DISTRIBUIȚI

Am participat la foarte multe festivaluri-concurs din țară și mereu am reprezentat cu mândrie zona de Câmpie a Banatului, dar trebuie să recunosc că cele mai multe aprecieri din partea publicului le-am primit la Sibiu, Deva și Alba-Iulia.

Cel mai mult îmi place la aceste festivaluri faptul că am ocazia să cânt pe o scenă, acompaniată de o orchestră, să fiu evaluată de un juriu de specialitate, să apar în fața unui public, să revăd prieteni dragi și să cunosc persoane noi

Bună ziua și bine te-am regăsit! Astăzi vom vorbi puțin despre festivalurile la care ai fost, în toată țara.

Bună ziua și bine v-am regăsit! Mă bucur că am revenit cu un subiect foarte drag mie.

Roxana Rozovlean- Gazeta Muzicanților

De  cât timp participi la festivaluri și ce te atrage la ele?

Am început să merg la festivaluri din anul 2014, primul meu festival fiind “Elena Jurjescu” în Banat. Trebuie să recunosc că participând la acest festival am prins un mare drag de festivaluri. Cel mai mult îmi place la aceste festivaluri faptul că am ocazia să cânt pe o scenă, acompaniată de o orchestră, să fiu evaluată de un juriu de specialitate, să apar în fața unui public, să revăd prieteni dragi și să cunosc persoane noi. Pentru mine cel mai important lucuru la un festival a fost mereu revederea cu dragii mei colegi. Mă bucur că am reușit de-a lungul acestor ani să cunosc tineri foarte talentați din toate colțurile țării și să rămânem și prieteni.

La câte festivaluri ai participat și care îți e cel mai drag?

Am participat la foarte multe festivaluri-concurs din țară și mereu am reprezentat cu mândrie zona de Câmpie a Banatului, dar trebuie să recunosc că cele mai multe aprecieri din partea publicului le-am primit la Sibiu, Deva și Alba-Iulia.

Nu pot să spun că am vreun festival preferat, dar pot spune că fiecare a contribuit la formarea mea și fiecare a fost important în felul lui. Eu mereu am încercat să mă prezint cât mai bine, asta va pot spune sigur. Sunt foarte mândră, că, participând la Festiavlul “Lucreția Ciobanu” și la “Strugurele de Aur”, am reușit să cânt cu Orchestra Ansamblului Profesionist Cindrelul-Junii Sibiului condusă de către maestrul Gabriel Popescu și cu Orchestra Jidvei România condusă de către maestrul Stelian Stoica. A fost un mare vis împlinit până acum și nu vă pot descrie în cuvinte cât profesionalism se află în spatele acestor mari orchestre!

Ce premii ai primit de-a lungul anilor la aceste festivaluri sau concursuri?

Am obținut și premii la multe dintre ele, dar nu de fiecare dată am reușit să aduc un premiu acasă, însă mereu am venit câștigată de la orice festival. Am primit sfaturi de la mari specialiști, am primit aprecieri din tot locul, am acumulat experiență, iar acesta nu poate fi numit altfel decât câștig.

Trebuie să mărturisesc că în perioada liceului am participat la Olimpiada Națională de Muzică, unde am fost desemnată 2 ani la rând olimpică cu premiul I. O bucurie imensă mi-a adus această reușită. Încă două premii importante pentru mine le-am obținut la Sibiu la Festivalul-Concurs “Lucreția Ciobanu” și la Agnita “Cânt și joc pe Hâribaci”.

Știi care va fii următorul tău festival la care vei participa?

Deși am cam lipsit în ultimul an de la multe festivaluri, sper ca în viitorul apropiat să revin pentru că, ce e drept, mi-au cam lipsit. Următorul festival la care mi-aș dori să participat va avea loc la Mureș, unde sper să reușesc să ajung.

Ce planuri ai pentru vara aceasta?

Vara aceasta pregătesc un material pe care sper să îl aduc cât mai repede în fața dumneavoastră. Stați pe aproape!

Roxana Rozovlean

Un mesaj de încurajare pentru cei care nu sunt încă deciși să participe la astfel de concursuri sau festivaluri!

Dacă e să mă întrebați pe mine, lumea festivalurilor nu e o lume ușoară. Cu siguranță vor fi multe dezamăgiri, nereușite, neîmpliniri, dar de fiecare dată trebuie să ne ținem capul sus. Eu și colegii mei am trecut prin asta și pot să spun că sunt foarte importante în formarea noastră ca viitori artiști, dar sunt doar o etapă din viața noastră. De cele mai multe ori mi se părea că juriul ne e corect, dar mergând acasă și judecând mai bine situația îmi dădeam seama că nu e așa. Azi avem o zi mai bună și putem cânta foarte bine, mâine, însă, poate să nu fie așa.

Eu încurajez participarea la festivaluri, dar cum am mai spus trebuie să existe răbdare și putere de a trece peste toate lucrurile care ni se pare nedrepte. Toți avem loc sub soare, toți avem perioada noastră de glorie, iar dacă acum nu s-a întâmplat cum am vrut cu siguranță Dumnezeu are ceva mai bun pus deoparte pentru noi.

-