DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

A fost un moment foarte plăcut, un moment care a rămas pe sticlă și va rămâne în arhiva mea ca și artist și ca și interpret.

Am învățat că perseverența înseamnă foarte mult. Contează foarte mult să fi dezinvolt pe scenă, să fi sincer cu tine și cu publicul, să încerci să dai tot ce este mai bun din tine

  • Bună ziua și bine te-am regăsit, Ionuț! Astăzi vom vorbi despre apariția ta în cadrul emisiunii “Vedeta populară”. Spune-ne ce piese ai interpretat.

Bună ziua vă spun din nou și eu! În cadrul concursului “Vedeta populară” am ales în primă fază să cânt o învârtită din repertoriul meu, De-al tău dor, dragă Mărie, o piesă creată de Petrișor Varga de la Brașov, iar versurile îmi aparțin în totalitate. Este o melodie la care eu țin foarte mult și probabil va fi și piesa care va da titlul albumului la care lucrez.

Ionuț Robert Pumnea- Gazeta Muzicanților
  • Povestește-ne despre momentul când ai împărțit scena cu unul dintre cei mai mari interpreți de la noi, Pr. Marius Ciprian Pop.

Al doilea moment al concursului a fost alături de Pr. Marius Ciprian Pop. Pot spune că a fost un moment plin de emoție și desigur că m-am bucurat foarte mult că a acceptat invitația mea și a celor din Televiziunea Română să participe alături de mine în calitate de vedetă consacrată. A fost un moment foarte plăcut, un moment care a rămas pe sticlă și va rămâne în arhiva mea ca și artist și ca și interpret. Pe acestă cale vreau să îi mulțumesc foarte mult părintelui Marius Ciprian Pop pentru că este un om cu totul deosebit, un om foarte optimist. Aveam o teamă pentru că nu am colaborat sau interacționat cu dânsul foarte mult și nu știam la ce să mă aștept, însă este un om cu o absolută cultură muzicală și cu un pozitivism foarte mare.

Ionuț Robert Pumnea, alături de Pr. Marius Ciprian Pop- Gazeta Muzicanților
  • Ce te-a determinat să vrei să participi la acest concurs?

Participarea mea la “Vedeta populară” aș putea să spun că a venit fără să îmi doresc neapărat acest lucru foarte mult nu pentru că îmi era teamă de concurs ci mai mult de criticile celor din juriu. Însă, mi s-a dovedit faptul că aceștia au fost foarte obiectivi în ceea ce mă privește. Le-am memorat sfaturile și am și început să le pun în aplicare. Tot ceea ce mi s-a spus a fost corect și obiectiv, iar lucrul acesta m-a bucurat foarte mult. Am participat în primă fază la preselecțiile care au avut loc undeva în august-septembrie la Alba-Iulia fără să îmi doresc cu ardoare să trec de preselecție, însă că iată că așa a fost să fie și poate că așa a trebuit să se întâmple.

  • Ce ai învățat din această experiență?

Am învățat că perseverența înseamnă foarte mult. Contează foarte mult să fi dezinvolt pe scenă, să fi sincer cu tine și cu publicul, să încerci să dai tot ce este mai bun din tine pentru că pe scenă nu ai decât foarte puține minute, iar în acel scurt timp tu trebuie să acaparezi atenția publicului pentru a-i convinge să te placă și să fie atenți la ce ai tu de spus.

Ionuț Robert Pumnea, alături de Grigore Leșe- Gazeta Muzicanților
  • Cum se prevede toamna aceasta pentru tine?

Toamna aceasta pentru mine este foarte plină din punct de vedere al evenimentelor și a muncii pe care am depus-o în organizarea primei ediții a Festivalului de Cultură, Artă și Tradiție de la Rupea pe care îl organizez împreună cu colegul meu, Robert Octavian Rățoi, eveniment la care au răspuns artiști și colegi de-ai mei.

Așadar, este o toamnă foarte productivă și încerc să finalizez toate proiectele pe care le am. Am filmat de curând și un videoclip care va apărea în scurt timp. Este vorba despre o piesă din repertoriul lui Dumitru Sopon, “Du-mă Doamne unde-i luna”, pe care eu o auzeam undeva prin 2006 și de care mă leagă amintiri foarte plăcute. De aceea am preluat-o și mi-am adăugat-o în repertoriu, iar în toamna aceasta am zis să îi fac și un videoclip pentru public.

Ionuț Robert Pumnea, alături de Mariana Ionescu Căpitănescu- Gazeta Muzicanților
  • Ce mesaj le-ai transmite tinerilor interpreți din România în legătură cu participarea la diferite concursuri de interpretare?

Le-aș transmite să fie siguri pe ei, să meargă cu toată sinceritatea în orice concurs nu doar la “Vedeta populară”, să nu fie dezamăgiți absolut deloc sau să privească cu ranchiună spre comentariile juraților. Tot ceea ce vine din partea lor e bine-venit. Trebuie cântărit ceea ce ni se spune, trebuie filtrat și luat ceea ce este bun din orice comentariu. Această muncă a noastră, a celor ce activăm în acest domeniu este o muncă de furnică. Asta înseamnă că de la lună la lună, de la an la an trebuie să creștem, să evoluăm, să venim în fața publicului mereu mai buni ca data trecută și mai siguri pe ceea ce noi facem.

  • Ai mai repeta o astfel de experiență?

Probabil că da pentru că acum aș știi ce să fac mai bine și la ce trebuie să lucrez, dar vreau să vă mărturisesc că emoțiile din orice concurs de multe ori au fost foarte mari și m-au covârșit și nu pot spune că mereu am fost cea mai bună versiune a mea, pentru că nu am știut mereu să îmi stăpânesc emoțiile și nu am fost eu cum aș fi când mă duc în cadrul unui spectacol ca și invitat. Dar, a fost o experiență deosebită pe care aș sugera-o oricărui interpret și solist care dorește să se afirme și care dorește să fie în fața unor jurați cu o anumită experiență și calitate în domeniul muzical.

____________________________________________________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here