DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

M-am simțit extraordinar de bine, mi-a fost dor să urc pe sena unui festival-concurs.

M-au cuprins niște emoții imense încă de luni de la preselecție pentru că în concurs am cântat o doină din repertoriul regretatei Mariana Drăghicescu

 

Bine te-am regasit Roxana. In primul rand dorim ca noi cei de la Gazeta Muzicantilor sa iti transmitem felicitari pentur premiul special obtinut in cadrul festivalui Mariana Draghicescu.

Roxana Rozovlean: Bună ziua și bine v-am regăsit, mulțumesc “din suflet”.

Cum te-ai simtit pe scena?

Roxana Rozovlean: M-am simțit extraordinar de bine, mi-a fost dor să urc pe sena unui festival-concurs. Publicul și orchestra au fost la sentimentul meu, m-au ajutat să am un moment destul de bun, pentru că mereu e loc de mai bine.

Ce sentimente ai avut sa participi la un festival atat de deosebit si important care poarta numele Marianei Draghicescu.

Roxana Rozovlean: M-au cuprins niște emoții imense încă de luni de la preselecție pentru că în concurs am cântat o doină din repertoriul regretatei Mariana Drăghicescu, dar și pentru faptul că e cel mai mare festival-concurs din Banat.

Cum a fost această săptămână la festivalul Mariana Drăghicescu?

Roxana Rozovlean: A fost o săptămână încărcată de emoție, bunătate și iubire. Așa cum am spus și mai sus, luni a fost preselecția, iar în urma preselecției a avut loc și o repetiție cu orchestra Ansamblului Profesionist Banatul. Marți am fost la Castelul din Banloc, pe urmă la Mănăstirea de la Partoș unde s-a săvârșit și o slujbă de pomenire a inegalabilei Mariana Drăghicescu. Mai spre seară am luat parte la o șezataore, unde toți concurenții au cântat un șlagăr din zona de proveniență. Miercuri am asistat la un spectacol de excepție susținut de laureați ai festivalului: Alexandra Chira, Simona Alexandru, Georgiana Necșa, Ancuța Corlațan, dar și de interpreți de frunte ai Banatului: Dumitru Teleagă, Liliana Laichici și Vasile Conea. Joi a avut loc concursul, ziua cu cele mai mari emoții. Vineri am avut șansa de a discuta cu o parte din membrii juriului, loc unde am primit multe sfaturi și indicații. După aceea discuție imporantă am plecat spre Câlnic la familia Ionașcu, unde am fost primiți foarte bine. Sâmbăta am urcat cu tractorul la Dobraia, locul unde a copilărit marea artistă, un loc cu totul și cu totul deosebit. Doamna Elise Stan ne-a însoțit pe tot parcursul excursiei. A fost o săptămână culturală excelentă. Felicia Stoian împreună cu Felician Ciolea au avut grijă să avem parte de o săptămână de neuitat, iar pe această cale le mulțumesc din suflet.

La ce alte festivaluri concurs vei mai participa anul acesta?

Roxana Rozovlean: Îmi doresc să particip la cât mai multe festivaluri, deocamdată mă aflu în drum spre Cernavodă, pentru a participa la Festivalul-Concurs “ Dan Moisescu”.

Pe plan muzical toamna ne mai aduce ceva noutati?

Roxana Rozovlean: Toamna aceasta, după cum am mai spus-o, pregătesc ceva nou așa că sper cât de curând să vă dezvălui mai multe despre acest subiect.

Un gand pentru cititori si pentru cei care te cunosc.

Roxana Rozovlean: Mulțumesc că mereu sunteți aproape de sufletul meu. Pupici și îmbrățișări calde!

-