DISTRIBUIȚI

Atunci mă simt fericită și împlinită, când văd lumea bucurându-se.

La multe dintre spectacolele pe care le aveam atât în țară, cât și în străinătate, participam ca și dansatoare, dar și ca solistă de muzică populară

Bună ziua și bine te-am regăsit! Acesta fiind primul nostru interviu, povestește-le cititorilor noștri de unde vine Elena Anghel.

Bună ziua și bine v-am găsit, dragii mei!

M-am născut într-o frumoasa comună de la poalele Munților Făgăraș, comuna Cârța, județul Sibiu, unde mi-am petrecut frumoșii ani ai copilăriei alături de familia mea minunată și unde s-au întâmplat multe momente importante din viața mea. În prezent locuiesc în Sibiu, un oraș frumos pentru mine.

Elena Anghel- Gazeta Muzicanților

Cum a fost începutul în muzică?

Pasiunea pentru muzică o am de la părinții mei care au fost dansatori ai Ansamblului “Junii Sibiului”, sub conducerea maestrului coregraf Ioan Macrea. După admiterea la Liceul “Onisifor Ghibu” din Sibiu, profil vocațional teatru, am început să activez ca dansatoare în cadrul Ansamblului Flocloric Studențesc “Ardealul” al Casei de Cultură a Studenților Sibiu, sub bagheta maestrului coregraf Ioan Terchilă, directorul Casei de Cultură a Studenților fiind Liliana Popescu.

La multe dintre spectacolele pe care le aveam atât în țară, cât și în străinătate, participam ca și dansatoare, dar și ca solistă de muzică populară. Îmi plăcea foarte mult să cânt, iar îndemnată fiind de instrumentiștii Ansamblului Folcloric Studențesc Ardealul, am prins putere și am pășit în lumea cântecului popular. Am început să lucrez la repertoriu și nu după mult timp am reușit să cânt alături de instrumentiști cunoscuți din zona noastră, cărora le mulțumesc pentru tot ajutorul și sprijinul acordat. Anii au trecut și cu multă muncă și eforturi, iată că am ajuns ca lumea să mă cunoască. Dumnezeu mi-a scos în cale oameni minunați, iar pe această cale vreau să le mulțumesc doamnei profesor Marga Berzovan, cu care am început orele de canto la Școala Populară de Arte din Sibiu, care din păcate nu mai este printre noi și îi mulțumesc și doamnei profesor Maria Simion din localitatea Crișcior, județul Hunedoara, pentru răbdarea pe care a avut-o cu mine schimbându-mi optica asupra felului prin care trebuie să cânt, aceasta ajutându-mă enorm în corectarea deficiențelor în respirație și emisie.

Încă un lucru important peste care nu pot să trec este acela de a-i mulțumi în special doamnei Silvia Macrea, managerul Centrului Creației “Junii Sibiului”. Datorită acestui om minunat am reușit să ajung la Timișoara, unde am fost primită cu brațele deschise de către o doamnă deosebită, cu un suflet mare, o profesoară iubită chiar de toți elevii. Este vorba despre îndrăgita interpretă de muzică populară Carmen Popovici Dumbravă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a trimis așa oameni în viața mea.

Elena Anghel- Gazeta Muzicanților

Ce sentimente ai atunci când ești în fața publicului?

Nu există eveniment la care să nu am emoții, dar aceste emoții sunt plăcute atunci când publicul gustă și simte muzica pe care o cânt cu drag. Atunci mă simt fericită și împlinită, când văd lumea bucurându-se.

Elena Anghel- Gazeta Muzicanților

Ce înseamnă muzica populară și portul popular pentru tine?

Muzica populară face parte din viața mea, mă ajută să trec peste greutăți, îmi dă speranță și îmi vindecă sufletul. În contextul globalizării mondiale, când se încearcă o nivelare a culturilor popoarelor, portul popular ne arată de unde venim, cine suntem, încotro mergem, ajutându-ne să ne întoarcem la origini și la credința noastră strămoșească.

Portul popular îmi arată rădăcina, locul de unde vin, exprimă puritatea și oglinda sufletului la români.

Elena Anghel- Gazeta Muzicanților

Câte costume populare ai și care îți e cel mai drag?

Momentam am 4 costume populare, iar cel mai drag sufletului meu este acela de la părinții mei, dar pe toate le îmbrac cu plăcere.

Elena Anghel- Gazeta Muzicanților

Cât de mult contează promovarea tradițiilor populare?

Chiar dacă lumea s-a schimbat, trebuie totuși să nu uităm de unde am plecat și să încercăm fiecare dintre noi să promovăm tradițiile populare prin diverse modalități. Cu toate că nu conștientizăm, acestea sunt foarte importante pentru noi, pentru copiii noștri și, bineînțeles, pentru generațiile care vor veni.

Elena Anghel- Gazeta Muzicanților

Ce planuri ai pentru vara aceasta?

După lungi așteptări, cu răbdare și multă muncă, am pregătit un lanț de proiecte pentru vara aceasta. În curând veți afla despre ce e vorba.

Un mesaj celor ce te cunosc și te îndrăgesc, cât și cititorilor Gazetei Muzicanților!

Mulțumesc tuturor pentru încrederea pe care o aveți în mine, toate gândurile bune să fie de partea dumneavoastră. Respect și prețuire atât celor ce mă cunosc și mă îndrăgesc, cât și cititorilor Gazetei Muzicanților!

-