DISTRIBUIȚI
-
_____________________________________________________

După doar două luni am hotărât să ne căsătorim și după 10 luni ne aflam în fața Sfântului Altar.

Nu mi-ar ajunge o mie de cuvinte să îmi descriu soția, dar voi încerca să mă rezum la a spune că e iubitoare, blândă, ageră la minte, harnică și înțelegătoare

La aniversarea de 1 an de când și-au jurat iubire și credință în fața lui Dumnezeu, am stat de vorbă cu Traian Stoiță, care ne-a povestit despre începuturile relației acestuia cu frumoasa lui soție, Paula, și despre cum își petrec cei doi timpul puțin pe care îl au împreună.

  • Bine te-am regăsit, Traian! Astăzi este o zi foarte importantă pentru tine și pentru soția ta, Paula! Spune-ne despre ce e vorba.

Bine v-am regăsit cu aceeași bucurie a unei colaborări de suflet! E o zi importantă pentru familia mea, întemeiată exact acum un an, în fața lui Dumnezeu.

  • Povestea voastră de dragoste s-a derulat cu o viteză înaintată. Povestește-ne puțin despre cum a decurs relația voastră.

Eu cred că Dumnezeu le rânduiește pe toate, iar rugăciunilor mele răspunsul le-a venit la momentul potrivit.

Cred că “Fie Doamne voia Ta” devine soluția cea mai potrivită tuturor

Am cunoscut-o pe Paula la nunta uneia dintre perechile noastre de nași, Culiță și Cristina Manițiu din Poiana Sibiului. După doar două luni am hotărât să ne căsătorim și după 10 luni ne aflam în fața Sfântului Altar.

Cum și de ce, să nu mă întrebați. Răspunsul îl primesc în fiecare zi, în fiecare clipă în care mă bucur de dragostea soției mele

Traian și Paula Stoiță- Gazeta Muzicanților
  • Cum a decurs cererea în căsătorie?

De soție am cerut-o oarecum formal, după ce am stabilit data nunții.

  • Cum ai descri-o pe Paula în 5 cuvinte?

Nu mi-ar ajunge o mie de cuvinte să îmi descriu soția, dar voi încerca să mă rezum la a spune că e iubitoare, blândă, ageră la minte, harnică și înțelegătoare.

Traian și Paula Stoiță- Gazeta Muzicanților
  • Cum ați sărbătorit această primă aniversare?

Prima noastră aniversare nu e tocmai una mult visată. Eu sunt la București și Paula e la Sibiu, dar sfârșitul săptămânii va stâmpăra dorul ăsta și vom fi împreună pentru câteva zile în care voi încerca să mă revanșez, închizându-mi telefonul și petrecând doar noi doi.

Traian și Paula Stoiță- Gazeta Muzicanților
  • Anul trecut, înainte de nuntă, ai lansat piesa Poveste de însurătoare. Spune-ne cu cine ai colaborat pentru versuri și realizarea videoclipului?

“Poveste de însurătoare” e un proiect pe care l-am realizat mai întâi cu sufletul.

Am scris textul piesei într-o dimineață, în timp ce Paula pregătea micul dejun

A fost ceva de moment și în timp ce scriam, vedeam exact cum vă arăta videoclipul. Linia melodică e compusă de profesorul Gabriel Danciu, iar armonizarea e semnată de muzicianul Kalman Urszui, ambii din Cluj-Napoca. Tot acolo, la Cluj, am făcut imprimarea, sub atenta îndrumare a maestrului de sunet Săcel Filip.

Au urmat apoi filmările pentru videoclip, realizate cu echipa BMGO, la Poiana Sibiului și Gura Râului, localitățile în care eu și Paula am făcut cunoștință cu veșnica frumusețe a satului din Mărginimea Sibiului. M-am consultat mult pentru unele detalii cu nașii Codruța Rodean și Dan Limbășan, artiști și oameni cu viziune în ale folclorului.

Traian și Paula Stoiță- Gazeta Muzicanților
  • Ce planuri îi așteaptă pe soții Stoiță?

Planurile unor tineri e firesc să fie multe. Ne aflăm într-o perioadă de muncă continuă, eu fiind în timpul săptămânii la București, iar Paula acasă.

La sfârșitul săptămânii colindăm țara împreună, peste tot pe unde onorez invitațiile în spectacole

Traian și Paula Stoiță- Gazeta Muzicanților
  • Știm că ești o persoană publică foarte ocupată. Vei lansa și vreun cântec nou anul acesta?

Am în minte un proiect deosebit pentru Crăciun, dar îl voi realiza în acest an doar dacă voi fi sigur că e la înălțimea pe care mi-o doresc.

Până atunci, voi imprima câteva melodii specifice Mărginimii

  • Un mesaj pentru cei ce te îndrăgesc!

Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc pentru tot! Pentru dumneavoastră, cei care ne îndrăgiți, mergem mai departe!

-