DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Mi-am dorit de multă vreme să am o doină în repertoriul pe care abia mi-l croiesc, însă știam că trebuie să aștept momentul potrivit.

“În sat” este într-adevăr o piesă foarte însemnată pentru mine, plină de amintiri și cu o încărcătură emoțională mare

  • Bine te-am găsit, dragă Georgiana! De curând ai lansat piesa „În sat”, o doină cu multă însemnătate. Care a fost inspirația cântecului?

Multumesc frumos, mă bucură mult întâlnirea și colaborarea cu voi.

În sat este într-adevăr o piesă foarte însemnată pentru mine, plină de amintiri și cu o încărcătură emoțională mare. Faptul că am crescut fericită, având toți cei 4 bunici în viață, până acum 2 ani, când bunica din partea tatălui meu a trecut în neființă…asta m-a inspirat. Traiul fericit de care am avut parte alături de ei și stilul lor de viață simplu de la sat.

Georgiana Necsa- Gazeta Muzicanților
  • Cu cine ai colaborat pentru versuri și linie melodică?

Linia melodică este inspirată din culegerile folclorice, mai precis, este o doină interpretată de bine-cunoscutul instrumentist Ionel Acea, ,,Doina bradului”. Am intrat în posesia acestor înregistrări datorită colegului și prietenului meu Liviu Sicoe. Cel care a reușit să dea viață gândurilor mele a fost Adi Drăgan, care întotdeauna face o treabă minunată, însă de această dată a reușit să mă transpună cu totul în copilăria pe care am trăit-o prea puțin, la sat.. Îmi spunea că a fost inspirat de autenticitatea liniei melodice, și din acest motiv textul este atât de ,,viu.”.

  • Unde au avut loc filmările videoclipului și cum a fost colaborarea cu bunicii tăi?

Filmările videoclipului s-au desfășurat în incinta Muzeului Satului Bănățean, multumită domnului Dan Radosav, și au fost realizate de către Gabriel Szofran, cu care eu colaborez frumos încă de la primul meu videoclip.

Cât despre bunicii mei, din partea mamei, ca protagoniști ai acestui videoclip, nu pot spune decât că mi-au făcut această experiență de neuitat. A fost tare amuzant să le observ strădania, să îmi asculte toate indicațiile de regie, deși pentru ei a fost ceva nemaipomenit. Sunt sigură că peste ani, și sper să fie mulți ani, voi prețui acest videoclip ca pe una din cele mai dragi amintiri.

Georgiana Necsa- Gazeta Muzicanților
  • „În sat” fiind prima ta doină, cum ți s-a părut această experiență?

Mi-am dorit de multă vreme să am o doină în repertoriul pe care abia mi-l croiesc, însă știam că trebuie să aștept momentul potrivit. Interpretarea unei doine trece prin cele mai adânci izvoare sufletești și e musai să producă emoție. Consider că am ales momentul potrivit și oamenii potriviți să îndeplinesc și acest lucru.

  • Cui dedici această nouă melodie?

Bineînțeles, bunicilor mei, cât și bunicii mele care nu mai este printre noi, deși sunt sigură că e mândră de mine. Și nu în ultimul rând, tuturor nepoților care se gândesc cu drag și dor la acei bătrânei blajini care le-au mângâiat obrajii în copilărie. Cine nu are bunici, să-și cumpere!

Georgiana Necsa- Gazeta Muzicanților
  • Cum se prevede toamna aceasta pentru tine?

Sinceră să fiu, nici măcar nu am idee. În mintea mea sunt multe planuri mărețe, dar întotdeauna sunt cu un pas în urma timpului. Sper ca într-o viață, să ajung să le înfăptuiesc pe toate.

  • Un mesaj pentru cei ce te îndrăgesc, și nu numai!

O toamnă imbelșugată urez tuturor, să vă bucurați de viață și de oamenii dragi pe care îi aveți lângă voi, atât cât îi aveți. Viata e tare imprevizibilă și merită trăită frumos!

____________________________________________________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here