DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Pentru 2018 am o grămadă de planuri, piese frumoase pe care vreau să le imprim și pe care vreau să le aduc în atenția ascultătoriilor

Cred că este una dintre cele mai mari bucurii ale mele, să văd oameni fericiți și mai ales dacă eu pot să contribui la acest lucru mi se pare ceva extraordinar

Cum a fost începutul în muzică?

Cânt de mică, de când cântam la serbări la grădiniță, dar cred că cel mai important moment în care m-am apucat să fac muzică populară a fost atunci când mama a vrut să mă înscrie la un grup unde se cânta muzică folk, cu chitările. “Flores” se chema grupul, care era foarte în vogă în Timișoara. M-am dus acolo pentru preselecții, iar domnul cu care am dat proba de audiție m-o trimis la folclor. Așa am ajuns la Casa Pionerilor, la domnul Papană, la Palatul Copiilor. De atunci pot să spun că am început să cânt, atunci am început să merg la spectacole. Am participat la Cântarea României, cum era pe vremea aceea și la tot felul de manifestații folclorice.

Cu mici întreruperi, pot să spun că acesta a fost drumul. De atunci și până acum asta am făcut, muzică.

De la cine ai moștenit acest talent?

La mine în familie singurul care mai cânta era un unchi de-al meu și îl mai auzeam și pe tata fredonând, mama neavând nici o treabă cu muzica. Cred că există gena acesta a muzicii în familie, dar nimeni nu s-a folosit de ea.

Simona Nicolae- Gazeta Muzicanților

[sg_popup id=”14″ event=”onload”][/sg_popup]

Ce sentimente ai atunci când ești în fața publicului?

Eu mă bucur foarte tare să le cânt oamenilor și îmi face mare plăcere să îi văd fericiți. Cred că este una dintre cele mai mari bucurii ale mele, să văd oameni fericiți și mai ales dacă eu pot să contribui la acest lucru, mi se pare ceva extraordinar, adică ce poate să fie mai frumos?

Care a fost prima piesa pe care ai lansat-o?

Nu știu dacă se poate spune lansat, căci pe vremea aceea, când eu m-am apucat de cântat, nu se prea lansau piese. Știu că primele înregistrări le-am făcut la Palatul Copiilor, în cadrul ansamblului, cu domnul Papană și una dintre cântările pe care mi le-aduc aminte sună cam așa “De ceru-i lăsat doamne și pomul, să înfloare o dată”, dar care nu era a mea, eu doar o cântam și am imprimat-o pe o casetă.

Prima melodie pe care am compus-o eu, care a venit mai mult din plictiseală, fiind în Australia și poate din cauza dorului de casă, am făcut o piesă care se chema “Maica mea cu păr cărunt”.

Simona Nicolae- Gazeta Muzicanților

Dacă ar fi să o iei de la capăt, tot muzică ai alege?

Dacă ar fi să o iau de la capăt aș alege tot muzica. Probabil că aș face lucrurile puțin altfel, dar da, aș merge tot pe varianta asta.

Ce planuri muzicale ai pentru 2018?

Pentru 2018 am o grămadă de planuri, piese frumoase pe care vreau să le imprim și pe care vreau să le aduc în atenția ascultătoriilor. Știu că nu are sens să fac prea multe melodii o dată, ci, cum spunea vorba aceea, mai răruț că-i mai drăguț. Așa, cred eu, are lumea timp să le asculte, să se hotărască dacă le plac sau nu.

Așa că anul acesta voi scoate 2 sau trei piese, care și așa mi se pare destul de mult.

Un gând pentru fani și pentru cititorii Gazetei Muzicanților.

În primul rând să fie sănătoși, să fie bucuroși, să fie veseli, să asculte cât mai multă muzică și să ne asculte pe noi, căci fără ei nu am putea exista. Dacă nu împărtășești din ce ai cu alți oameni, nu știu dacă are sens să ai ceva.

____________________________________________________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here