DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Mesajul pe care vreau să-l transmit prin intermediul acestei melodii este că niciodată nu trebuie să uităm de unde am plecat!

Inspiraţia melodiei “Bine-mi pare că-s ieşeancă” a apărut într-un moment în care mă întrebam de ce nu a creat nimeni o melodie folclorică descriptivă a Iaşului, aşa că nu am mai stat pe gânduri şi iată ce a ieşit!

Bună ziua și bine te-am găsit!

Bună ziua şi bine v-am găsit!

De unde vine Ana-Maria Ababei?

Ana-Maria Ababei vine din oraşul celor 7 coline, Iaşi! Marea mea pasiune este muzica populară! Simt că mă defineşte şi consider că orice român ce-şi iubeşte ţara ar trebui să înţeleagă, să aprecieze şi să transmită mai departe adevăratele valori ale poporului românesc. De mic copil am început să cant, iar la vârsta de 7 ani am urcat pentru prima oară pe scenă! Din acel moment, am simţit că acolo îmi este locul şi am început să-mi urmez visul!

Povestește-ne despre cel mai nou proiect al tău.

Cel mai nou proiect al meu este unul în care mi-am pus tot sufletul. Este despre mine, despre minunatul oraş  în care m-am născut, despre bucuria pe care o simt atunci când cânt. Mesajul pe care vreau să-l transmit prin intermediul acestei melodii este că niciodată nu trebuie să uităm de unde am plecat! Trebuie să ne iubim ţara, locul natal şi să ne mândrim cu asta!

Care a fost inspirația piesei “Bine-mi pare că-s ieșeancă”?

Inspiraţia melodiei “Bine-mi pare că-s ieşeancă” a apărut într-un moment în care mă întrebam de ce nu a creat nimeni o melodie folclorică descriptivă a Iaşului, aşa că nu am mai stat pe gânduri şi iată ce a ieşit! O melodie care va pătrunde cu siguranţă în sufletul tuturor ieşenilor şi un videoclip ce înfăţişează particularitatea acestui oraş!  Cred eu că am găsit şi momentul oportun lansării acesteia, deoarece suntem în anul centenarului Marii Uniri, iar România, practic,  s-a născut la Iaşi!

Cu cine ai colaborat la producerea piesei?

La realizarea acestuit proiect am colaborat cu o întreagă echipă de specialişti, care m-au ajutat să iasă totul aşa cum mi-am dorit! Melodia este compusă de Răzvan Mitoceanu, textul este scris de Mariana Honceru şi de mine, iar orchestra care acompaniază este “Ciprian Porumbescu”, Suceava. Videoclipul a fost realizat de către echipa Pro Cinematography!

 

Unde ai filmat videoclipul și cu ce ansambluri ai colaborat?

Videoclipul a fost filmat în întreg oraşul Iaşi şi am încercat să prezentăm cele mai reprezentative locaţii ale acestuia: Piaţa Unirii, Palatul Culturii, Palatul Roznovanu, Parcul Copou, Teiul lui Eminescu, Bulevardul Ştefan cel Mare, Mănăstirea Cetăţuia, Catedrala Mitropolitană, Casa Dosoftei, Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Biblioteca Centrală Universitară,  Grădina Palas Mall etc.  S-a depus mult efort  în cele 4 zile de filmări şi au fost implicate mai bine de 100 de persoane. Mi-am dorit foarte mult ca în acest material video să readuc în atenţia publicului momentul istoric al Micii Uniri, iar acest lucru a fost posibil prin colaborarea cu mai multe ansambluri folclorice care “au dat mână cu mână” şi au înfăptuit o horă mare în Piaţa Unirii. Pe această cale vreau sa mulţumesc Ansamblurilor de dansuri populare “Rapsodia”, “Bahluieţul”, “Hora Moldovei”, “Stejărelul”, “Izvoraşul” şi maestrului coregraf Ştefan Neagu, alături de fiica sa, Alexandra Neagu.  Totodată vreau să-i mulţumesc celui care mă susţine cel mai mult în realizarea visurilor mele, Lect. univ. Liviu Răzvan Adamachi!

Ai în plan și lansarea albumului care va conține piesa aceasta?

Am în plan şi lansarea primului meu album! Cu siguranţă va conţine melodia “Bine-mi pare că-s ieşeancă”!  Defapt… cred că aşa va fi intitulat!

Ce planuri ai pentru viitorul apropiat?

Muncesc de mai bine de un an pentru primul meu album. Îmi place să realizez totul într-un mod firesc, de asta nici nu m-am grăbit prea mult. Cred cu tărie că e foarte important să aduci în faţa publicului ascultător un material sonor de calitate, să simţi cu adevărat melodiile pe care le interpretezi, pentru că în felul acesta reuşeşti să pătrunzi în sufletul oamenilor şi cel mai importrant, să şi rămâi acolo! Îmi place să mă implic foarte mult în tot ce fac. Voi avea surprize foarte frumoase pentru cei care îmi ascultă muzica. Deocamdată pot spune că acest album va conţine şi două melodii compuse de mine. Mai mult nu vreau să “dau din casă”. Lansarea albumului cred că va avea loc undeva prin toamnă, însă vă voi ţine la curent cu toate noutăţile pe pagina mea de artist, pe Instagram şi pe canalul meu de youtube: http://www.youtube.com/c/AnaMariaAbabei

Un mesaj celor ce te cunosc și te îndrăgesc, cât și cititorilor Gazetei Muzicanților!

Dragi prieteni, vă mulţumesc pentru aprecierea şi încrederea pe care mi le acordaţi! Mulţumesc celor care îmi ascultă muzica! Iar ţie, dragă cititorule, îţi mulţumesc pentru timpul acordat! Dacă ai citit aceste rânduri, pot spune că am început să ne cunoaştem!

-