DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Născută în data de 8 noiembrie 1995 în frumoasa localitate Rodna, județul Bistrița-Năsăud, de pe Valea Someșului, îmi iubesc satul natal și îl port mereu în suflet. Părinții, având doar un băiat și-au dorit foarte mult și o fată. După nici 3 ani de zile visul li s-a împlinit, Arhanghelii Mihail și Gavril vestind venirea mea pe lume.
       De micuță, cam de la vârsta de 6 ani cei dragi mi-au descoperit acest talent, pe care l-am moștenit chiar de la mama mea. Am început să cânt la serbările din cadrul școlii ,,Florian Porcius” din Rodna, să merg la diverse spectacole împreună cu profesoara de muzică Dorina Domide și cu colegii mei. Am fost pregătită și de doamna Liviuța Istrate din Năsăud, cu ajutorul căreia am înregistrat și un album intitulat “Io-s fată de la Rodna”.
      Cu ajutorul și sprijinul părinților și bunicilor, din 2004, am început să particip la diferite concursuri și festivaluri, dintre care amintesc:
• Premiul I la Festivalul ,,De Ispas la Năsăud” – Năsăud – 2004
• Premiul II la Festivalul – Concurs ,,Pe plaiurile Varvigiului” – Harghita – 2004
• Trofeul Festivalului ,,Cristian Răchitan” – Drobeta Turnu Severin – 2004
• Premiul I la Festivalul – Concurs județean ,,Zestrea satului” – Bistrița – 2005
• Premiul I la Festivalul – Concurs ,,Pe plaiurile Varvigiului” – Harghita – 2005
• Premiul III la festivalul de folclor ,,Tinere speranțe” – Gherla – 2005
• Premiul I la Festivalul – Concurs ,,Cânt și joc pe Hârtibaci” – Agnita-Sibiu – 2005
• Marele Premiu la Festivalul ,,De Ispas la Năsăud” – Năsăud – 2006
• Marele Premiu la Festivalul ,,Someș pe marginea ta” – Runcu Salvei – 2010
• Marele Premiu la Festivalul – Concurs ,,Pană de păun” – Bistrița – 2011
• Premiul I la Festivalul – Concurs ,,Valeria Peter Predescu” – Bistrița – 2012
• Premiul II la Festivalul Național de Folclor ,,Strugurele de aur” – Jidvei – Alba-Iulia – 2012

   Din 2006 până în 2013 am făcut parte din Ansamblul folcloric ,,Izvorul Someșului” din comuna Șanț, sub conducerea coregrafului Adrian Pașcu și al primarului comunei, Cornel Moisil. Timp de 7 ani, am cutreerat lumea în lung și-n lat împreuna cu ansamblul și am avut deosebita plăcere să vizitez țări precum: Turcia, Bulgaria, Italia, Austria, Grecia, Ungaria, Serbia, etc.

   În 2014 am absolvit Liceul de muzică “Tudor Jarda” din Bistrița, secția canto popular, sub îndrumarea profesoarei Cristina Bălan. În cei patru ani de liceu am participat împreună cu Ansamblul și Taraful școlii la diferite spectacole și emisiuni dar și la Olimpiadele Naționale la care am fost premiată.

   Mi-am dorit să continui tot în domeniul muzicii, așa că m-am pregătit intens pentru admiterea la facultate și am reușit. Studentă a Academiei de muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, specializarea Pedagogie muzicală, o mare bucurie și realizare. Am făcut parte din Ansamblul de Muzică Tradițională Românească Icoane , condus tocmai de marele artist, Ioan Bocșa și de Lect. Dr. Alina Stan și sunt mândră că am avut deosebita plăcere să fiu în preajma unor oameni atât de valoroși. Anii de studenție…. nu-i voi uita niciodată; pe lângă foarte multă învățătură, am creat și prietenii pe viață și aici țin neapărat să amintesc două persoane speciale: Camelia Cherecheș și Dalia Sînteonean, prietene pe viață.

   Am onoarea să colaborez și cu Ansamblul Profesionist “Dor Românesc” din Bistrița, dirijor maestrul Ștefan Cigu, alături de marii artiști ai județului. Domnul Alexandru Pugna mi-a fost mereu alături, mi-a dat mereu cele mai bune sfaturi și m-a susținut necondiționat. Mă bucur și de susținerea și aprecierea unei mari artiste, doamna Matilda Pascal Cojocărița.

   Toată școala pe care am făcut-o dar și oamenii cu care am colaborat și colaborez în continuare, m-au ajutat să mă formez ca om, ca artist, pe lângă studiul individual și evenimentele (nunți, botezuri, etc) la care, cam din 2011 sunt nelipsită. E cea mai mare bucurie și împlinire să vezi că lumea te apreciază, te iubește și te invită să cânți la cele mai importante momente din viața lor.

    În prezent sunt profesoară de muzică și deocamdată îmi place ceea ce fac. Pregătesc și câțiva copii individual, care mă încarcă de energie pozitivă cu glasul lor gingaș, neșlefuit.

 

Repertoriu personal :

Fain ți-i numele, Vasile (2018)

Măi bădiță bădișor (2017)

Bine-i s-ai bunici pe lume (2017)

În viitorul apropiat urmează să lansez un album de folclor care îmi doresc să ajungă la sufletele tuturor.

www.lenutafilipoi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here