DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Îmi răsare în gând o idee pe care o dezvolt într-un mod absolut natural, fără a mă trudi să fac acest lucru.

Mă inspir din ceea ce simt, din ceea ce trăiesc, din ceea ce văd, reuşind să creionez, în versuri, frumosul din tot ceea ce mă înconjoară

Bună ziua și bine te-am găsit! Povestește-ne despre această pasiune a ta, de a scrie versuri. Cum a început?

Bună ziua vouă și cititorilor voștri!

Pentru mine, poezia este raţiunea vieții, așa cum am descris-o în una dintre creațiile mele :

“M-am născut pe pământ cu un dar minunat-

Să împrăștii iubire prin versuri de dor!

Mi-am făcut în inimă din rime palat,

Nu-mi luați poezia, căci fara ea mor!”

Îmi este greu să punctez cu precizie cronologică momentul în care am început să compun, însă știu că încă din clasele ciclului primar am descoperit că sunt atras de scris. Scriam compuneri și poezii care îmi erau foarte apreciate la acea vreme de către doamna învățătoare și mai apoi de către ceilalţi dascăli. Dar, nu pot spune că la acel moment realizam că în mine se ascunde acest dar minunat, primit de la Dumnezeu, dar pentru care astăzi nu mă satur să îi mulțumesc.

Ce te inspiră atunci când scrii versuri?

Inspirația, la fel ca și darul, îmi vin, eminamente, de la Dumnezeu. Îmi răsare în gând o idee pe care o dezvolt într-un mod absolut natural, fără a mă trudi să fac acest lucru.

Mă inspir din ceea ce simt, din ceea ce trăiesc, din ceea ce văd, reuşind să creionez, în versuri, frumosul din tot ceea ce mă înconjoară. Scriu despre dragoste, am scris despre ea și sunt sigur că ultimul vers pe care îl voi scrie se va lega tot de acest sentiment unic. Cred cu tărie că din iubire se nasc minuni, iar în lipsa ei totul este fără sens. Fără iubire nu am avea repere – noi înșine fiind creați dintr-o dragoste incomensurabilă.

Este o reală bucurie să scriu, iar satisfacția pe care mi-o oferă reacțiile celor ce îmi citesc creațiile este una măgulitoare. De multe ori mă întreb: “ce am făcut eu să merit aceste cuvinte atât de minunate?!”, iar această energie pozitivă pe care o primesc de la cei ce mă apreciază mi-ar ajunge pentru încă o viață de acum înainte.

Andrei Branasi- Gazeta Muzicanților

Spune-ne despre povestea din spatele poeziei “Am vinit la mine-n sat”

Din dragostea și dorul pentru vremurile de odinioară si cu precădere pentru raiul pământean în care am deschis ochii – numit BANAT, scriu și poezii în grai bănățean.

Poezia “Am vinit la mine-n sat” este dorința omniprezentă a sufletului si a minții mele de a mă reîntoarce la rădăcini. Cugetând la vremurile trecute , mi-au venit în minte crâmpeie din copilăria mea, petrecută la sat. Am început să scriu, retrăind bucuria și dulceața acelor vremuri, pe care mă consider norocos și bogat că le-am cunoscut, însă am realizat că traiul meu de atunci își pierde ușor vraja si parfumul de poveste.

Îmi doresc ca tinerii să conștientizeze că “veșnicia s-a născut la sat” și că fără rădăcină trunchiul nu poate sta drept. Poezia are un succes fulminant, fapt ce mă face să continui printr-un proiect mai amplu în grai.

Andrei Branasi- Gazeta Muzicanților

Ai vrea ca pe viitor să scoți și un volum de poezii?

Este unul dintre visurile mele pentru realizarea căruia lucrez cu tot sufletul. Primul meu volum de poezii va fi un dar special dedicat cititorilor mei care mă întrebă frecvent când voi face acest pas.

Care este diferența dintre a scrie o poezie și a scrie o piesă?

Îmi place să cred că textele scrise de mine pentru melodiile de folclor sunt cu adevarat poezii pe ritmuri muzicale.

Diferența dintre poezie și textele pieselor este că mesajul acestora are un impact mai sonor, prin prisma talenului interpretativ al solistului. Este foarte interesant să scrii versurile unei melodii fiindcă este, realmente, minunată simbioza ce se produce între cuvinte si notele muzicale, aceastea din urmă inspirându-mă si stârnindu-mi imaginația.

Cu ce artiști ai colaborat și cu ce artiști ai vrea să colaborezi pe viitor?

Sunt binecuvantat să am șansa ca artiști de seamă din banat și din țară să dea glas textelor mele. Mă simt flatat când un artist, cu melodiile căruia am crescut, investește în mine încrederea de a-i crea eu mesajul piesei.

Am avut bucuria de a colabora cu RAOUL (Rareș Borlea) cărui i-am scris texte pentru aproape un album întreg de muzică populară, cu doamna Mihaela Petrovici, Bebe Dragomir , Camelia Florea, Cristina Stanciu, Roxana Brumar, Felicia Costa, Cornel Simionescu, Mariana Șușca, Nicoleta Drăghici și mulți, mulți alții. Colaborez și cu Dãnuţ Mersan, scriind texte tuturor soliștilor care imprimă la studioul său.

Am scris extrem de multe texte care nu au fost încă lansate, așteptând cu nerăbdare apariția lor. Vor fi interpretate de către nume cu rezonanță din banat și din țară. Îmi doresc să colaborez în continuare cu și mai mulți soliști, cu artiști care se regăsesc în modul și în viziunea mea de a scrie. Nimic nu este mai copleșitor ca atunci când, după lasanarea piesei, versurile scrise de mine sunt pe buzele tuturor.

Andrei Branasi- Raoul- Gazeta Muzicanților

Un mesaj celor ce te îndrăgesc, cât și cititorilor Gazetei Muzicanților!

Nu știu alt mod mai frumos de a mulțumi, atât cititorilor gazetei voastre cât și oamenilor ce mă apreciază, decat prin poezie, fiindca asta mi-a fost lasat de divinitate sa fac. Vă iubesc și vă indemn să va trăiți viața frumos – prin cântec și poezie

Vă mulțumesc tuturor,

Celor care mă citiți!

Și vă sunt profund dator

Căci frumos mă răsplătiți!

 

Dumnezeu mi-a dat un har

Pentru care-i mulțumesc!

Sufletul vi-l dau în dar

Și prin versuri mă jertfesc!

 

Vreau, atunci când am să mor,

Versul să-mi rămână viu!

Și-n lumea fãrã de dor,

Eu tot despre dor să scriu!

 

N-am nimic mai sfânt pe lume

Decât ce din suflet scriu!

Visãtor cu gânduri bune…

Să trăiesc altfel…nu știu!

-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here