DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Aflându-ne în anul centenar, acest cântec „Maramureșul răsună cu Ardealul împreună”, cântec care va da și titlul albumului, îl dedicăm tuturor românilor care iubesc și simt românește.

Maramureșul pentru noi este mai mult decât o definiție. Este un loc împodobit cu frumuseți naturale unice, este acel spațiu binecuvântat și îmbibat de sacralitate

  • Bine v-am regăsit! Tocmai ați lansat un nou videoclip, pentru piesa Maramureșu’ răsună cu Ardealu’ împreună, un duet cu Costel Popa. Spuneți-ne care este povestea piesei.

Bună ziua, dragii noștri! Din dragoste de neam, de tradiție și de locurile natale, am mai adus un cântec frumos în fața dumneavoastră, al cincilea la număr din proiectul nostru și sperăm să îl primiți cu același drag, la fel ca până acum. După cântecul „Tot românu-i dintr-un neam”, în care am abordat aceeași tema, ne-am gândit că nu poate fi ceva mai potrivit pentru titlul unui album, decât acest cântec, care îi va purta numele.

  • De unde ați cules versurile și linia melodică?

Trăim o altă lume. Din vechi timpuri, muzica este umblătoare, circulă și deoarece noi venim dintr-o generație mai tânără, nu prea mai găsim să culegem cântece, decât să le reinterpretăm în stilul nostru pe cele care sunt sau să le creăm după sufletul și trăirile noastre. Omul horeşte după cum îi este glasul, după cum îi este firea, după starea lăuntrică din acel moment. Nu poţi interpreta muzica dacă nu o împlineşti. Așa că și de această dată, atât versurile cât și linia melodică, au fost compuse de către colegul nostru Costel Popa.

Suzana și Daciana Vlad- Costel Popa- Gazeta Muzicanților
  • Unde ați filmat videoclipul și cu cine ați colaborat?

Videoclipul a fost filmat în satul natal Săliștea de Sus, un loc binecuvântat în care ne întoarcem de fiecare dată cu mult drag. Oriunde ne vor duce pașii, Săliștea de Sus va rămâne locul în care vom găși acea liniște și căldură sufletească de care avem nevoie. Regia și montajul au fost realizate de bunul nostru prieten Cosmin Tomoiagă, un om dedicat tradiției și artei. Fiecare colaborare alături de el a avut un real succes si pe această cale vrem să îi mulțumim!

  • Cui dedicați noua piesă?

Aflându-ne în anul centenar, acest cântec „Maramureșul răsună cu Ardealul împreună”, cântec care va da și titlul albumului, îl dedicăm tuturor românilor care iubesc și simt românește, tuturor celor care încă le mai cântă inima și tuturor celor care îndrăgesc acest trio Maramureș-Ardeal, format din Costel Popa, Suzana și Daciana Vlad, care a luat naștere în anul 2015.

  • Cât de mult înseamnă locul natal, Maramureșul, pentru voi personal, dar și ca artiste?

Din perspectiva timpului trăit până acum, ne putem crede norocoase că ne-am născut la țară. Maramureșul pentru noi este mai mult decât o definiție. Este un loc împodobit cu frumuseți naturale unice, este acel spațiu binecuvântat și îmbibat de sacralitate, unde oamenii își poartă cu multă demnitate și dârzenie, cumințenie și smerenie, destinul și viața voievodală.

De fiecare dată când ne întoarcem acasă, aici simțim cu adevărat simțul comunității, aici oamenii trăiesc unul pentru celălat, aici bunătatea, credința și dragostea de neam încă mai dăinuie. De aceea datoria noastră, a celor care venim din Maramureș, este să nu uităm că țăranul maramureșean este omul total, în personalitatea lui se contopesc o seamă de calități care dau dimensiunea OMULUI.

Raiul Maramureșului au creat locurile și oamenii deoportivă și suntem tare mândre că venim din acest frumos ținut.

Suzana și Daciana Vlad- Gazeta Muzicanților
  • Un mesaj cititorilor Gazetei Muzicanților!

Vrem să le mulțumim în primul rând pentru faptul că ne sunt alături de fiecare dată, deoarece fără ei cântecul nostru nu ar exista și nu ar dăinui peste ani. Le dorim multă sănătate și să nu uite că portul, graiul și credința în Dumnezeu ne-au ținut mereu acolo unde ne este locul.

La mulți ani dragi români!! IUBIȚI prin cântec, DĂRUIȚI prin cântec!

-