DISTRIBUIȚI
-
_____________________________________________________

La începuturile mele am avut de ales între muzică și sport (mai exact fotbal), dar până la urmă am ales muzica și nu regret niciun minut acest lucru. Iar dacă ar fi să o iau de la început, tot muzica ar fi alegerea mea.

Cântul popular pentru mine aș putea spune că înseamnă viață deoarece mi-a adus multe bucurii, mi-a scos în cale oameni pe care nu credeam vreodată să-i întâlnesc

  • Bună ziua și bine te-am regăsit! Astăzi vom vorbi puțin despre tine și despre cariera ta muzicală. Spune-ne câteva cuvinte despre tine.

Bună ziua și bine v-am regăsit!

M-am născut într-o frumoasă zi de primăvară, 04 aprilie 1990, în săptămâna Sfântă a Floriilor, în orașul florilor, Timișoara, unde locuiesc și în prezent.

  • Când ai descoperit pasiunea pentru folclor și cum a fost începutul în muzică?

Încă din frageda copilărie am cochetat cu jocul și cântul popular, astfel că părinții, la vârsta de 5 ani, m-au înscris la Palatul Copiilor din Timișoara.

Am pășit în clasa întâi la Colegiul Național de Artă ”Ion Vidu” din Timișoara, unde timp de 12 ani am învățat să deslușesc tainele muzicii, studiind vioara, pianul și canto.

Am urmat apoi Facultatea de Muzică din Timișoara, studiind pedagogia muzicală și dirijatul coral.

Tot în acea perioadă am început colaborarea cu Ansamblul Folcloric de tineret ”Timișul” al Casei de Cultură al municipiului Timișoara, unde am activat ca solist și dansator timp de 10 ani, perioadă în care am participat la diferite festivaluri și spectacole în țară și în străinătate.

  • În prezent, mai activezi sau colaborezi cu vreun ansamblu ?

Da, în prezent sunt membru al Ansamblului Folcloric Studențesc ”DOINA TIMIȘULUI” al Casei de Cultura a Studenților din Timișoara, ansamblul alături de care am străbătut lumea-n lung și-n lat în anii studenției. Totodată colaborez și cu diferite ansambluri și orchestre atât din Banat, cât și din țară: Ansamblul „Timișul” din Timișoara, Orchestra de Muzică Populară Radio din București, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul Junii Sibiului” din Sibiu etc.

  • Dacă ar fi să o iei de la început, tot muzică ai alege?

La începuturile mele am avut de ales între muzică și sport (mai exact fotbal), dar până la urmă am ales muzica și nu regret niciun minut acest lucru.

Iar dacă ar fi să o iau de la început, tot muzica ar fi alegerea mea

  • Ce înseamnă cântul popular pentru tine?

Cântul popular pentru mine aș putea spune că înseamnă viață deoarece mi-a adus multe bucurii, mi-a scos în cale oameni pe care nu credeam vreodată să-i întâlnesc, m-a purtat pe tot globul pământesc, văzând locuri pe care nu visam vreodată să le văd, iar pentru asta îi mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru tot și pentru darul pe care mi L-a dat.

  • Ce înseamnă scena pentru tine?

Pentru mine scena este un loc aparte, un loc în care eu mă simt într-o altă lume. Când urc pe scenă, uit de toate, plutesc, dar să știți că SCENA NU NE PRIMEȘTE LA FEL PE TOȚI. Pentru a ajunge pe scenă și a transmite publicului ceea ce cânți, este nevoie de foarte multă muncă, seriozitate și respect pentru ceea ce faci. Dacă nu respecți scena și publicul, acestea se pot întoarce împotriva ta. Cum este acea vorbă „publicul te ridică, publicul de doboară”.

  • Unde te pot găsi ascultătorii tăi, cât și cei doritori pentru evenimente?

Cei care doresc să-mi urmărească activitatea artistică, cât și cei care doresc să mă contacteze pentru diferite evenimente, mă pot găsi pe pagina mea oficială de Facebook (Florin Boita – Official), iar pentru cei care doresc să-mi asculte piesele, pe canalul meu oficial de youtube (Florin Boita).

https://www.facebook.com/profile.php?id=708905645800109&ref=br_rs

https://www.youtube.com/user/florinboita

  • Un mesaj celor ce te îndrăgesc, cât și cititorilor Gazetei Muzicanților!

Le mulțumesc tuturor pentru că-mi sunt alături și-mi acordă încrederea lor. Sper ca și în continuare melodiile mele să ajungă la sufletul lor și să nu-i dezamăgesc.

Toate cele bune! Doamne ajută!

-