DISTRIBUIȚI

Precum răsună glasul tatălui meu în fiecare duminică, la fel îmi doresc și eu ca vocea mea să fie auzită de toți cei care mă îndrăgesc și îmi urmăresc activitatea.

Muzica, pentru mine, înseamnă cel mai bun mod de a-mi exprima trăirile si emoțiile

Bine te-am găsit! Acesta fiind primul nostru interviu, povestește-ne puțin despre locul unde te-ai născut și despre copilăria ta.

Bine v-am găsit, oameni dragi! În primul rând, mă bucur de colaborarea cu voi, de oportunitatea de a ne cunoaște mai bine!

Provin din comuna Sălsig, județul Maramures, acolo unde am prins drag de cântecul popular, de tot ce înseamnă obiceiurile si tradițiile noastre. Am parcurs anii grădiniței si cei ai școlii primare în comuna Gârdani, iar mai apoi m-am îndreptat spre orașul Baia Mare unde mi-am finalizat studiile.

Diana Tătăran- Gazeta Muzicanților

Cum și când începe povestea cântecului popular pentru tine?

Încă de mică eram îndrăgostită de muzică. Am început prin a cânta la spectacolele de la școală si am facut parte din corul bisericii din comuna Gârdani unde tatăl meu este cantor.

Din clasa a-VIII- a am început activitatea la ansamblul de dansuri Muncelul din Gârdani unde am învățat cu adevărat ce înseamnă muzica si dansul popular!

Astfel, am reusit să îmi stăpânesc emoțiile, am cunoscut sentimentul unic pe care îl simți atunci când esti pe o scenă în fața oamenilor și din dorința de a cunoaște mai mult și de a-mi îndeplini visul de a cânta, m-am înscris la Scoala Populară de arte Liviu Borlan din Baia Mare!

De aici a început povestea mea pe drumul cântecului

Diana Tătăran- Gazeta Muzicanților

De la cine ai moștenit acest talent și pasiunea pentru muzică?

După cum ați aflat deja, tatăl meu este cantorul bisericii. Și el a moștenit acestă pasiune de la bunicul lui, străbunicul meu. Asadar, cu aceste rădăcini, dar și cel mai important, cu ajutorul lui Dumnezeu, am primit și eu acest frumos dar, vocea.

Precum răsună glasul tatălui meu în fiecare duminică, la fel îmi doresc și eu ca vocea mea să fie auzită de toți cei care mă îndrăgesc și îmi urmăresc activitatea

Diana Tătăran- Gazeta Muzicanților

Care a fost prima ta piesă înregistrată?

În urmă cu 6 ani am trecut pragul unui studio pentru prima dată. Emoțiile au fost foarte mari însă am avut norocul de a intâlni un om cu o foarte mare rabdare, domnul Dan Petric din Baia Mare.

Cu ajutorul lui, dar și cu sprijinul părinților mei am reușit să înregistrez prima mea melodie ,,Eu îți mulțumesc măicuță”

O melodie frumoasă scrisă de tatăl meu prin care le-am mulțumim părinților mei, în special mamei mele, pentru felul în care m-au crescut și m-au îndrumat în viață.

Diana Tătăran- Gazeta Muzicanților

Ce înseamnă muzica populară pentru tine?

,,Din suflet pentru suflet” este fraza pe care o folosesc foarte des.

Muzica reprezintă izbucnirea sufletului meu

Întotdeauna am cântat din suflet cu scopul ca ceea ce doresc eu să exprim să ajungă în sufletul celui care mă ascultă. Muzica, pentru mine, înseamnă cel mai bun mod de a-mi exprima trăirile si emoțiile. Mă bucur și îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru acest dar minunat cu care m-a îmbogățit.

Diana Tătăran- Gazeta Muzicanților

Ce surprize ne pregătești toamna aceasta?

Cu mare dorință și putere de muncă doresc să vin în fața voastră cu multe proiecte noi

Melodii proprii dar și colaje care au rol de a informa publicul despre prestația mea de la evenimente, despre care o să vorbim la momentul potrivit.

Diana Tătăran- Gazeta Muzicanților

Un mesaj pentru cei ce te îndrăgesc, cât și pentru cititorii Gazetei Muzicanților!

Celor care mă îndrăgiți și cititorilor Gazetei Muzicantilor, vreau să vă mulțumesc din suflet pentru că mă urmăriți și îmi apreciați munca de fiecare dată! Să rămâneți pe aproape pentru că avem multe proiecte noi și alte interviuri frumoase și interesante pentru voi. Să aveți parte de tot ce vă doriți și cel mai important, multă sănătate și împlinire pe toate planurile! Doamne ajută!

-