DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Atât versurile cât și linia melodica sunt create de mama mea, căreia îi mulțumesc mult.

Am ținut neapărat să am un cântec în care să descriu frumusețea locului de unde vin, pentru că în acest cântec este descrisă  localitatea Salva, locul unde m-am născut și am copilărit

Bună ziua și bine te-am regăsit! Astăzi vom vorbi despre o piesă dragă ție, “Din Năsăud meri oțâră”. Care este povestea din spatele piesei?

Bună ziua, dragii mei! Vă îmbrățișez cu mult drag! Așa este, “Din Năsăud meri oțâră”, este unul dintre cântecele mele de suflet! Am ținut neapărat să am un cântec în care să descriu frumusețea locului de unde vin, pentru că în acest cântec este descrisă  localitatea Salva, locul unde m-am născut și am copilărit.

Cu cine ai colaborat pentru versuri și linie melodică?

Atât versurile cât și linia melodică sunt create de mama mea, căreia îi mulțumesc mult. În versuri se povestește despre frumusețea costumului popular din Salva, despre jocul satului unde se adunau tinerii îmbrăcați frumos cu pieptar cu ciucuri, cu clop cu păuni, fetele împletite cu cozi late așa cum am purtat și eu, despre oamenii harnici și gospodari și copilăria mea frumoasă.

Unde ai filmat videoclipul și cu cine ai colaborat?

Videoclipul a fost filmat chiar în Salva, în trei locuri: pe deal lângă Mănăstirea “Izvorul Tămăduirii” (de acolo de sus, se vede foarte frumos toată Salva, dar și alte sate), “pe Luncă” (așa îi spun oamenii zonei dintre Salva și Coșbuc) și la o casă bătrânească, foarte bine întreținută și îngrijită de către o familie de sălăuani. Pentru realizarea videoclipului am colaborat din nou cu o familie de profesioniști, Daniel și Carmen Siminic, cărora le mulțumesc mult pentru tot. Am avut bucuria de a-mi fi alături și ansamblul folcloric “Paunașii Salvei”, condus de prof. Valer Fodorca și prof. Felicia Morar, ansamblu de copii frumoși și talentați. Am mai avut alături și câteva femei din sat și călăreți, pe singura bunică pe care o mai am în viață și verișoara mea Bianca.

Ce semnifică Bistrița-Năsăud pentru tine?

Bistrița-Năsăud este mereu în sufletul meu, pentru că aici m-am născut, am crescut și acum aici trăiesc. Mă mândresc că sunt din Bistrița-Năsăud și reprezint județul cu cinste peste tot în lume.

Cui îi dedici această piesă?

O dedic părinților si fratelui meu, tuturor Sălăuanilor și Bistrițenilor de pretutindeni.

Alina Ceuca- Gazeta Muzicanților

Ce planuri ai pentru vara aceasta?

În această vară am de cântat la foarte multe evenimente și nu prea îmi mai ajunge timpul să fac tot ce mi-am propus, dar promit ca în toamnă să revin cu noutăți!

Alina Ceuca- Gazeta Muzicanților

Un mesaj cititorilor Gazetei Muzicanților!

Să trăiți, să fiți sănătoși și să stați aproape de Gazeta Muzicanților pentru noutăți!
Doamne ajută la toată lumea!

____________________________________________________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here