DISTRIBUIȚI

A fost  diagnosticată de leucemie acută limfoblastică.

Spectacol caritabil – Cântam pentru Denisa

Care sunt planurile tale pentru luna aceasta?

     Adriana Stiube: La începutul lunii mai, am decis să organizez un spectacol caritabil pentru o colegă de-a mea de la Facultatea de Medicina din  Oradea, bolnavă de leucemie. De atunci sunt mereu plecată în căutare de oameni cu suflet mare, sponsori, fără de care nu aș reuși să îmi pun în aplicare visul, de a strânge cât mai multe fonduri pentru Denisa.

Spune-ne povestea prietenei tale.

Adriana Stiube: Denisa Lăzău ( 24 ani) este o persoană extraordină. Un om plin de speranțe, o luptătoare.

Povestea ei a început în anul 2007, la vârsta de 13 ani cand a fost  diagnosticată de leucemie acută limfoblastică, după care a urmat tratament cu chimioterapie si radioterapie. A obținut  remisia completă și a încheiat  tratamentul de întreținere în 2010.

În anul 2012, în urma unei reevaluari ecografice s-a remarcat o anumită formațiune care, prin examinare RMN și examen citologic al biopsiei, se confirmă reapariția bolii, recidivă extramedulară, urmată din nou de tratament cu citostatice.

Denisa și-a dorit sa urmeze Facultatea de Medicina, deoarece visul ei este să devină medic hematolog, fiindcă își dorește să ajute cât mai mulți oameni, pentru ca ea știe ce este suferința.

În anul 2014, tot în urma unui control ecografic, s-au evidențiat adenopatii. În urma investigațiilor, s-a pus din nou diagnosticul de leucemie acuta limfoblastică retroperitoneală, de data aceasta tratată cu chimioterapie urmată în 2015 de transplant haploidentic de maduvă de la mama ei,  cu compatibilitate de 50%.

În anul 2017 a avut parte de a 3-a recidivă a bolii. A încercat tratament cu imunoterapie si chimioterapie, dar  fara rezultate remarcabile.

În prezent este in Italia, dar medicii de acolo  au ajuns în punctul în care nu mai au variante terapeutice. Au luat legatura și cu alți medici din alte clinici din Italia, dar au primit aceleași răspunsuri. Boala este în progresie și nu mai poate să aștepte. Îi este tot mai greu din toate punctele de vedere și este nevoită să caute și alte soluții. Varianta  pe care a gasit-o este în America, la clinica John Hopkins,  dar are nevoie de 200.000 de dolari .

Unde v-a avea loc concertul și cine va participa?

Adriana Stiube: Concertul caritabil va avea loc în data de 23 mai 2018, ora 18,  la Filarmonica de Stat din Oradea.

Pe această cale vreau să le multumesc tuturor celor care m-au susținut, care au fost alături de mine și care au acceptat să dea din timpul lor, din talentul lor, din banii lor fără a accepta nimic la schimb.

Invitații la acest concert sunt: Leontin Ciucur, Luminița Tomuța, Viorica Bradea, Radu Barbura, Aneta Florea, Ioana Urs, Violeta Gherman, Denisa Mihele, Monica Coita, Iulia Cotuț, Alexandrina Chelu și Kharisma Vocal Band (Alexa Bercea, Alexia Dascălu, Cosmina Zaha, Antonia Ganea). Prezentatoarea acestui spectacol va fi Violeta Gherman.

Multumesc din suflet invitatilor dar și sponsorilor: Consiliul Județean Bihor, Filarmonica de Stat Oradea, Digi 24, Hora Tv, A.S.M.O, evenimenteoradea.ro,  TUNIO, Sanda Ianoșdan, Viorica Știube, Radu Lazăr, PrintShop Rogerius, Marian Music ( DJ MARIAN).

La acest spectacol va fi și tombolă cu premii.  Totodata va fi organizat și un stand în care binevoietorii vor putea face donații.

Un gând pentru cititori

Adriana Stiube: Dragi cititori ai revistei Gazeta Muzicanților vă invităm să participați alături de noi la un concertul care poate salva viața Denisei. Cei care nu ni se pot alătura la acest concert o pot susține pe Denisa contribuind la următoarele conturi bancare:

 

BCR:  RON : RO44RNCB0661110970320001

EURO: RO17RNCB0661110970320002

USD: RO87RNCB0661110970320003

Titular cont: LAZAU DENISA- TATIANA

COD SWIFT:RNCB RO BU

Contact: 0040774014868

00393802809079

-