DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Pasiunea pentru muzică am descoperit-o pe la 11 ani, prin dans, pentru că activam la ansamblul de dansuri de la mine din sat.

Cariera de artist este cu totul specială, pentru că ajungi să comunici cu oamenii prin muzică, iar ei te aprecieză și te iubesc, iar asta este cu totul special!

Bună ziua și bine te-am găsit! Acesta fiind primul nostru interviu, povestește-ne puțin despre tine, ca să te cunoască cititorii mai bine. De unde provine Andreea Alueșan?

Bună ziua și bine v-am găsit! M-am născut, am crescut și am copilărit în comuna Belinț, județul Timiș, unde am făcut grădinița și am absolvit școala cu clasele I-VIII -Belinț. Am continuat liceul, mai exact primul an de liceu, pe care l-am făcut la CN Iulia Hașdeu din Lugoj, urmând că mai apoi să mă transfer la Timișoara, la CNA Ion Vidu, gândindu-mă că această decizie mă va ajuta să îmi îndeplinesc dorința de a aprofunda și de a continua ceea ce îmi doream cel mai mult să fac, și anume MUZICĂ!

Andreea Aleușan – Gazeta Muzicanților

Când a început povestea cântecului tău popular și de unde ai moștenit această pasiune pentru muzică?

Pasiunea pentru muzică am descoperit-o pe la 11 ani, prin dans, pentru că activam la ansamblul de dansuri de la mine din sat. Începuse să îmi placă tot mai mult muzica populară, îmi plăcea tot mai mult să dansez și să îmbrac costumul tradițional, tocmai de aceea nu lipseam de la nicio repetiție. După repetițiile ce aveau loc la căminul cultural din Belinț, la școala din sat, unde eram elevă, se țineau ore de canto popular, profesoară fiind doamna Vetuța Merticariu, care îndruma și pregătea un grup de copii, mare parte dintre ei fiind colegi de școală și de la ansamblul de dansuri din care făceam parte. Am dat fugă acasă, i-am cerut bani mamei mele pentru a mă înscrie și eu la orele de canto, iar din acel moment a început TOTUL!

Am continuat, bineînțeles, fiind fascinată de tot ce se întâmplă cu mine, de cântecele pe care le învățam și le cântam, de costumul popular pe care îl îmbrăcam cu mari emoții de fiecare dată, mă bucuram de susținerea morală și financiară a părinților mei care nu au spus niciodată nu la nimic din ceea ce am vrut să fac. După o perioada de timp, tatăl meu a decis să mă înscrie la școala populară de artă din Timișoara, la doamna profesor Carmen Popovici-Dumbravă, căreia îi port o deosebită recunoștință pentru tot ajutorul dat și sfaturile primite. Am început să particip la filmări televizate, ba chiar să particip la festivaluri concurs ce aveau loc în județul Timiș, la unele dintre ele, obțînând premii sau mențiuni. La vârsta de 14 ani am început să cânt la evenimente private, rugi, baluri și tot felul de petreceri, alături de oameni talentați, de la care am avut ce învăța.

Andreea Aleușan – Gazeta Muzicanților

Care a fost prima ta piesă înregistrată?

Am făcut primele înregistrări în studioul domnului Doru Țăranu, la vârsta de 13 ani. Piesele se intitulează „Bagea-l meu frumos” și „Am crescut cu muzică”.

Mulți spun că, cariera de artist nu este ușoară. Care este părerea ta?

Părerea mea este că nicio meserie nu este ușoară, că în orice meserie ajungi să îți sacrifici timpul, sănătatea, lucruri prețioase, dar cariera de artist este cu totul specială, pentru că ajungi să comunici cu oamenii prin muzică, iar ei te aprecieză și te iubesc, iar asta este cu totul special!

Andreea Aleușan – Gazeta Muzicanților

Ai făcut vreodată vreun compromis pentru a ajunge ceea ce ești acum?

Dacă prin compromis pot să spun că mi-am neglijat studiile pentru a cânta, atunci da!

Andreea Aleușan – Gazeta Muzicanților

Ce surprize ne pregătești pentru viitorul apropiat?

Pregătesc câteva surprize muzicale alături de colegii mei „Floreștii”, de aceea vă rog să rămâneți aproape pentru a asculta și a aprecia ceea ce vom aduce în fața dumneavoastră!

Andreea Aleușan – Gazeta Muzicanților

Un mesaj cititorilor Gazetei Muzicanților!

Mesajul meu pentru cititorii gazetei: „În spatele a tot ceea ce vedeți în această gazetă minunată și bine pusă la punct, se află oameni frumoși și pasionați de ceea ce fac, oameni care ajută artiștii să transmită publicului mesaje frumoase, bineînțeles prin cântece deosebite și biografii inedite ale artiștilor, fie începători, fie consacrați. Citiți Gazeta Muzicanților, cunoașteți artiștii și dincolo de scenă!”

MULȚUMESC ECHIPEI GAZETA MUZICANȚILOR💜

-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here