DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Răspunsul meu nu este același precum la marea majoritate ,,Cânt de când mă știu‘’

Mi-am dat seama că folclorul a fost adevăratul meu drum în viață

Bună ziua și bine te-am găsit!

Bună ziua și bine v-am găsit și eu!

Povestește-ne puțin despre începutul tău în muzică

Raspunsul meu nu este același precum la marea majoritate ,,Cânt de când mă știu ‘’.

Totul a început în anul 2003 când am făcut o ,,obsesie” pentru chitară, pe urmă părinții m-au dat  la Școala Populara de Arte din Zalău unde am studiat timp de 2 ani.
Pe atunci nu îmi cunoșteam aptitudinile vocale și nu mă gândeam că voi ajunge vreodată să cânt muzică populară.
În iarna anului 2006 am început să mă acompaniez cu chitara și de acolo a început totul.
Nu după mult timp am cochetat cu muzica ușoară, participând la numeroase concursuri. Să știți că nu a fost deloc ușor pentru mine să ajung pe acele scene, având în vedere că nu am studiat cu un profesor specializat pe canto muzică ușoară, ci toată munca și critica muzicală a făcut-o tatăl meu.

Cum de ai ales cântul popular în defavoarea muzicii clasice?

În anul 2008 a trebuit să mă decid ce vreau să fac mai departe, iar eu am vrut să mă reorientez către către secția de canto clasic deoarece visam să colind lumea cântând muzică clasică, dar nu a fost precum mi-am dorit, deoarece la Liceul de Arte nu era secție de canto clasic decât din clasa a X-a așa că am optat pentru canto popular și de aici am început cu folclorul. Am studiat canto popular timp de 2 ani  cu  Doamna profesoară Rodica Pop Seling, după care am încercat să-mi urmez visul transferându-mi dosarul la secția de canto clasic.
Cunoașteți zicala?: Toate la timpul lor sau totul se întâmplă cu un scop!?

Am absolvit liceul de muzică la secția canto clasic și mi-am depus dorarul la Academia de Muzică ,, Gheorghe Dima ‘’ din Cluj-Napoca, Facultatea de Interpretare Muzicală, secția canto clasic. Întâmplarea a fost să rămân fără voce exact în ziua cu examenul de admitere și am fost nevoită să îmi mut dosarul către o altă secție sau să stau un an acasă. Alegerea mea în acel moment a fost să merg la  Facultatea Teoretică, secția Pedagogie muzicală. M-am obișnuit foarte greu cu această idee, dar am constatat că acolo îmi era locul.
Am urmat modulul de Cânt popular condus de către Prof.Dr. Universitar Ioan Bocșa și Lector Dr. Universitar Alina Stan, dar nu am renunțat nici la muzica ușoară, de aceea mi-am mai ales un modul de canto muzică ușoară jazz condus de  către Domnul profesor Răzvan Metea.

Spune-ne despre cariera de profesor pe care o urmezi acum

În prezent sunt profesoară de canto popular la Școala populată de Arte Tudor Jarda din Cluj- Napoca și mă simt împlinită deoarece fac ce îmi place cu adevărat.
Am ajuns la concluzia că pentru a fi profesor nu trebuie doar să ai aptitudini vocale bune, ci trebuie să înveți să te exprimi pe înțelesul tuturor, să le spui într-un mod frumos ceea ce greșesc pentru că ei vin să învețe și nu în ultimul rând trebuie să fii un model bun de urmat pentru cei pe care îi îndrumi.

Ce înseamnă portul popular pentru tine?

Zestrea strămoșilor care nu trebuie să moară niciodată.

Ce proiecte ne pregătești pentru anul 2018?

Anul acestea am câteva proiecte de suflet.  În 28.03.2018 am reușit să termin un proiect intitular ,, La mulți ani, tatăl meu bun‘’ care este un cântec dedicat tatălui meu exact de ziua lui, dar despre asta am să vă spun mai multe după ce voi filma videoclipul.
Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc prietenilor mei Alex Hatfa pentru ideile muzicale și Mariana Coroban pentru versuri.

Ce mesaj le transmți celor care te îndrăgesc?

Având în vedere că suntem în pragul Sărbătorilor Pascale, vă doresc să aveți sărbători frumoase alături de cei dragi vouă și pentru cei care îmi urmăresc activitatea artistică vă invit pe canalul meu de youtube cât și pe pagina mea officială de facebook :

https://www.facebook.com/Denisa17.04.93/?ref=aymt_homepage_panel

https://www.youtube.com/channel/UCUD9RJv5aAft1iBNDLJclcA?view_as=subscriber

 

____________________________________________________

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here