DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Când am început să organizez evenimente sincer nu am crezut că acel om din anul 1998 va ajunge la așa festival frumos. Emoție, muncă, trudă și sacrificiu.

Festivalul “Ațintiș în straie de sărbătoare” ediția a-VI-a a luat ființă acum 6 ani, dar eu ca și artist, colaborator, fiu al comunei Ațintiș, împlinesc în acest an 20 de ani de activitate culturală. Sunt mândru de această activitate depusă pentru toată comunitatea din Ațintiș

  • Bună ziua și bine v-am găsit! Urmează un eveniment important pentru tine ca artist, cât și pentru comuna Primăria și Consiliul Local Ațintiș. Povestește-ne despre ce e vorba.

Bun găsit vă spunem tuturor cititorilor Gazetei Muzicanților!

Întradevăr, urmează un eveniment important pentru cei din comuna Ațintiș, județul Mureș și mă refer la Festivalul „Ațintiș în straie de sărbătoare” ajuns la ediția a VI-a. Dacă anul trecut comuna Ațintiș a împlinit 660 ani de atestare documentară și a fost celebrat printr-un spectacol grandios, iată că anul acesta fiind un an important pentru noi ca români, și mă refer la faptul că este un an centenar de împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire, venim în fața dumneavoastră cu 2 zile de spectacol. Primăria Consiliul Local al comunei Ațintiș sunt cei care finanțează pe deplin acest festival folcloric prin grija domnului Primar Zoltan Halmagyi, iar pe această cale vreau să le mulțumesc pentru tot sprijinul acordată pe durata celor 6 ani.

Festivalul “Ațintiș în straie de sărbătoare” ediția a-VI-a a luat ființă acum 6 ani, dar eu ca și artist, colaborator, fiu al comunei Ațintiș, împlinesc în acest an 20 de ani de activitate culturală. Sunt mândru de această activitate depusă pentru toată comunitatea din Ațintiș.

 

  • Este aceasta prima dată când te ocupi de organizarea lui?

Pot spune că mă ocup de evenimente în comuna Ațintiș din anul 1998 până în prezent.

  • Când are loc evenimentul și care sunt probele acestuia?

Festivalul “Ațintiș în straie de sărbătoare” are loc în fiecare an în luna septembrie. Anul acesta va fi pe data de 1 și 2 septembrie 2018. Venim cu ceva nou și anume un concurs de ciclism care îmi place să-i spun un concurs de promovare a celor 4 localități care aparțin de Comuna Ațintiș și anume Saniacob, Istihaza, Cecalaca și Botez. Concurenții vor avea de străbătut cu bicicleta peste 45 de km pe dealuri, pădure și șosea. Am pregătit o mulțime de probe frumoase pentru cei care s-au înscris și se vor înscrie. Concursul de ciclism se numește Ațintiș Express și va începe pe data de 1 septembrie, de la ora 9, și se va încheia pe aceași dată la ora 18.

  • Unde se pot înscrie cei doritori?

Cei care doresc să se înscrie ne găsesc pe pagina de Facebook Ațintiș Express ediția I, iar acolo vor găși toate informațiile despre concursul de ciclism.

Iar pentru cei care vor veni sâmbătă, pe data de 1 septembrie, începând cu ora 19 vom da start festivalului „Ațintiș în straie de sărbătoare„ cu artisiti de muzică populară: Ina Todoran, Ovidiu Furnea și Teodora Suciu. După recitalul celor trei artisit o să avem invitați soliști de muzică ușoară și o discotecă în aer liber până la ora 00:00.

Pe data de 2 septembrie am pregătit un concurs de ciclism, dar de această dată pentru copii, care va fi de 5 km, începând cu ora 12. Toate detaliile pentru concurs vor fi pe pagina de facebook a evenimentului Ațintiș Express. Le mulțumim celor care sponsorizează Ațintiș Express și anume Semtest BVN Tg-Mureș și New Taxi Luduș.

  • Cine va urca pe scenă la acest eveniment?

Începând cu ora 15 vor urca pe scenă artiști veniți din zonele apropiate și din țară. Nu aș vrea să dezvălui pe toți, dar vă pot spune că va fi un recital extraodinar, susținut de cunoscutul interpret de muzică populară Ilie Medrea împreună cu fica Giulia Medrea. Încă o surpriză pentru cei din Comuna Ațintiș vor fi  gemenele folclorului românesc Daciana și Suzana Vlad și binențeles vor fi mulți alți artiști minunați care au răspuns invitație noastre. Ca și ansambluri folclorice vom avea de la Reghin, Noslac la Iernut. Prezentator va fi Andrei Românica.

La ora 22 primăria a pregătit un minunat foc de artificii.

  • Cum te simți la doar câteva săptămâni distanță de acest eveniment?

Când am început să organizez evenimente sincer nu am crezut că acel om din anul 1998 va ajunge la așa festival frumos. Emoție, muncă, trudă și sacrificiu. În spatele numelui Mihai Posteanu există o echipa unită care știe fiecare ce are de făcut, în special cei de la sunet și le mulțumesc echipei Elements Tg-Mureș și tuturor celor din primăria comunei Ațintiș și binențeles coorganizatorilor de la concursul de ciclism Ațintiș Express și nu în ultimul rând domnului Cosmin Ignat.

  • Un mesaj pentru cititorii Gazetei Muzicanților!

Avem un singur Dumnezeu și trebuie să credem în El. Credință fără fapte este moartă. Vă îndemn dragi cititori să fim mai buni cu aproapele nostru.

Iar pentru conducerea Gazeta Muzicantilor, vă doresc multă sănătate și spor în tot ce faceți pentru noi artiștii și vă mulțumesc pentru promovare. Doamne ajută!

____________________________________________________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here