DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Colinda este un mod deosebit de a păstra autenticitatea neamului românesc, a obiceiurilor și tradițiilor regăsite la sat.

Am învățat-o de la bunicul meu și mi-am dorit să o readuc „la viață” deoarece foarte puțini dintre consătenii mei mai știu această colindă

Bine te-am regăsit, draga noastră Alexandra! Astăzi vom vorbi despre o piesă specifică acestei perioade, În orașul Viflaim. Spune-ne care este tema generală a acesteia.

Bine v-am regăsit! În orașul Viflaim este un colind vechi din Țara Moților, mai exact din satul meu natal, Ciuruleasa. Am învățat-o de la bunicul meu și mi-am dorit să o readuc „la viață” deoarece foarte puțini dintre consătenii mei mai știu această colindă.

Alexandra Vereș- Gazeta Muzicanților

Unde au avut loc filmările?

Filmările au avut loc în localitatea Marisel, o zonă muntoasă din Munții Apuseni, unde am avut parte de zăpadă din belșug. Filmările au fost realizate alături de colegii mei de cântec din Grupul Zestrea Ardealului.

Ce înseamnă Crăciunul pentru tine?

Sărbătoarea Nașterea Domnului are o încărcătură emoțională foarte puternică de aceea, în fiecare an aleg să o petrec împreună cu familia și cei dragi încercând să păstrăm tradițiile regăsite în satul meu natal de-a lungul timpului.

Alexandra Vereș- Gazeta Muzicanților

Ce crezi că trebuie să conțină o colindă pentru a ajunge în inimile oamenilor?

Colinda este un mod deosebit de a păstra autenticitatea neamului românesc, a obiceiurilor și tradițiilor regăsite la sat, tocmai de aceea ele ar trebui scoase din lada de zestre și transmise mai departe nealterate.

Cum vei petrece sărbătorile anul acesta?

Alexandra Vereș- Gazeta Muzicanților

Un mesaj cititorilor!

În ajun de sărbătoare să încercăm să vedem frumosul din oameni, să ne bucurăm de viața pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o, cu bune și cu rele, și să privim cu încredere spre anul care vine. Sărbători binecuvântate alături de cei dragi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here