima piesă înregistrată, cum a decurs participarea la emisiunea “La Măruță” și ce planuri au pentru viitor.

Bine te-am găsit, dragă Diana! Acesta fiind primul nostru interviu, spune-ne cum și când începe povestea ta cu muzica și folclorul românesc.

Bună ziua și bine v-am găsit! Pot spune că de mică m-am îndrăgostit de tot ceea ce înseamnă muzica, mai ales folclorul românesc. Încă de la grădiniță cântam muzică populară la serbările organizate. Mai târziu, doamna învățătoare, văzând că sunt un copil cu înclinații muzicale, a discutat cu părinții mei și i-a convins să mă înscrie la Școala Populară de Arte “Octavian Enigărescu“ din Târgoviște, pe care am și absolvit-o. Acum sunt studentă la Universitatea Valahia din Târgoviște, secția pedagogie muzicală. Iubesc din suflet cântecul popular și nu m-aș vedea făcând altceva!

Diana Dobrescu- Gazeta Muzicanților

De la cine ai moștenit acest dar de a cânta?

Culmea, nimeni din familia mea nu cântă. Cred că așa a vrut Dumnezeu, să-mi ofere mie acest dar.

Care a fost prima ta piesă înregistrată?

Prima piesă înregistrată a fost “Ce comoară mama are!“. Din momentul în care am aflat că sunt însărcinată și ni s-a spus sexul copilului am vrut neapărat un cântec pentru fetița noastră, mai ales pentru că bucuria era de două ori mai mare, noi chiar dorindu-ne fetiță.

Diana și Nicușor Dobrescu, alături de fetița lor- Gazeta Muzicanților

Am văzut că și sotul tău, Nicușor Dobrescu, are legături cu muzica, el cântând la saxofon. Spune-ne de cât timp cântă la instrument și dacă muzica a fost mijlocul prin care v-ați întâlnit.

Da, și soțul meu este la fel de pasionat de muzică! El a cântat de mic copil, urmând Liceul de Arte “BĂLAȘA Doamnă“ din Târgoviște și mai târziu Universitatea Naționala de Muzică din București. El este îndrăgostit de saxofon, instrument cu care cântă la evenimente, însă stăpânește foarte bine și clarinetul. Pasiunea pentu muzică și bucuria de a transmite mai departe ,,clinchetul notelor muzicale” l-a determinat să fie și cadru didactic, fiind astăzi profesor de clarinet la școala unde el a fost elev. Nu, nu muzica ne-a adus împreună, ne-am cunoscut în alte împrejurimi, dar această pasiune comună pot spune că ne-a apropiat mai mult.

Diana și Nicușor Dobrescu- Gazeta Muzicanților

Povestește-ne puțin despre apariția tv în cadrul emisiunii
“La Măruță“.

Emisiunea “La Măruță“ a fost una deosebită! Ne-am prezentat cu bunătăți tradiționale locale pentru “Cămara lui Măruță“ și diverse surprize făcute din suflet, de evenimete cu cuflet, căruia îi mulțumim încă odată. A fost o experiență unică, plină de emoție, pentru că a fost prima noastră apariție la Tv alături de fetița noastră, unde am promovat piesa dedicată ei. După această emisiune s-a mărit și numărul de urmăritori pe atât pe Instagram, cât și pe Facebook, am primit foarte multe mesaje, inclusiv de la persoane necunoscute, care ne-au urmărit și ne-au apreciat!

Diana și Nicușor Dobrescu, alături de fetița lor și Cătălin Măruță- Gazeta Muzicanților

Ce planuri aveți pentru noul an?

Avem multe proiecte frumoase la care muncim cu drag. Ne bucurăm și suntem onorați să avem în jurul nostru nume cunoscute din muzica populară, precum Emilia Dorobanțu și Violeta Constantin care ne sprijină și ne îndrumă frumos. Mulțumim pe această cale celor care ne-au ales să le cântăm la evenimente și așteptăm cu nerăbdare să le fim alături și în 2019.

Unde vă pot găsi cei doritori pentru evenimente sau noutăți?

Pentru cei interesați și dornici să ne descopere talentul, ne gășiți pe pagina noastră de Facebook “Diana și Nicușor Dobrescu“, pe Instagram “Diana Dobrescu“ sau “Nicușor Dobrescu” și bineînțeles și pe YouTube “Diana și Nicușor Dobrescu“ 👇

https://www.facebook.com/nicusordobrescu21/

https://www.instagram.com/dobrescunicusor

https://www.instagram.com/diana_dobrescu26

https://www.youtube.com/channel/UCfsKpHI30lNcS3E76hLfr2A

Diana și Nicușor Dobrescu- Gazeta Muzicanților

Un mesaj cititorilor!

Tuturor cititorilor le dorim să rămână aproape atât de noi cât și de “Gazeta Muzicanților“ pentru a afla mai multe detalii despre noi. Vreau să mulțumesc tuturor celor care ne apreciază munca și care ne urmăresc activitatea. Ne bucurăm enorm că sunt alături de noi și orice lucru din partea lor pentru noi contează! Cu ajutorul vostru noi evoluăm!

-