DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Pentru versuri m-am inspirat din istoria acelor vremuri, din arhaism, din sacralitate.

Colinda “Îngerii din cer coboară” reprezintă viziunea mea cu privire la ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 2000 de ani în perioada Crăciunului, dar și cu referire la ceea ce se întâmplă în zilele noastre

Bine te-am regăsit, draga noastră Maria! Astăzi vom vorbi despre o piesă foarte specială, colinda “Îngerii din cer coboară”, care poartă de altfel și numele albumului tău de colinde. Spune-ne ce te-a determinat să înregistrezi o colindă.

Bine v-am regăsit! Colinda “Îngerii din cer coboară” reprezintă viziunea mea cu privire la ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 2000 de ani în perioada Crăciunului, dar și cu referire la ceea ce se întâmplă în zilele noastre, în chip nevăzut dar totuși atât de plin de simțire.

Maria Mihali- Gazeta Muzicanților

De unde te-ai inspirat pentru versuri și linie melodică?

Pentru versuri m-am inspirat din istoria acelor vremuri, din arhaism, din sacralitate. Linia melodică este compusă special, pentru a reprezenta cât mai bine minunea despre care s-a tot scris, se scrie și se va scrie mereu, cu fel și fel de interpretări, evident, cu păstrarea specificului moroșesnesc și românesc pentru sărbătorile de iarnă.

Pe lângă faptul că tu ai compus piesa, te-ai ocupat și de videoclip. Cum a decurs această experiență pentru tine?

A fost o experiență mirifică, unde am vrut să aduc cât mai aproape de sufletele românilor și imaginile care redau vremurile îndepărtate. Pentru acest fapt îi mulțumesc lui Cosmin Tomoiaga, cel care s-a ocupat de filmat și montaj.

Unde ai filmat și cu cine ai colaborat?

Filmările s-au realizat la Mănăstirea Prislop Borșa – Maramureș, și la mine acasă și știu că poate parea ciudat, dar am filmat în grajd (adăpostul pentru animale) și șură (locul unde se țin furajele și fânul), iar ca protagoniști am avut 3 copii frumoși: Fabian Chindriș, Tudor și Teodora Grec, aceștia jucând rolul îngerilor, o prietenă – Maria Sovrea, care născuse de curând și care a jucat rolul Fecioarei Maria. Mai mult decât atât, ea a venit și cu bebelușul, despre care pot să spun că a jucat extraordinar de bine rolul pruncului Iisus, având în vedere faptul că, afară erau temperaturi de – 11°C, iar el nu a plâns deloc. Se comporta atât de natural, de parcă realiza ce se întâmpla. De asemenea, în videoclip au mai participat și fratele meu mai mic, Ioan Mihali (Neluțu), verișorul meu – Ștefan Stetco și încă un vecin, Ilie Mihali. Aceștia au jucat rolul celor 3 crai de la răsărit.

Ce înseamnă Crăciunul pentru tine și cum îl petreci de obicei?

Crăciunul este o perioadă încărcată de emoții pozitive, de bucurie a întâlnirii și a reîntâlnirii cu cei dragi, dar și de conștientizare și retrăire a minunii nașterii Mântuitorului. De obicei petrec Craciunul împărțindu-mi timpul între familie și publicul pe care îmi doresc mereu să îl încânt prin repertoriul meu în care am pus atâta dragoste.

Maria Mihali- Gazeta Muzicanților

Ce le transmiți cititorilor?

Să aveți parte de o perioadă plină de bucurii, iar sărbătorile care vin să fie pline de armonie! Vă doresc să le trăiți la intensitate maximă!

____________________________________________________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here