DISTRIBUIȚI
_____________________________________________________

Chiar dacă copilăria mea a fost la Bistrița, în suflet mi-a doinit cântecul mureșean

Încercăm să aducem în fața oamenilor o rememorare a cântecului tradițional autentic, a horelor din străbuni și să păstrăm amintirea vie a tradiției

 

Bună ziua și bine te-am găsit!

Bună ziua și bine v-am găsit acasă. Mă bucur să împărtășesc cu voi toate lucrurile frumoase care se petrec în viață mea.

De unde provine Pop Camelia-Raluca?

E o adevărată poveste în ramă. M-am născut și am copilărit pe meleagurile bistrițene. După liceu mi-am continuat studiile la Cluj timp de 8 ani, unde am rămas să activez ca și contabil.

Chiar dacă copilăria mea a fost la Bistrița, în suflet mi-a doinit cântecul mureșean, părinții provenind din Mureș. Am crescut cu “Tezaur folcloric” și cu jocul popular, și vreau să cresc în continuare la fel.

După aceste frumoase perioade din viață mea, Dumnezeu mi-a pregătit alte surprize și mai frumoase. Mi-am găsit liniștea sufletească alături de Ghiță Mâț, un ceteraș talentat din Maramureș, cu care trăiesc o frumoasă poveste de iubire “moroșenească”.

 

Cum a fost începutul în muzică?

Începutul a fost frumos și lin. De câțiva ani cochetez cu muzica și crescând, mi-am dat seama că e singurul sentiment care îmi “stâmpără” sufletul. De altfel, am luat și decizia de a renunța la cariera de contabil pentru a-mi îndeplini visul. Bineînțeles, prietenul meu având o influență semnificativă, încurajându-mă să lupt pentru ceea ce iubesc.

Cât de mult contează păstrarea tradiților și a cântecelor populare?

E lucrul primordial în viață noastră. Încercăm să aducem în fața oamenilor o rememorare a cântecului tradițional autentic, a horelor din străbuni și să păstrăm amintirea vie a tradiției.

Cu ce formație colaborezi și de când colaborezi cu ei?

După cum spuneam și mai sus, având alături pe unul dintre cei mai talentați ceterași, am hotărât să începem o colaborare împreună, alături de el și de fratele lui, care este la fel, un foarte apreciat saxofonist. Ei sunt cunoscuții Frații Mâț din Maramureș.

Sunt doi băieți care au avut un început fraged în muzică, acest lucru moștenit de la tatăl lor, ambii cu o pregătire pe măsură, cu studii finalizate la Conservator în București și cu o experiență vastă în domeniul muzicii.

Mereu mi-am dorit să am alături oameni serioși, implicați și responsabili.

 

Cum îmbini viața de artist cu viața de zi cu zi?

E foarte simplu. Cred că fiecare dintre noi care activează într-un anumit domeniu, asta îi ocupă cam tot timpul. Viață de zi cu zi pentru noi înseamnă studiu, evenimente, emisiuni.

Pentru un continuu progres, trebuie să fi focalizat pe ceea ce faci, încercând ca în fiecare zi să adaugi ceva nou bagajului tău de cunoștințe.

Ce hobby-uri ai pe lângă muzică?

Acesta e cel mai mare hobby, cea mai frumoasă pasiune și ce iubesc să fac mereu.

În timpul liber, îmi place să citesc, să călătoresc și să îmi petrec timpul cu familia, să mă bucur de fiecare clipă cu oamenii dragi.

Ce planuri ai pentru 2018?

Pentru acest an ne dorim să ducem la bun sfârșit toate proiectele care sunt în desfășurare, să ne bucurăm de fiecare zâmbet de pe chipul oamenilor când ne ascultă, să ajungem la inima lor, fiindcă totul e făcut cu mare drag și dăruire sufletească.

Unde te pot găsi doritorii pentru concerte?

Mă pot găsi pe contul de facebook:

https://www.facebook.com/pop.cameliaraluca

Pe pagina Frații Mat:

https://www.facebook.com/Fra%C8%9Bii-M%C3%82%C8%9A-939157546197918/

Pe canalul de Youtube:

https://www.youtube.com/user/ghitza690

Și la numărul de telefon: 0746 581 408

Un mesaj pentru cei ce te cunosc și te apreciază și pentru cititorii folclorului!

Dragi prieteni, cititori și iubitori ai folclorului, va mulțumim că ne ascultați și ne apreciați. Împărtășim cu fiecare dintre voi același sentiment de bucurie și emoție.

Ne simțim cu adevărat privilegiați să purtăm “coroana” tinerilor urmași ai istoriei neamului popular.

Rămâneți aproape de noi, pentru surprize muzicale.

-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here