DISTRIBUIȚI

Prima piesă lansată a fost ,,Gurghiule râu de munte” care  m-a provocat să descriu mai mult Valea Gurghiului și să mă descriu și pe mine prin cântec.

Am învățat să port cu mândrie costumele populare, să le păstrez și să am grijă de ele, la fel și cântecele să le dăruiesc din suflet și să las în urma mea materiale care să însoțească ascultătorii atât la bine cât și la greu

Bună ziua și bine te-am găsit! Acesta fiind primul nostru interviu, spune-ne de unde provine Violeta Elena Man.

Bună ziua! Mă bucur de acest prim interviu cu dumneavoastră, pentru că în așa fel lumea va putea afla multe lucruri despre mine. Mă numesc Man Elena Violeta, sunt din județul Mureș, mai exact de pe Valea Gurghiului. Am copilărit și încă sunt în comunele acestei Văi- Gurghiu, Hodac și Ibănești, unde am învățat cu drag cântecul, jocul și tradițiile unice cu care ne mândrim. Reprezint cu drag Valea Gurghiului atât portul popular cât și cântecul autentic.

Povestește-ne de unde pasiunea pentru folclor și cum a fost începutul în muzică.

Această pasiune o moștenesc, iubind cântecul datorită familiei din care fac parte, o familie frumoasă de cântăreți. Cele care au dus cântecul în lume din familia mea sunt mătușile mele Mărioara Man Gheorghe, Violeta Man și verișoara Elena Gheorghe.

Am iubit cântecul de mică și, dorind să mă perfecționez, am urmat cursurile Școlii de Artă Populară din Târgu Mureș la clasa profesoarei Dorina Oprea, iar apoi am continuat să studiez la Academia Gh.Dima din Cluj-Napoca, secția pedagogie muzicală. Mereu voi studia muzica pentru a obține rezultatele dorite. În așa fel, dragostea de cânt, tradiții și joc nu va înceta niciodată.

Violeta Elena Man- Gazeta Muzicanților

Care a fost prima piesă lansată?

Prima piesă lansată a fost ,,Gurghiule râu de munte” care  m-a provocat să descriu mai mult Valea Gurghiului și să mă descriu și pe mine prin cântec. În așa fel am mai realizat încă 14 piese care le-am pus pe un album intitulat ,,Pe Gurghiu pe vale-n jos”. După ce veți asculta acest album, mă veți putea cunoaște în totalitate, atât pe mine cât și zona de unde sunt, și anume Valea Gurghiului.

Violeta Elena Man- Gazeta Muzicanților

Ce înseamnă muzica populară și portul popular pentru tine?

Atât muzica populară cât și portul popular pentru mine sunt cea mai mare valoare, cu astea am crescut, le-am învățat și le voi tranzmite mai departe. Așa cum bine știm, muzica populară nu poate exista fără port popular, la fel și portul popular fără o cântare. Am învățat să port cu mândrie costumele populare, să le păstrez și să am grijă de ele, la fel și cântecele să le dăruiesc din suflet și să las în urma mea materiale care să însoțească ascultătorii atât la bine cât și la greu.

Ce sentimente ai atunci când ești în fața spectatorilor?

Sentimentele care le am în fața spectatorilor sunt unice. Foarte multe emoții care transmit sentimente de bucurie, de mulțumire, de mândrie, dar cel mai puternic sentiment este să nu-mi dezamăgesc spectatorii. Acesta mă face mai încrezătoare și mai puternică pe scenă, dăruind cântecul din suflet pentru suflet. Mă bucur nespus când văd oamenii că se bucură și joacă pe piesele mele sau că trăiesc versurile și se regăsesc în ele.

Ce alte pasiuni mai ai pe lângă muzica populară?

Pe lângă muzica populara, îmi place foarte mult să călătoresc, să compun versuri, să dansez, (7 ani am făcut parte dinntr-un ansamblu de dansuri populare de pe Valea Gurghiului) și mai îmi place să lucrez cu copiii. Eu sunt cadru didactic în învățământul primar de 2 ani și pe lângă muzică de asta mă ocup, acesta fiind  serviciul meu de zi cu zi.

Violeta Elena Man- Gazeta Muzicanților

Ce planuri ai pentru vara aceasta?

Planuri pentru vară am foarte multe, pe care sper să le și realizez. Mi-am propus multe colaborări și duete cu colegi de scenă și la două dintre ele deja lucrez. Dacă până acum am făcut piese despre mine și despre locul de unde sunt – Valea Gurghiului, de acum voi face piese în care să se poată regăsi oricine, ținând cont și de cerințele publicului.

Violeta Elena Man- Gazeta Muzicanților

Un mesaj celor ce te cunosc și te îndrăgesc, cât și cititorilor Gazetei Muzicanților!

Pentru cititorii Gazetei Muzicanților, cât și pentru cei care mă îndrăgesc, mesajul meu este ,,să vă trăiți viața din plin și să o prețuiți”. Vă doresc tuturor tot binele din lume, vă mulțumesc că mă susțineți și vă provoc să-mi ascultați toate piesele pe care vi le dedic cu drag.

Felicitări, Gazeta Muzicanților, pentru tot ce faceți. Adunați atâtea informații despre soliști, îi promovați, le împărtășiți povestea de viață cât și repertoriu de cântece tuturor. Vă încurajez, vă doresc mult succes în continuare și vă mulțumesc pentru acest interviu!

-