DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Tradițiile populare românești rămân tezaurul nostru cel mai de preț

De fiecare dată când auzeam acordeonul simțeam ceva în suflet

De unde se trage Liana Mateas?

Sunt născută în Oradea într-o zi frumoasă de vară pe 18 mai 1974, într-o familie de oameni simpli cu credință în Dumnezeu unde folclorul a fost și este la loc de cinste.

Cum a fost începutul în muzică?

Foarte greu. Spun acest lucru din cauza faptului că nu am fost ajutată, dimpotrivă, m-am simțit marginalizată dar nu m-a descurajat acest lucru, ci m-a ambiționat și mai mult și mi-a dat putere să-mi urmez drumul pe care l-am ales.

Ce te-a atras spre muzica populară și nu spre un alt gen de muzică?

La această întrebate m-ați prins. Când m-am înscris la școală populară de arte, m-am înscris la secția canto muzică ușoară și mergând la ore treceam pe lângă clasa de canto popular, iar de fiecare dată când auzeam acordeonul simțeam ceva în suflet, până întro- o zi când am văzut un anunț pe ușa la clasa de canto popular că se fac preselecții pentru anul întâi la canto popular, unde bineînțeles m-am prezentat și eu și unde de asfel am fost admisă, unde am rămas la canto popular la regretatul profesor Marcu Let. Deci, până la urmă, muzica populară mi-a cucerit inima.

Cum îmbini cariera muzicală cu viața de zi cu zi?

Deși este destul de greu să te împarți între viață de zi cu zi și viață de artist eu încerc să le fac pe amandoua cu maximă seriozitate și profesionalism. Îmi doresc să fiu o artista iubită dar și o persoană independentă și puternică.

Cât de mult înseamnă păstrarea și promovarea folclorului românesc?

Tradițiile populare românești rămân tezaurul nostru cel mai de preț și trebuie să facem tot ce se poate pentru ca ele să se păstreze vii în mintea copiilor și a oamenilor iar atâta timp cât venim noi din urmă și după noi vin alții, eu țin să cred că folcorul și tradițiile românești vor dăinui in timp.

Cât de greu este să fii artist de muzică populară în anul 2018?

Este foarte greu dacă îți propui să faci lucruri de calitate. În primul rând, pe lângă talent trebuie să fii o persoană serioasă, punctuală iar dacă pe lângă aceste lucruri mai ai și resursele necesare, atunci poți să spui că este ușor.

Un gând ascultătorilor tăi, cât și cititorilor Gazetei Muzicanților!

Să prețuiască viață, să iubească, să fie iubiți, să fie sănătoși, să fie alături de mine în continuare și să-mi asculte cu drag cântecele. Pentru cititorii Gazetei Muzicanților le sugerez să vă urmărească pas cu pas pentru că doar aici pot afla informații despre artiștii lor preferați.

Vreau să vă mulțumesc pentru faptul că mi-ați dat ocazia să-mi deschid sufletul publicului iubitor de folclor. Cu respect și considerație, Liana Mateas!

-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here