DISTRIBUIȚI

Interviu deosebit cu talentata interpretă clujeancă Carmen Jula

Atât cântecul cât şi portul popular reprezintă cea mai mare valoare a omului deoarece tradițiile și obiceiurile rămân tezaurul nostru cel mai de preț.

  • Bună ziua și bine te-am găsit! Acesta fiind primul nostru interviu, spune-ne de unde  provine  Carmen Jula.

Bună ziua dragilor. Vin din comuna Gârbău, judeţul Cluj, satul în care m-am născut, în care am copilărit şi care este lăcaşul sufletului şi al minţii mele.Un sat înconjurat de dealuri şi păduri, unde se găsesc oameni de omenie şi muncitori.

  • Povestește-ne de unde pasiunea pentru folclor și cum a fost începutul în muzică.

Folclorul a făcut parte din viața mea dintotdeauna. M-am apropiat încă de mică de acest domeniu, în mare parte datorită faptului că părinții mei au descoperit în mine acest talent, darul fiind moştenit de la mătuşa mea, învăţând melodiile pe care ea le repeta pentru evenimente. Pe parcursul timpului, muzica a devenit din ce în ce mai prezentă în viaţa mea deoarece am devenit membră a unui ansamblu de dansuri populare din Huedin iar alături de aceşti oameni fumoşi la suflet am colindat meleaguri naţionale cât şi internationale. Am participat la multe concursuri iar de fiecare data am avut rezultate deosebite. La aceste concursuri am avut ocazia de a cânta un repertoriu tradiţional care te duce cu gândul la omul simplu, de la ţară.

  • Care a fost prima ta piesă înregistrată?

Prima mea melodie pe care am înregistrat-o şi am cântat-o la toate spectacolele la care participam când eram mai micuţa se numeşte < Supărat badea de aseară> , face parte din repertoriul doamnei Irina Someşan.

  • Ce înseamnă muzica populară și portul popular pentru tine?

Atât cântecul cât şi portul popular reprezintă cea mai mare valoare a omului deoarece tradițiile și obiceiurile rămân tezaurul nostru cel mai de preț.

  • Ce sentimente ai atunci când ești în fața spectatorilor?

Atunci când sunt pe scena, ma dedic total spectatorilor. Îmi place foarte mult să transmit tot ceea ce cânt şi să aduc un zâmbet pe faţa oricărui om. În acele momente, toate sentimentele mele se amplifică făcând din mine o persoană mai motivată, pentru a duce mai departe cântecul românesc.

Galerie Foto:

  • Ce alte pasiuni mai ai pe lângă muzica populară?

Pasiunea ne face să acționăm ca întreg, să acționăm cu tot sufletul în ceea ce avem de făcut, să fim mereu cu totul în noi înșine.Pasiunile mele sunt unite prin artă, arta de a crea ceva frumos şi emoţionant. Ceea ce fac, fac cu multă dragoste și dăruire deoarece pe lângă muzică, în desen, călătorie şi handbal mă regăsesc în totalitate.

  • Cum îmbini viața de elev/student cu viața de artist?

În această profesie ca şi în oricare alta e nevoie să înveţi tot timpul. Faptul că  îmbin şcoala cu partea artistică se datorează pasiunii pe care o am pentru muzica populară, care îmi oferă energie pozitivă.

  • Ce planuri ai pentru vara aceasta?

În această vară vreau să-mi onorez toate evenimentele pe care le am programate în agendă şi cele care vor mai veni, bineinţeles că voi avea şi o perioadă de recreere, dar în general mă voi ocupa de partea profesională, aducându-vă şi două melodii frumoase şi foarte dragi mie.

  • Un mesaj celor ce te cunosc și te îndrăgesc, cât și cititorilor Gazetei Muzicanților!

În primul rând, mulțumesc pentru acest interviu, plăcerea este de partea mea deoarece o nouă zi înseamnă un nou vis, un nou țel, o nouă speranță. Iar fiecare oră care trece ne conduce mai aproape de îndeplinirea acestora pentru că orice calatorie de o mie de leghe începe cu primul pas. Eu am început să fac primul pas fredonând, cântând şi inventând şi simt că aceşti paşi au contribuit enorm la ceea ce sunt azi şi ceea ce voi deveni mâine.

Vă mulţumesc că mă ascultaţi, şi mă apreciaţi pentru ceea ce sunt cât şi pentru dragostea şi sârguinţa care o pun în fiecare melodie.

Puteţi să-mi urmăriţi activitatea muzicală şi pe pagina oficială de facebook: https://www.facebook.com/jcarmen.maria/

Multă sănătate, că-i mai bună decât toate!

 

-

1 COMENTARIU