DISTRIBUIȚI

Niciodată nu apar în fața celor ce mă ascultă fără a fi îmbrăcată în costumul popular.

Este stiut că nimeni nu îți poate asculta sufletul mai bine decât cel din familie, așa s-a născut acest cântec

De unde inspirația pentru această melodie?

Folclorul, din punctul meu de vedere, a suferit transformări. Acum, pentru a fi ascultat de tânăra generație, trebuie să aibă mesaj. Eu, la fel ca mulți dintre ascultători, am un frate și 2 băieți. Este stiut că nimeni nu îți poate asculta sufletul mai bine decât cel din familie, așa s-a născut acest cântec.

Cine a compus textul și cu cine ai colaborat la linia melodică?

Eu am scris textul, iar maestrul Marin Constantin, orchestratorul cântecelor mele, a scris linia melodică.

Unde au fost făcute filmările?

Filmările au fost făcute în muzeul de la Curtisoara, jud.Gorj. Am o colaborare bună cu Aurel Colceag și cred că facem lucruri frumoase pentru iubitorii de cântec.

Ce înseamnă pentru dumneavoastră când îmbrăcați costumul tradițional?

Costumul popular pentru mine este un respect față de public. Niciodată nu apar în fața celor ce mă ascultă fără a fi îmbrăcată în costumul popular. Este cartea mea de vizită, legătura cu autenticitatea și creația populară. Îmi sunt foarte dragi, fiecare are o poveste, am costume pe care le îmbrac atunci când sunt plină de emoție. Am aproape 80 de costume și caut în continuare în satele oltenești.

Câte albume ați reușit să lansați de-a lungul carierei?

Am 30 de ani în slujba folclorului, dar nu am realizat prea multe albume. Am înregistrat 10, 4 dintre ele cu Lăutarii de la Chișinău,  alături de maestrul Nicolae Botgros. Colaborarea cu maestrul Nicolae Botgros este unul din visele mele împlinit.

Ce surprize ne pregătiți pentru anul acesta?

Anul acesta voi promova ultimul album, intitulat Cu greu viața m-a-ncecat. Sigur, ascultătorii vor aprecia cântecele mele pentru că primesc multe mesaje și asta mă bucură.

Un gând pentru cei care vă cunosc și pentru cititorii noștrii!

Am scris pe unul dintre albume, Dumnezeu luminează calea fiecăruia, pe mine m-a iubit mai mult, pentru că mi-a dat iubirea dumneavoastră, a ascultătorilor, iar pentru asta vă multțmesc în fiecare zi. Ce pot cere mai mult? Dacă nu aveam publicul, nu știu ce aș fi făcut. Sunt un om trecător prin viața asta și cât stau vreau să vă alin sufletul și să vă bucur inima. Vă mulțumesc și vă dăruiesc prin cântec toată dragostea mea!

 

 

-