DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

 Îmi iubesc satul natal iubesc oamenii buni și iubesc tot ce ține de moți și de Munții Apuseni 

Dumnezeu mi-a dat ocazia să colaborez cu un îndrăgit artist de muzică populară și anume Lele Crăciunescu

 

  Buna ziua si bine te-am gasit! De unde provine Simona Mateș?
Bună ziua și bine v-am găsit. Sunt urmașa a lui Horea, cel care a încercat de nenumărate ori să schimbe viața oamenilor care trăiesc în mijlocul Munților Apuseni, adică a moților. Am rădăcinile în satul Matișești, comuna Horea, județul Alba-Iulia,  acolo unde am crescut și mi-am inițiat tainele de a fii om și moață adevărată. Am crescut într-o familie de muzicanți, ceea ce a ajutat foarte mult la evoluția mea ca artist. La vârsta de 15 ani am decis să iau viață în piept și am plecat la Oradea pentru a studia canto-popular la Liceul de Arte, lăsându-mi familia să-mi ducă dorul.
Care a fost inspirația piesei “Îs moață din Apuseni”?
Îmi iubesc satul natal iubesc oamenii buni și iubesc tot ce ține de moți și de Munții Apuseni, aceste sentimente au stat la baza producerii piesei  “Îs Moață din Apuseni”.  Am vrut să scot în evidență modul de trăi al moților, am vrut să-i fac să se regăsească în cadoul muzical oferit de mine și să îi fac mândrii de piesa mea. Videoclipul are rolul de a prezența frumusețile locale, portul popular al moților și sursa de venit care le-a asigurat traiul până nu demult.
 Cu cine ai colaborat la producerea piesei?
Familia a fost sprijinul principal, sunt oameni care au stat la baza creării mele și oamenii cei mai de preț din viața mea. Sunt niște oameni simpli de la țară care îți transmit multe prin bunătatea și omenia lor. Piesa a fost concepută de cunoscutul saxofonist Ionuț Mates care este și verișorul meu, fiind amândoi Moți ne-am dorit că această piesă să pătrundă până în cel mai mic colțișor al sufletelor moților. De versurile piesei s-a ocupat Mariana Coroban, o femeie deosebită care da dovadă de o creativitate aparte. Și nu în ultimul rând o contribuție foarte importantă a avut-o profesoara mea de canto, doamna Ancuța Pop, cea căruia nu știu dacă o să-i pot arăta recunostiinta față de tot ceea ce a făcut pentru mine. Si-a dedicat toată răbdarea, toată grijă și timpul care la dansa este foarte prețios, doar pentru a face posibilă realizarea visului meu. Toți acești oameni fac parte din categoria  “Oameni frumoși la înfățișare cât și la suflet”.
 Fiind la început de drum colaborările sunt puține dar cu gust, spun eu. Dumnezeu mi-a dat ocazia să colaborez cu un îndrăgit artist de muzică populară și anume Lele Crăciunescu, un om pe care îl admiram încă din copilărie și chiar îi cântăm piesele prin casă. La acea vreme nici nu îndrăzneam să visez la o colaborare cu dansul dar,  Dumnezeu și-a arătat bunătatea și de această dată și mi-a dăruit mai mult decât am cerut. Un alt colaborator important a fost Costy de la Sighet, un domn din toate punctele de vedere, care a avut grijă că fiecare apariție de-a mea să fie pusă la punct până în cel mai mic detaliu. Acesta s-a ocupat și de piesele ce au urmat după “Is Moața din Apuseni”  dar și de lansarea primului meu album “Simona Mates și invitații”.
Cum îmbini viața de artist cu viața de student?
Optimismul, buna dispozite și încrederea în mine mă ajută să îmbin foarte bine facultatea cu viața de artist.Sunt studentă la Facultatea de Protecția Mediului specializare “inginerie și Management “, iar când nu sunt la cursuri timpul mi-l dedic muzicii, fac ore de canto în particular și nu numai.Fac față destul de bine între cele două deoarece în muzică îmi găsesc refugiul și capăt energia de care am nevoie. De multe ori în pauzele de la cursuri fac demonstrații de talent la cererea colegilor mei care mă pun să le interpretez diferite piese cunoscute.
 
Un mesaj celor care te cunosc, cât și cititorilor Gazetei Muzicanților?
Tuturor celor care mă cunosc și cititorilor vreau să le transmit toate gândurile mele bune, multă sănătate și putere de muncă. Îmi doresc să stea cu ochii pe Gazeta Muzicantilor pentru a afla mai multe noutăți despre artiștii lor preferați. Iar dacă tot ne aflăm în Postul Mare iar iepurașul este pregătit să apară , le doresc tuturor Sărbători luminate și iepurașul să umple sacul cu toate cele dorite de ei. Va pup și va îmbrățișez cu drag.

-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here