DISTRIBUIȚI

 Când port straiele populare, mă simt cu totul altă persoană.

 Am amuțit. Mie mi plăcea să cant, dar în joacă, așa, nu-mi trecea prin gând să-i cant unui om atât de apreciat în muzică, că doar îi cel mai bun de pe zona noastră! Și am început eu să cant așa după ureche cum știam eu, n-a stat prea mult și începuse să mă acompanieze cu goarna. Doamne făină a fost senzația!

Bun găsit Carmen Floroiu, am pregătit câteva întrebări prin care să aflăm cât mai multe despre tine. Din ce zona te tragi și ce zona folclorică reprezinți?
Îmi am rădăcinile într-un sătuc din vecinătatea zonei turistice Băile Felix. Cum urci dealu Luncii, intri în Cordau. Un sat înconjurat de dealuri, de verdeața și plin cu oameni faini și de viață. Sat ce era cândva împânzit cu livezi de cireș, cu prunci ce alergau desculți și cu capu dezgolit sub soare. Aici mi-au fost străbunicii, bunicii, aici îmi sunt părinții și aici mi-s și eu.
Care a fost începutul tău în muzică și de unde pasiunea pentru folclor?
Jucam în ansamblul Crișana de 10 ani, mă aflăm în turneu cu ei în Elveția. Aici am avut ocazia să întâlnesc un om tare drag sufletului meu, omul ce mi-a deschis drumul în muzică și a avut mereu încredere în mine, maestrul Zbiciu. A prins drag de mine imediat, eram o tânăra plină de viață și respectuoasă, și într-o zi m-a chemat lângă el să-i cant ceva. Am amuțit. Mie mi plăcea să cant, dar în joacă, așa, nu-mi trecea prin gând să-i cant unui om atât de apreciat în muzică, că doar îi cel mai bun de pe zona noastră! Și am început eu să cant așa după ureche cum știam eu, n-a stat prea mult și începuse să mă acompanieze cu goarna. Doamne făină a fost senzația! M-am îndrăgostit imediat de acel sentiment! S-apoi mi-a zis fără drept de comentariu că eu să cant! Că de jucat am jucat destul, nu pot fi mai bună de atât la dans, dar ar fi mare Păcât de mine să nu cant! Apoi ajunși acasă, de două ori pe săptămâna repetăm, el mă îndruma, eu ascultăm și luăm aminte. M-am mutat la școală de arte, la secția canto popular și așa am continuat calea cântului popular. Doamne cat drag de cântec mi-a făcut omu asta să simt! Îi Mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine, că Doamne greu i-a putut fi, este al doilea meu tată!
Ce înseamnă portul popular pentru tine?
Când port straiele populare, mă simt cu totul altă persoană. Mă simt așa, că de demult, pe vremurile în care se purtau hainele astea zi cu zi. Nu le-aș mai da jos în veac! Sunt foarte pretențioasa în ceea ce le privește, să-mi fie noi, cusute așa că pe vremuri, tradițional, că așa știu eu cum am grijă de ele, și Doamne câtă grijă le port! Is de părere că astea te reprezintă că artist, foarte mult contează cum te prezinți în față oamenilor ce te îndrăgesc.
Care sunt persoanele care te inspiră și cine te-a sprijinit de-a lungu anilor?
Cum am zis mai sus, Bunu Zbiciu, așa cum îi zic eu, el a fost cel care m-a inspirat, care m-a îndrumat, cel care are tot meritul pentru tot ceea ce însemn eu că artist!
Ce proiecte ne pregatesti pentru anul 2018?
Dacă ajută Dumnezeu, pe începutul lunii mai, o să apară melodia la care lucrăm de ceva timp, melodie în care mă regăsesc și ce mă amuză de fiecare dată când o cant, “ Multe mândre-ar vre’ și mor”, iar pe mai târziu rămâne de văzut, dar sigur anul 2018 va fi plin de proiecte noi !
Ce mesaj le transmiți celor ce te îndrăgesc, cât și cititorilor Gazetei Muzicanților? 
 Tuturor cititorilor Gazetei Muzicanților, celor care mă îndrăgesc și ascultă muzică mea, le urez numa bine, multă sănătate și putere de muncă, apoi cum o lăsa Dumnezeu! Și sărbătoarea Învierii Domnului să le lumineze sufletele, să fie mai buni, mai înțelepți și mai calculați! Va tuc și va îmbrățișez cu drag! Doamne ajută!
Pentru colaborari ne puteti gasi pe facebook:  https://www.facebook.com/GazetaMuzicantilorOfficial/

-