DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Pentru a simți emoția și trăirea lor adevărată trebuie să ne conectăm la viața satului.

Este inegalabilă, pot spune că este colinda mea de suflet și tocmai de aceea am ținut neapărat să o împărtășesc și cu publicul meu

Îndrăgita interpretă de muzică populară, Diana Bucșa, a lansat o colindă superbă, Aseară pe-nserate. Noi am stat de vorbă cu Diana, care ne-a povestit despre colinda recent lansată și despre ce înseamnă o colindă după părerea ei.

Bună ziua și bine te-am regăsit, draga noastră Diana! Spune-ne cum ai ales colinda Aseară pe-nserate ca prima ta colindă.

Bună și bine te-am găsit ! Într-adevăr, una dintre cele mai mari bucurii ale sărbătorilor de iarnă este să cântăm colinde, iar “Aseară pe-nserate” este una din colindele pe care le cântăm în anii de școală și trebuie să vă mărturisesc faptul că pentru mine are un farmec aparte atât textul cât și linia melodică. Este inegalabilă, pot spune că este colinda mea de suflet și tocmai de aceea am ținut neapărat să o împărtășesc și cu publicul meu.

Diana Bucșa- Gazeta Muzicanților

Unde au avut loc filmările?

Videoclipul este realizat în biserica cea veche de la mănăstirea Casiel și vreau să mulțumesc pe această cale starețului și maicutelor care m-au sprijinit și mi-au pus la dispoziție această locație minunată, cadrul ideal pentru această colindă, deoarece am reușit să transmit emoția și starea de care era nevoie, bineînțeles alături de Adi Bancos care este realizatorul acestui videoclip.

Diana Bucșa- Gazeta Muzicanților
Diana Bucșa- Gazeta Muzicanților

Ce înseamnă Crăciunul pentru tine?

Crăciunul are pentru fiecare dintre noi, pe lângă semnificația de sărbătoare creștină, una proprie, iar mie îmi amintește de copilărie, de casa decorată cu miros de brad și cozonac, colinde, cina în familie și surprizele plăcute de care avem parte alături de toți cei dragi, deoarece Craciunul este o sărbătoare care se petrece în familie fiind un moment magic de întâlnire și de bucurie.

Diana Bucșa- Gazeta Muzicanților

Ce elemente crezi că trebuie să conțină o colindă după părerea ta?

Colindele sunt cântece tradiționale românești și își au rădăcina în sărbătorile de iarnă. Ele sunt menite să aducă urări de bine și cuvinte cu încărcătură pozitivă care aduc slavă nașterii fiului lui Dumnezeu pe Pământ.

Din punctul meu de vedere, autenticitatea lor poate fi redată și cântată doar în vatra satului, acolo este elementul în care colindele rămân vii, așadar, pentru a simți emoția și trăirea lor adevărată trebuie să ne conectăm la viața satului.

Diana Bucșa- Gazeta Muzicanților

Cum vei petrece anul acesta sărbătorile de iarnă?

În acest an atât de Crăciun, cât și de Revelion, voi cânta. Am deja programate evenimente în județele Maramureș și Cluj, așadar voi intra în noul an pe scenă, făcând ceea ce îmi place cel mai mult.

Diana Bucșa- Gazeta Muzicanților

Un mesaj cititorilor!

Vă doresc tuturor sărbători cu bine alături de toți cei dragi și sper ca noul an să vă aducă numai fericire, sănătate și prosperitate în casă și în familie! Vă îmbrățișez cu drag!

👇 Videoclipul poate fi urmărit aici 👇

-