DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________
 Dragostea pentru muzica populară m-a determinat să-mi continui anii de liceu la secția canto popular

 Muzica populară, singurul gen muzical prin care pot să-mi exprim cu adevărat starea sufletească, trăirile și emoțiile.

Bună ziua și bine te-am găsit! De unde provine Adriana Botiș?
     Bună ziua și bine v-am găsit! Adriana Botis provine din localitatea Baia Mare, jud. Maramures, însă rădăcinile mele și ale părinților mei sunt în satul Fânațe, comuna Cernesti, nu departe de Muntele Șatra, care potrivit legendelor și baladelor populare, aici își avea una dintre reședințe vestitul haiduc Pintea Viteazul. În acest sat frumos am copilărit și am fost crescută de către bunica mea până la vârsta de 7 ani. Provin dintr-o familie de muzicanți, care au păstrat cu sfințenie cântecul și tradițiile populare, fapt care a contribuit la evoluția mea ca artist!
 Cum au fost începuturile în muzică?
    Încă de la vârsta de 8 ani am pășit în lumea muzicii clasice, studiind la Liceul de Artă din Baia Mare vioara și pianul. Spun 8 ani, pentru că la 7 ani eram prea micuță pentru a-mi putea duce singură vioara. Însă dragostea pentru muzica populară m-a determinat să-mi continui anii de liceu la secția canto popular, iar în paralel să fiu și eleva Școlii Populare de Artă din Baia Mare. Finalizarea studiilor de facultate și masterat aveau să fie în cadrul Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. Cele două stiluri muzicale sunt prezente în continuare în viata mea, fiind profesoară de Educație muzicală și interpreta de muzică populară. Sunt două stiluri muzicale de mare valoare, întradevăr diferite, dar la care nu aș renunța , întrucât așa cum îmi place să spun eu, muzica clasică reprezintă mintea, iar muzica populară reprezintă sufletul.
 Ce te atrage la muzica populara si la portul popular ?
       Muzica populară reprezintă glasul sufletului. Ce m-a atras la muzica populară? Faptul că este singurul gen muzical prin care pot să-mi exprim cu adevărat starea sufletească, trăirile și emoțiile. Bunicul meu a fost cel care m-a făcut să-mi descopăr vocea și dragostea pentru folclor interpretându-mi doina “Săracă copilărie” și punându-mă să încerc și eu, nu o să uit niciodată aceste amintiri, are o voce extraordinară, adoram să-l ascult doinind. Azi o doină, mâine o doină, prindeam drag de folclor, iar cu trecerea timpului am început să cânt la spectacole și să particip la concursuri , obținând diferite premii. Desigur, ca magia folclorului să fie completă, portul popular este un alt element de bază , păstrat cu sfințenie din generație în generație, care ajută la delimitarea zonei folclorice din care provii sau pe care o interpretezi muzical. Îl port cu foarte mare mândrie, el este cel mai frumos veșmânt.
 Pe lângă muzică , mai ai si o alta pasiune?
         Muzica este și va rămâne cea mai mare pasiune a mea , însă dacă nu aceasta ar fii fost calea mea în viață, mi-ar fi plăcut să fac parte din lumea sportului. De mică îmi plăcea să alerg, să fac gimnastică, să joc fotbal, baschet, am făcut inclusiv 3 ani de înot. Este un domeniu interesant, în care munca la fel ca în muzică, este prioritară!

 Unde te poate asculta lumea si iti poate urmari activitatea muzicala? 

Toți cei care doresc să mă asculte și să afle mai multe lucruri despre mine și activitățile mele muzicale se pot abona la Canalul meu de youtube Adriana Botiș:
https://www.youtube.com/channel/UC0cSjsJUCaSIl60oAACNuTg

sau la rețelele mele de socializare Facebook Adriana Botiș:
https://www.facebook.com/100001921649108

Instagram: https://www.instagram.com/adriana_botis/?hl=ro

sau Pagina oficială:

https://www.facebook.com/AdrianaBotisOfficial/

 Ce planuri ai pt 2018?
 
        În 2018 mi-am propus să aduc în fața publicului cât mai multe proiecte muzicale. Sunt înregistrate deja câteva cântece la care am muncit împreună cu maestrul Ovidiu Barteș din Cluj Napoca și la care urmează să realizăm și videoclipurile. Desigur îmi doresc enorm ca toate aceste proiecte să fie pe placul ascultătorilor!
 Ce mesaj le trimiti celor ce te cunosc si iubesc muzica populara?
      Publicul, fără de care noi nu am exista! Le mulțumesc enorm pt susținere, pentru mesajele frumoase, pentru faptul că îmi ascultă cântecele și iubesc muzica populară. Le transmit toate gândurile bune, sănătate, bucurii și îmi doresc că fiecare cântec ascultat să le transmită ceea ce noi simțim.
     Felicit revista “Gazeta Muzicantilor” pentru interesul oferit față de noi și față de public! Cu ajutorul vostru intră în casele lor nu doar cântecele ci și unele informații legate de viața artiștilor lor preferați! Mult succes!

-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here