DISTRIBUIȚI

Albumul conține un număr de 17 piese, de la doină și purtată până la învârtita de Târnava și joc de Mureș.

Așa am ajuns să spun că primul meu album mă reprezintă în totalitate, deoarece mă regăsesc în marea parte din toate cântecele

Bună ziua și bine te-am găsit!

Bună ziua, vă spun și eu dumneavoastră și tuturor celor care urmăresc activitatea Gazetei Muzicanților.

De unde provine Ovidiu Furnea?

Locuiesc în Orașul Ungheni, județul Mureș, un loc frumos cu oameni harnici și de omenie.

Povestește-ne despre albumul Eu cânt dorul omului. Care a fost inspirația pentru album?

Sunt multe lucruri care le pot spune despre acest prim album al meu, începând de la ideile oamenilor dragi care sunt în jurul meu și mă sfătuiesc mereu ce fel de cântece s-ar potrivi pentru timbrul meu și până la culesul sau înregistrarea cântecelor.

A fost o muncă frumoasă, nu pot spune că a fost grea, dar pot spune că a fost migăloasă pentru că a durat aproape patru ani. Ideea mea a fost să găsesc cântece frumoase, care să le pot cânta cu inima și să mă reprezinte. Așa am ajuns să spun că primul meu album mă reprezintă în totalitate, deoarece mă regăsesc în marea parte din toate cântecele.

Sunt un om căruia îi place tradiția, iubesc jocul și îmi iubesc țară, tocmai de aceea am ales și un motto pentru acest album și pentru mine: “Drag îmi este să trăiesc, să cânt, să joc și să iubesc.”

Ovidiu Furnea- Gazeta Muzicanților

Câte piese conține albumul?

Albumul conține un număr de 17 piese, de la doină și purtată până la învârtita de Târnava și joc de Mureș.

Am înregistrat și câteva piese cunoscute de la interpreți consacrați care nu mai sunt printre noi și mi-am dorit să le aduc din nou spre ascultare marelui public.

Cu cine ai colaborat la producerea acestuia?

Pentru realizarea albumului am colaborat cu Orchestra Jidvei-România, condusă de maestrul dirijor Stelian Stoica, un profesionist în adevăratul sens al cuvântului. Am colaborat cu ei pentru că mi-am dorit o orchestră mare, cu multe instrumente care să sune plin și cred că am făcut cea mai bună alegere.

Pentru înregistrarea cântecelor am ales studioul maestrului ing. Săndel Filip de la Cluj, un sunetist de excepție și un om care iubește muzica.

Deasemenea, pentru producerea albumului și promovarea lui pe piață am colaborat cu o casă de discuri din Gorj, Ijac Music Production deținută de domnul Ijac Daniel, căruia îi mulțumesc pentru toată truda dumnealui.

Versurile și melodiile au fost și ideile mele, dar au fost și culese de la bătrânii satelor pe unde am trecut.

Ovidiu Furnea- Gazeta Muzicanților

Ce planuri ai pentru viitorul apropiat?

Planuri de viitor pot spune că sunt multe, am început munca pentru un al doilea album de folclor. Îmi doresc mult să înregistrez un album de cântece patriotice mai ales că suntem în anul Centenarului. Trebuie să ne iubim și să ne servim țara în măsura în care putem.

Îmi plac mult și cântecele bisericești sau pricesnele, chiar mă gândesc la imprimarea unui album de cântări bisericești în măsură timpului și, bineînțeles, a posibilităților.

Ovidiu Furnea- Gazeta Muzicanților

Ce mesaj ai pentru cei ce te cunosc și te îndrăgesc, cât și pentru cititorii Gazetei Muzicanților?

Mulțumesc tuturor celor care îmi iubiți munca și glasul, vă îndemn să țineți aproape muzica tradițională românească, ca să o putem duce cât mai departe peste veacuri, prin cei care vin în urma noastră, așa cum am moștenit-o și noi la rândul nostru de la înaintașii noștrii, iar dacă este cu putință, să încercăm să rămânem cât mai mult în zona autentică a folclorului românesc.

Să fiți sănătoși și să nu uitați că avem o țară bogată în obiceiuri și tradiții valoroase, care ne reprezintă pe toți.

“Române iubește-ți țara,

Munții, apele și marea.

Iubește-ți române graiu,

Cantecu, portu și plaiu.

Țară asta înflorește

Când românu o iubește”

Ovidiu Furnea

Felicitări pentru această idee de a crea acest ziar virtual al muzicanților, sunt convins că munca voastră este răsplătită atât de noi cei care suntem acolo, cât și de cei care citesc. Felicitări și mult succes!

-