DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Dar datorită soțului meu pot spune că azi cânt din nou deoarece el a fost cel care a insistat să mă reapuc de cântat după ce am făcut pauză o bucată bună de timp.

Muzica populară pentru mine este așadar cam tot, plus că îmi oferă o confirmare a identității să zic așa, o mândrie a faptului că sunt româncă, mai ales că îmi iubesc țara și tradițiile

  • Bine te-am regăsit, dragă Sorina! Astăzi vom vorbi puțin despre pasiunea ta pentru folclor! Cărui loc îi spui acasă și unde începe povestea cântecului popular?

Bună ziua și bine v-am regăsit! Mă bucur că ai abordat acest subiect “unde mă simt eu acasă “. Pot să spun un lucru foarte important: acasă-i România, acasă este în țara mea, mă simt bine, mă simt ca acasă oriunde merg în țara noastră și aud graiul românesc, dar în special în partea noastră de ardeal pentru că oamenii sunt calzi și primitori, dar casa sufletului meu este satul bunicilor unde am petrecut o parte din copilărie și anume comuna Batos din județul Mures și bineînțeles locul în care locuiesc Toplița, un oraș la poalele muntilor Calimani, un oraș cu o priveliște absolut superbă, cu aer curat de munte și cu oameni calzi și primitori precum sunt toplitenii mei.

Pasiunea mea pentru folclor a apărut încă din copilărie

Am crescut cu muzica populară în casă, mama în mare parte este cea care mi-a trezit pasiunea asta, ea mereu asculta muzică populară chiar și atunci când făcea curățenie și spunea că așa are mai mult spor. Dar și bunicul din partea tatălui, care o bucată de vreme a locuit la noi, nu pierdea nici o emisiune “Tezaur folcloric ” și care de multe ori lăcrima la câte o piesă sau la videoclipuri populare în care apăreau pădurile frumoase ale României sau animale. Bunicul era un om puternic, dar sensibil în același timp și un iubitor împătimit al animalelor și a țării noastre. Cred că această emoție mi-a transmis-o și mie și de aici reușesc de multe ori să pun versuri pe hârtie și de fiecare dată când cânt mă gândesc cât de mândru ar fi să mă vadă acum din nou cântând.

  • De la cine ai moștenit acest talent și pasiunea pentru muzică?

După cum am spun și mai sus, pasiunea pentru muzică o am de la mama și de la bunicul meu, iar talentul cu siguranță îl am de la mama deoarece și ea a cântat în copilărie și azi prin mine cred că își vede visul împlinit.

Dar datorită soțului meu pot spune că azi cânt din nou deoarece el a fost cel care a insistat să mă reapuc de cântat după ce am făcut pauză o bucată bună de timp

El este cel care merge cu mine peste tot și chiar dacă la început mi-a fost greu, el a fost stâlpul meu de susținere.

Sorina Gabor, alături de soțul ei- Gazeta Muzicanților
  • Care a fost prima ta piesă înregistrată?

Cam toți artiștii au o primă piesă înregistrată, dar după cum am spus mai sus, soțul meu este cel care se ocupă de cariera mea muzicală de aproximativ 2 ani de când m-am reapucat de cântat și tot el a fost cel care m-a dus încă de la început meu muzical acasă la domnul Mircea Simionca, de unde am luat 4 piese și la scurt timp le-am și reînregistrat la Bistrița la domnul Florin Labiș care a rămas de atunci omul meu de suflet, omul care a confirmat spusele soțului meu, și anume că eu trebuie să cânt, omul care mă ajută să mă pregătesc pentru Conservator și care face ca piesele mele să sune atât de frumos.

Așadar, primele piese reînregistrate au fost “Câte rele mâncă Doamne “, “Magheran cu frunză verde “, “Fă omule-n lume ” și “Place-i lui Ion paharu “, piese care îmi sunt foarte dragi și care de curând le-am înregistrat deoarece vocea mea s-a schimbat mult și care în curând vor fi disponibile pe youtube.

  • Mulți spun că, cariera de artist nu este ușoară. Care este părerea ta?

Într-adevăr, viața de artist nu e ușoară dar e frumoasă.

“Dacă faci ceea ce îți place nu muncești nici o zi din viața ta”

așa spune o vorbă din popor și eu confirm că este adevărat. Sunt pe deplin satisfăcută atunci când plec de la un eveniment și văd că oamenii sunt mulțumiți și fericiți că le-am cântat eu, iar drept dovadă stă faptul că la fiecare eveniment privat gen nuntă, botez sunt chemată și la alte evenimente. Greu e doar că mă împart între familia frumoasă pe care o am alături de soțul meu și cei 3 copii pe care îi avem, firma de familie pe care o administrez, Conservator și muzica, dar cu ajutorul bunului Dumnezeu pot să le fac pe toate.

Sorina Gabor- Gazeta Muzicanților
  • Ce înseamnă muzica populară pentru tine?

Muzica populară pentru mine înseamnă liniștea sufletului

Încă de la începuturile noastre omului când îi era greu se manifesta doinind, la bucurie horea, asa si eu când am ceva pe suflet doinesc și mă liniștesc de cele mai multe ori inventez câte o doină așa după sufletul meu, când am treabă prin casă cânt, chiar și când am nevoie de relaxare cânt. Foarte multe piese îmi sunt ca un masaj pentru gât, pentru suflet. Muzica populară pentru mine este așadar cam tot, plus că îmi oferă o confirmare a identității să zic așa, o mândrie a faptului că sunt româncă, mai ales că îmi iubesc țara și tradițiile.

Sorina Gabor- Gazeta Muzicanților
  • Un mesaj pentru cei ce te îndrăgesc!

Le mulţumesc tuturor celor ce mă îndrăgesc, sentimentul e reciproc! Le mulțumesc pentru că îmi ascultă muzica, pentru că mă cheamă să iau parte la evenimentele lor! Nu în ultimul rând aș vrea să le spun celor ce mă îndrăgesc că le mulțumesc pentru că îmi dau puterea și doza de energie necesară pentru ceea ce fac datorită faptului că îmi arată că le sunt dragă și pentru că mă ascultă.

Apropo de asta, am avut deseori ocazia să întâlnesc oamenii care sunt plecați în străinătate și care m-au felicitat pentru ceea ce fac, mi-au spus că deși nu prea au ocazia să mă vadă live sau să urmărească emisiunile la care apar, ei mă ascultă “acasă” la ei și pe mașină, cu drag. Datorită vouă, le transmit și celor plecați cele mai bune gânduri.

  • Un mesaj pentru cititorii Gazetei Muzicanților!

În încheiere vreau să salut și să îmbrățișez virtual cititorii noștri, să le transmit cele mai bune și frumoase gânduri și urări din partea mea, să le spun să stea “aproape” de Gazetă pentru că în curând vin cu piese noi dintre care una în special pentru cei plecați din țară, să le mulțumesc că de fiecare dată când facem câte un articol își rup o bucată din timpul lor și ne citesc, și îi astept și pe canalul meu de YouTube.

https://www.youtube.com/channel/UCYwMis53VtCNHsiwW7tEewQ

Vă pup și vă doresc zile minunate!

-