DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Când am primit răspuns și am aflat că sunt una din cei 18 concurenți, m-am simțit câștigătoare.

Premiul acesta e un imbold. Îmi dă încredere că sunt pe drumul cel bun și mă motivează sa lucrez mai mult și sa îmi îmbunătățesc mereu tehnica vocală

  • Bine te-am regăsit, draga noastră Anamaria! Tocmai ai câștigat un premiu foarte important la Festivalul Național al Cântecului de Cătănie CLUJ 2018. Spune-ne despre ce premiu e vorba.

Bine v-am regăsit, dragii mei! Voi sunteți întotdeauna atenți la ce se întâmplă în lumea muzicii și, după cum bine ați observat, am câștigat Premiul Special „Mareșal Constantin Prezan” în cadrul acestui prestigios festival. Îmi doream de multă vreme să particip, dar am eu dintotdeauna o problemă cu emoțiile, mai exact cu controlul lor. De data aceasta, având încurajările profesoarei mele, lect. Univ. Marina Simionescu, mi-am făcut curaj și am participat. Nici prin gând nu îmi trecea ca voi ajunge în gală la început.

Anamaria Mihăilă- Gazeta Muzicanților
Anamaria Mihăilă- Gazeta Muzicanților
  • Ce reprezintă acest premiu pentru tine și cum crezi că te va ajuta din punct de vedere personal și muzical?

Premiul acesta e un imbold. Îmi dă încredere că sunt pe drumul cel bun și mă motivează sa lucrez mai mult și sa îmi îmbunătățesc mereu tehnica vocală. Așa cum se vede întotdeauna în spatele cortinei, vocile concurenților care participă permanent la astfel de evenimente sunt foarte atent lucrate, sunt șlefuite de profesori de canto și presupun o muncă susținută. De aceea, trebuie să muncesc mai mult decât până acum ca să fiu la nivelul lor și la nivelul așteptărilor celor care mă ascultă.

  • Cum a decurs acest festival pentru tine?

La început, mi-am trimis înregistrările cântecelor pentru preselecție fără prea multa încredere că voi intra în concurs. De fapt, în afară de doamna profesoară, nu a știut nimeni că m-am înscris. Când am primit răspuns și am aflat că sunt una din cei 18 concurenți (când s-au înscris peste 40 de interpreți de folclor), m-am simțit câștigătoare. Știam că doar să fiu cu atâția oameni de calitate pe scenă, cu orchestra condusă de maestrul Ovidiu Barteș și jurizată de specialiști în folclor pe care îi respect nespus, valorează enorm pentru mine. Când am aflat că sunt printre câștigători, am rămas fără cuvinte.

  • Ce piese ai interpretat în cadrul festivalului?

Am cântat Balada Tătarilor, un cântec cules absolut superb, și cântecul de cătănie din repertoriul Corneliei Ardelean Archiudean.

Anamaria Mihăilă- Gazeta Muzicanților
  • Cum te-ai simțit atunci când ai câștigat acest premiu?

Am fost foarte emoționată și am încercat să cânt mai bine decât în concurs. A fost confirmarea de care aveam nevoie ca să continui să fac ce iubesc mai mult, adică să cânt.

  • Ai repeta acestă experiență?

Cu siguranță.! Probabil voi participa și la ediția următoare.

Anamaria Mihăilă- Gazeta Muzicanților
  • Cum se prevede restul anului pentru tine?

Îmi doresc să particip la alte câteva concursuri organizate în toamna aceasta. Apoi urmează o perioadă încărcată de cântece patriotice, fiind an centenar, pregătesc și o colindă în colaborare cu un coleg drag de cântec. Voi reveni, evident, la voi cu noutăți cât de repede.

Anamaria Mihăilă- Gazeta Muzicanților
  • Un mesaj celor ce te îndrăgesc!

Le mulțumesc foarte mult pentru că mă susțin și au încredere în mine. Voi încerca să cresc cumpătat, cu pași mici și corecți, în lumea muzicală. Am două pasiuni, muzica și literatura, și lucrez cât pot de mult sa le îmbin.

-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here