DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Dan George Spătaru s-a născut în 2 octombrie 1939.

Interpretul piesei ”Drumurile noastre toate” ar fi împlinit 79 de ani, la 2 octombrie.

 

Se spune că Dan Spătaru a fost prima mare vedetă din România, deși erau mai mulți cântăreți care aveau lipici la public. Interpretul piesei ”Drumurile noastre toate” ar fi împlinit 79 de ani, la 2 octombrie. Sunt 14 ani de când a murit, dar ne-a lăsat unele dintre cele mai frumoase melodii din repertoriul românesc.

Aproape că nu există botez sau nuntă fără “Drumurile noastre toate”, probabil piesa de rezistență a regretatului artist Dan Spătaru. La 2 octombrie, ar fi împlinit 79 de ani și încă ar fi fost invitat să ne încânte dacă nu ne-ar fi părăsit în septembrie 2004.

Biografie Dan Spătaru

  • Dan George Spătaru s-a născut la 2 octombrie 1939, în Aliman, Constanța. S-a stins din viață la 8 septembrie 2004, în București, în urma unui infarct. Marele interpret a lăsat în urmă un adevărat tezaur. Piesele interpretate de el reprezintă cea mai importantă avere lăsată în urmă. A mai lăsat o soție îndurerată, Sida și o fiică, dar și o nepoțică, care are mari șanse să îi urmeze în carieră.
  • Dan George Spătaru s-a născut în 2 octombrie 1939, într-o familie de învățători. Când avea 12 ani, mama sa a murit, iar cei doi copii ai familiei s-au mutat la Medgidia la o mătușă. Aici Dan a făcut liceul și a început cariera de fotbalist. Postul pe care a evoluat a fost cel de mijlocaș. A jucat la „Progresul”, apoi la „Știința București”.
  • În anul III la „Facultatea de Educație Fizică și Sport” a trebuit să se lase de fotbal, avea hernie de disc. S-a dedicat școlii și muzicii. Dan Spataru era student când a început să cânte la „Casa Studenților” în anul 1962. A început cu muzică italiană, care era la modă.
  • Compozitoarea Camelia Dăscălescu a fost aceea care l-a remarcat și a făcut cu el lecții. Primele bucăți muzicale interpretate de Dan Spătaru au fost ale Cameliei Dăscălescu. Primul mare succes l-a avut cu „Măicuța mea”, de Temistocle Popa.
  • Aproape toate cântecele interpretate de Dan Spătaru au fost șlagăre. Sunt îndrăgite și astăzi de români din toate generațiile. Ne-a lăsat şlagăre memorabile: „Țărăncuță, țărăncuță”, „Nici o lacrimă”, „Nu-ți șade bine când plângi”, „Nu m-am gândit la despărțire”, „Oare, oare, îți pare rău”, „În rândul patru”, „Drumurile noastre” și multe altele. Dan Spătaru a bătut, în Cuba, recordul la aplauze: 16 minute și 19 secunde.
____________________________________________________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here