DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Așa a început totul.

Cel mai mult moștenesc pasiunea pentru cântec de la bunica, deoarece ea mă învățat prima oară cum se cânta o doina!

 

Bună ziua și bine v-am găsit! De unde provine Elisabeta Bosioc?

Bună ziua și bine v-am găsit! M-am născut la poalele muntelui Semenic, mai exact în Verendin județul Caraș-Severin, într-un sat de oameni gospodari și totodată iubitori de tradiții și folclor!

Ce v-a atras la cântul popular și cum a fost începutul în muzică?                                                                                                                                                                                            Încă de mic copil mi-a plăcut să cânt și să joc, am crescut într-o familie iubitoare de folclor! Primul meu contact cu muzica a fost prin intermediul buniciilor mei, îmi amintesc cu drag și dor momentele petrecute alături de ei, „Moșu” așa cum îi spuneam eu, m-a învățat să joc, îmi vine în minte o seară de vara petrecută cu ei la Sălaș, deși erau obosiți de la munca câmpului, “Buna”  ne cânta și el mă învăța pași de joc la lumina lămpii în coliba bătrână! Așa a început totul, mai târziu au urmat serbările care aveau loc în fiecare sfârșit de an la școala din Verendin, cu trecerea aniilor am hotărât să urmez cursurile Școlii populare de artă din Caransebeș!

De la cine moștenești pasiunea pentru cântecul popular?

Cum am spus mai sus dragul pentru cântecul popular îl moștenesc de la bunicii mei, dar pot spune că cel mai mult moștenesc pasiunea pentru cântec de la bunica, deoarece ea mă învățat prima oară cum se cânta o doina !

Povestește-ne despre cursurile la Școala Populară de Arte pe care le urmezi în prezent.

În prezent sunt elevă în anul trei la Școala Populară de Arte din Caransebeș, clasa doamnei profesoare Gabi Zaharia, un dascăl de elită spun eu. Prin intermediul dumneavoastră vreau să îi mulțumesc doamnei profesoare, pentru muncă și răbdare pe care o oferă fiecărui copil în parte, dansa este vinovată pentru toate reușitele mele dar și ale colegilor mei, cu ajutorul și susținerea ei am reușit să ajung acolo unde mi-am dorit!

Ce proiecte ai pentru viitorul apropiat?

În momentul de față lucrez la un videoclip, care o să apară cel târziu la sfârșitul lunii mai iar în viitorul apropiat am pregătite alte două piese pe care sper să le aduc în fața dumneavoastră până în luna iulie.

Un mesaj celor ce te cunosc și te îndrăgesc, cât și cititorilor Gazetei Muzicanților!

Sper că împreună să promovăm folclorul autentic românesc, care are parte de o promovare din ce în ce mai scăzută în rândul oamenilor, astfel o  mare parte din valorile folclorului tradițional românesc sper să fie readuse în casele oamenilor prin intermediul nostru, al iubitorilor de folclor! Și nu în ultimul rând, mulțumesc Gazetei Muzicantilor pentru aceste articol și pentru muncă depusă zi de zi în scopul promovării celei mai frumoase arte!

 

____________________________________________________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here