DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Muzica populară pentru mine are o însemnătate foarte mare, pot spune că mă hrănesc cu muzica populară.

Și astăzi îmi amintesc cu plăcere acel moment, acea emoție unică pe care am simțit-o când am pășit pe scenă, aproape îmi venea să plâng. Atunci am înțeles că muzica m-a ales pe mine și totodată eu pe ea.

  • Bine te-am găsit! Acesta fiind primul nostru interviu, povestește-ne puțin despre locul unde te-ai născut și despre copilăria ta.

Bine v-am găsit! M-am născut în Cisnădie, județul Sibiu, unde am și copilărit în mare parte. Despre această perioada a vieții îmi aduc aminte cu emoție și bucurie. Cred că în această perioadă au avut loc începuturile mele, prin spectacolele din fața blocului, în care cântam, dansam și regizam tot felul de scenarii.

Claudia Olariu- Gazeta Muzicanților
  • Cum și când începe povestea cântecului popular pentru tine?

Povestea acestui drum a început în urmă cu 7 ani, când eu aveam 18 ani. Îmi aduc aminte că eram la liceu, la ora de psihologie, când domnul profesor, pasionat de folclor, a întrebat dacă printre noi sunt sunt persoane care știu să cânte. Eu, sigur că nu am spus nimic, timorată fiind, însă o parte din colegii mei care mă auziseră cântând în clasele mai mici, m-au numit. Atunci m-am ridicat în picioare și am cântat o doină. Acela a fost momentul în care s-a deschis o ușă pentru mine. Domnul profesor a fost plăcut impresionat de mine și chiar și în ziua de azi lucrăm împreună și avem o legătură foarte frumoasă.

Trei luni mai târziu, aveam să debutez pe scena Festivalului „Vara, vara, primăvara”, de la Sibiu, actualul „Lucreția Ciobanu”. Aveam emoții foarte mari. Și astăzi îmi amintesc cu plăcere acel moment, acea emoție unică pe care am simțit-o când am pășit pe scenă, aproape îmi venea să plâng. Atunci am înțeles că muzica m-a ales pe mine și totodată eu pe ea.

Claudia Olariu- Gazeta Muzicanților
  • De la cine ai moștenit acest talent și pasiunea pentru muzică?

Talentul vocal, și nu numai, l-am moștenit de la mama mea care are un glas deosebit. Îi place foarte mult să cânte și îmi povestea că la nunțile din sat nu pierdea niciodată ocazia de a cânta. De asemenea, tatăl meu a studiat acordeonul un timp, însă nici unul dintre ei nu a avut șansa de a fi acolo unde trebuie. Iată așadar de unde dragostea și plăcerea pentru cântecul popular.

Claudia Olariu- Gazeta Muzicanților
  • Care a fost prima ta piesă înregistrată?

Prima înregistrare am realizat-o acum 5 ani. A fost o jienească specifică zonei pe care o reprezint, mărginimea Sibiului, numită „De-ar veni primăvara”.

Claudia Olariu- Gazeta Muzicanților
  • Ce înseamnă muzica populară pentru tine?

Muzica populară pentru mine are o însemnătate foarte mare, pot spune că mă hrănesc cu muzica populară. Alături de tradiții și obiceiurile străvechi, aceasta este una din cele mai reprezentative valori pentru identitatea noastră, a românilor. Vreau să cred că noi toți cei care facem asta, am fost aleși de sus și puși în slujba cântecului, pentru a conserva, promova și a transmite aceste valori generaților de acum și celor care vor veni. Într-o epocă a globalizării care încearcă să distrugă orice urmă a culturii și istoriei unui popor, noi avem sarcina și responsabilitatea de a le duce mai departe cât mai bine.

Claudia Olariu- Gazeta Muzicanților
  • Ce surprize ne pregătești pentru sfârșitul acestui an?

Am în proiect 2 cântece noi, pe care mă străduiesc să le finalizez în această perioadă.

Claudia Olariu- Gazeta Muzicanților
  • Un mesaj pentru cei ce te îndrăgesc!

În primul rând vreau să le mulțumesc că îmi sunt alături și că pe zi ce trece aprecierile lor cresc și vreau să îi asigur de toată prețuirea mea! Să continue să ne ofere sprijinul și „palmele lor”, fiindcă nici unul dintre noi nu ar fi ceea ce este astăzi fără ei.

Claudia Olariu- Gazeta Muzicanților
  • Un mesaj pentru cititorii Gazetei Muzicanților!

Toate cele bune pentru fiecare în parte și să continue să urmărească activitatea voastră, pentru că faceți niște lucruri minunate și astfel noi putem fi mai aproape de ei!

Felicitări vouă, echipa Gazeta Muzicanților, pentru toată munca voastră, sunteți extraordinari și faceți lucruri de calitate!

Numai bine tuturor și Doamne ajută!

____________________________________________________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here