DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Am știut dintotdeauna că acest proiect va avea o evoluție și fiecare dintre noi a venit cu un bagaj de muzică propriu, ne-am unit ideile și a ieșit ceea ce se aude acum.

Am muncit pentru fiecare cântec în egală măsură și doar atunci când suntem mulțumiți de rezultat, le dăm spre ascultare celor dornici să audă rodul muncii noastre

Bine v-am regăsit, dragele noastre Suzana și Daciana Vlad! Toamna aceasta a fost una cu mult mai mult decât fructuoasă pentru voi! Tocmai ați lansat un album în colaborare cu Costel Popa, Maramureșu’ răsună cu Ardealu’ împreună. Spuneți-ne în câteva cuvinte cum a decurs această lansare pentru voi.

Împătimiți ai muzicii populare, am vrut să marcăm acest eveniment în localitatea noastră natală, Săliștea de Sus. Cele 14 cântece au fost o livrare excelentă către publicul maramureșean. Am reușit să le încărcăm sufletul de emoție și să realizăm momente de excepție care vor rămâne mult timp în amintirea consătenilor noștri.

Suzana și Daciana Vlad- Costel Popa- Gazeta Muzicanților

Unde a avut loc și pe cine ați avut ca invitați?

Lansarea albumului în Maramureș, acasă, a fost cea mai bună alegere. Am avut ca invitați prieteni de suflet, din mai multe zone etnografice: Maria Coman, Marius Iusco, Maria Mihali, Anamaria Marti, Andrei Romanică, Anamaria Mihăilă, Florina Oprea, Ionuț Candrea, Ioana Petran, Alina Ceuca și Surorile Rodilă.

Suzana și Daciana Vlad- Costel Popa- Gazeta Muzicanților

Cum diferă sentimentele din ziua lansării, de la momentul dinaintea lansarii la cel de după?

Sentimentele și emoțiile sunt importante pentru deciziile pe care le luăm și ne influențează în activitatea noastră. Ele au existat și în zilele de pregătire ale concertului și am reușit să ne debarasăm de ele, abia după terminarea acestuia.

Suzana și Daciana Vlad- Costel Popa- Gazeta Muzicanților

Povestiți-ne puțin despre album. Câte piese conține și care sunt câteva din temele abordate?

Albumul conține 14 cântece. Tindem să credem că nu sunt un clișeu al genului popular, armoniile si ritmurile conferă o prospețime în limbajul muzical, abordând teme despre patrie, părinți, bădiță, frați, străinătate  ș. a. m. d.

Suzana și Daciana Vlad- Costel Popa- Gazeta Muzicanților

Aveți vreo piesă mai de suflet de pe acest album?

Toate cântecele sunt parte din sufletul nostru. Am muncit pentru fiecare în egală măsură și doar atunci când suntem mulțumiți de rezultat, le dăm spre ascultare celor dornici să audă rodul muncii noastre.

Suzana și Daciana Vlad- Costel Popa- Gazeta Muzicanților
Suzana și Daciana Vlad- Costel Popa- Gazeta Muzicanților

Ce înseamnă acest album pentru voi?

Acest material discografic reprezintă pentru noi o auto-depășire. Muzica adevărată înseamnă creativitate, iar scopul nostru este să oferim experiențe unice celor ce o ascultă.  Nu ne impunem limite, continuăm să experimentăm și să venim mereu cu ceva nou.

Suzana și Daciana Vlad- Costel Popa- Gazeta Muzicanților

Cum v-a venit ideea unui album care să combine maramureșul cu ardealul și cum ați ajuns să colaborați cu Costel Popa la el?

Ideea acestei colaborări a venit în urma unei lungi prietenii și în urma primului nostru cântec înregistrat împreună care se intitulează „Cât îi țara-n lung și-n lat!” care a avut un real succes. Am știut dintotdeauna că acest proiect va avea o evoluție și fiecare dintre noi a venit cu un bagaj de muzică propriu, ne-am unit ideile și a ieșit ceea ce se aude acum.

Suzana și Daciana Vlad- Costel Popa- Gazeta Muzicanților

Cui dedicați acest album?

Acest album îl dedicăm acelor oameni care știu să trăiască frumos, care știu să iubească, să dăruiască, să ofere bunătate și celor care contribuie la susținerea tradiției, a patrimoniului cultural și a educației noastre românești.

Suzana și Daciana Vlad- Costel Popa- Gazeta Muzicanților

Ce urmează pentru gemenele Maramureșului pe viitor?

Alimentăm cât mai mult procesul creativ și creăm muzică în continuare. În curând venim în fața celor care ne apreciază cu două hori noi. Pentru a afla despre ce este vorba, vă invităm pe pagina noastră de Facebook și de YouTube, Suzana și Daciana Vlad Official.

https://www.youtube.com/channel/UCGeu37hJ3hMfmSmyYD-IO3g

https://www.facebook.com/suzanasidacianavlad/

Un mesaj cititorilor!

Tradiția face parte din identitatea noastră! Așă că spuneți DA tradiției și susțineți valorile României!

____________________________________________________

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here