DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Colindele fac parte din mine și eu nu cred că aș putea fi eu dacă nu ar exista colinde.

Crăciunul pentru mine este cea mai frumoasă Sărbătoare, îmi aduce multă bucurie și liniște, iubesc tot ceea ce ține de Crăciun, de la colinde, până la Moș Crăciun, de la pregătirea mâncărurilor la împodobirea bradului

Bine te-am regăsit, draga noastră Lena! Astăzi vom vorbi despre Crăciun și despre muzica specifică acestei perioade de iarnă. Spune-ne ce înseamnă pentru tine Crăciunul.

Bună dragilor și vouă prietenilor care mă îndrăgiți și iubiți!

Crăciunul pentru mine este cea mai frumoasă Sărbătoare, îmi aduce multă bucurie și liniște, iubesc tot ceea ce ține de Crăciun, de la colinde, până la Moș Crăciun, de la pregătirea mâncărurilor la împodobirea bradului, entuziasmul și nerăbdarea copiilor care îl așteaptă pe Moș Crăciun și colindătorii care ne trec pragul.

Lena Miclăuș, alături de soțul ei, Septimiu Marișca – Gazeta Muzicanților

După părerea ta, ce crezi că trebuie să conțină o colindă pentru a ajunge în inimile oamenilor?

Colinda e colindă și am spus tot. Ea conține o încărcătură emoțională care pătrunde direct în sufletul celui care o ascultă și o colindă. Dumnezeu a lăsat să fim mai sensibili și mai buni tocmai de aceea colindele cuprinde toate acele cuvinte magice și minunate.

Cât de mult crezi că contează păstrarea tradiților de sărbători, cum ar fi colindatul sau masa în familie în ziua de Crăcăin?

Fiecare om își respectă cu sfințenie tradiția din zona sau satul natal și cred cu sfințenie că Sărbătorile de Crăciun rămân în sufletul nostru neschimbate. S-au produs atâtea schimbări în ultimii ani, dar bucuria Crăciunului este unică atunci când auzi colindătorii, dubașii care răsună pe ulițele satului și miroase a sarmale și cârnați.

Lena Miclăuș, alături de soțul ei, Septimiu Marișca – Gazeta Muzicanților

Cât de diferit era colindatul atunci când erai tu micuță față de acum?

Este la fel la mine la sat spre fericirea mea, tocmai de aceea eu nu concep să nu fiu la mama cu copilașii de Crăciun, singura diferență este că acum sunt gazdă și atunci stăteam rușinoasă într-un colț când veneau colindători și musafiri.

Care erau colinzile tale preferate când erai mică?

Mi-e greu să spun că am avut colinde preferate, tot ce știam eu atunci erau pentru mine frumoase.

Care este colinda ta preferată în ziua de azi?

Pot să spun că am melodii preferate, dar colinde nu. Sunt singurul gen muzical pe care eu îl cânt și nu pot alege, totuși îmi provoacă o mare emoție, abia mă stăpânesc să nu plând când colind pe scenă Aseară pe-nserate.

Ești unul dintre puținii artiști ce lansează colinzi noi în fiecare an. Spune-ne cum îți alegi noile colinzi pe care urmează să le înregistrezi.

Colindele fac parte din mine și eu nu cred că aș putea fi eu dacă nu ar exista colinde. E adevărat că în fiecare an înregistrez Colinde și Cântece de Crăciun pentru că, în primul rând, când aud colinde cântate de mine îmi dau o liniște și o bucurie deplină, iar cei care mă iubesc îmi trimit zeci de mesaje în care îmi spun acest lucru care îl simt și eu, ceea ce mă fac să îmi doresc și mai mult să colind.

Lena Miclăuș, alături de soțul ei, Septimiu Marișca și Alex de la Orăștie și Doinel Hândorean – Gazeta Muzicanților

Cum îți vei petrece sărbătorile anul acesta?

Ca în fiecare an, acasă la mama, apoi la cântat, iar la mama și bineînțeles la copilași pentru că ei pe perioada vacanței sunt la bunici, acasă la mine sunt doar musafir.

Un mesaj cititorilor!

Sărbători Fericite! Liniște și Pace!

____________________________________________________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here