DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

M-am îndrăgostit de muzica populară în momentul în care am început să o cânt.

Iubesc muzica populară pentru că e singurul gen de muzică ce reușește să mă facă să vibrez

Bună ziua și bine te-am găsit!

Bine v-am găsit și eu! Mă bucur că ne-am întâlnit.

De unde provine Adriana Sita Oltean?

Ca și zonă folclorică, reprezint zona de câmpie a Mureșului, iar de loc sunt din Ungheni, la 10 km de Tîrgu Mureș.

Povestește-ne despre copilăria ta și despre cum a luat naștere pasiunea pentru muzică.

De mică mi-a plăcut muzica și să fiu în centrul atenției, așa că am făcut ca viața mea să se învârtă în jurul scenei și a muzicii. Am început cu cântatul în corul școlii; mai apoi, m-am înscris la cursuri de dansuri populare și cam de acolo a început pasiunea mea pentru muzica populară. Pot să spun că mi-am petrecut copilăria în sânul ansamblului “HORA” din Ungheni, coordonat de domnul Ilie Ilieș. De la dansuri până la cântat a mai fost doar un pas. M-am îndrăgostit de muzica populară în momentul în care am început să o cânt. Asta se întâmpla undeva pe la 16 ani. De atunci suntem nedespărțite.

Ce sentimente ai atunci când ești în fața publicului?

Deși iubesc să fiu pe scenă, de fiecare dată când sunt în fața publicului mă încearcă niște emoții destul de puternice. Sunt emoții izvorâte din dorința de a da tot ce e mai bun din tine, din dorința de a fi capabil să transmiți publicului ceea ce cânți. Publicul poate fi cel mai mare critic al tău, de aceea mă străduiesc să fiu mereu la înălțime.

De ce iubești folclorul și muzica populară?

Le iubesc în primul rând pentru că m-am născut cu ele și pentru că reprezintă identitatea neamului nostru. Folclorul este ceea ce ne reprezintă pe noi ca popor român și ne diferențiază de alții. Iubesc muzica populară pentru că e singurul gen de muzică ce reușește să mă facă să vibrez.

Ce înseamnă portul popular pentru tine și cât de mult înseamnă promovarea lui?

Ador să fiu îmbrăcată în costum popular. Consider că nici o haină nu scoate în evidență trăsăturile naturale ale unei persoane mai bine decât straiele populare; îți dau o ținută aparte.

De fiecare dată când sunt invitată la un eveniment, port cu drag costumul popular. Am observat că lumea începe să aibă în garderobă tot mai multe haine cu motive populare sau chiar ii cusute manual și lucrul acesta mă bucură, pentru că îmi dă o speranță: aceea că portul popular nu va dispărea prea curând.

Ce alte pasiuni mai ai pe lângă muzică?

Cealaltă pasiune a mea este contabilitatea. În viața de zi cu zi, sunt contabilă la o firmă din Mureș care se ocupă cu producția și comercializarea cărnii de pui. Este un brand foarte mare, pe zona Ardealului mai ales. Dacă vă întrebați cum se împacă muzica și contabilitatea, vă spun eu: foarte bine. Oboseala pe care o acumulez câteodată la muncă, o elimin prin cântat. Cântecul este cel care îmi va alina întotdeauna mintea și sufletul.

Adriana Sita Oltean- Gazeta Muzicanților

Unde te pot găsi cei doritori pentru evenimente?

Dacă doresc să mă asculte, pot găsi piese pe canalul de youtube, atât al meu cât și al altor utilizatori. De asemenea, mă pot găsi și pe pagina oficială de facebook: www.facebook.com/AdrianaSitaOficial unde îi țin la curent cu toată activitaea mea, pe cei care mă urmăresc.

Ce mesaj le transmiți celor ce te cunosc, cât și cititorilor Gazetei Muzicanților?

Îi salut pe toți și le doresc numai bine! Și îi mai rog să nu uite niciodată de unde au plecat și care le sunt rădăcinile.

____________________________________________________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here